Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

joi, 4 octombrie 2012

NICIODATA NU ESTI SINGUR


"Am invatat la un moment dat in viata mea, sa multumesc celor care m-au ranit, pentru ca ei m-au ajutat sa vad durerea care exista in interiorul meu. Cu ajutorul lor, am putut sa scot aceasta durere la suprafata, si sa devin libera, sa ma reconectez cu sinele meu adevarat, cu iubirea. Pentru ca fiecare rana, este o fereastra deschisa pe unde poate intra lumina in sufletul tau.
Pentru a primi in viata ta, lucruri minunate, uneori trebuie sa renunti la acele lucruri de care te-ai agatat atata vreme. Daca in sufletul tau e de foarte mult timp durere, lumina nu are loc sa patrunda si sa te vindece.
Daca tu nu-I dai voie acestei dureri sa se manifeste, si fugi de ea, pentru ca pe moment e dificil sa o infunti, atunci nu-ti dai nici sansa sa devii libera, din nou.
Existenta  astfel nu iti aduce in zadar acesti oameni, ci o face pentru ca tu sa ai ocazia sa scoti din tine, toate aceste emotii, sa le lasi sa se exprime, pentru a te apropa tot mai mult, de libertate, de adevarata ta fiinta.
Viata nu-ti aduce niciodata oamenii pe care ii doresti, ci oamenii de care ai nevoie. Intotdeauna suntem atrasi de acei oameni care au venit sa ne sustina in drumul nostru de reintoarcere la adevarata fiinta. Prin acesti oameni, noi aflam lucruri despre noi, pe care le-am ingropat, sau nu vrem sa le acceptam.
Oamenii care sunt destinati sa se intalneasca se vor intalni aparent intamplator la momentul potrivit, spune o maxima inteleapta.
Cand durerea apare in viata ta, bucura-te, pentru  ca ai sansa sa te eliberezi de ea. Infrunt-o, nu fugi , si astfel te vei elibera.
Am invatat sa fiu atenta la toti oamenii care imi intra in viata, pentru ca stiu ca au un mesaj pentru mine. Cei care ma fac sa ma simt bine, cei pe care ii apreciez si ii iubesc,  imi deschid poarta catre a vedea, cata frumusete si iubire exista in sufletul meu.
Cei alaturi de care simt uneori durere, imi arata ca am nevoie sa scot la suprafata anumite emotii, reprimate de-a lungul vietii . O data ce le dau voie sa se exprime, ramanand cu constiinta ca nu ceilalti sunt responsabili pentru ca aceasta durere a aparut, ci ei doar m-au ajutat sa scot la suprafata ce era ingropat, am sansa sa ma eliberez, si sa aduc lumina si claritate in viata mea.
Niciodata nu esti victima. Tot ce se intampla in existenta ta, este sa te sustina. Nimeni nu este impotriva ta. In fiecare experienta ai sansa sa tragi invataturile de care ai nevoie.
O data ce ai invatat ce aveai de invatat dintr-un anumit tip experienta dureroasa, ea nu se va mai repeta in viata ta. Daca retraiesti in schimb din nou si din nou, acelasi tip de experienta este pentru ca inca nu ai vazut ce aveai de vazut. Nu ai inteles ce anume din interiorul tau, se reflecta in afara, si nu ai acceptat acest lucru despre tine.
De fiecare data, cand existenta iti aduce aceeasi experienta, o face pentru ca iti mai da o sansa, ca de aceasta data, sa intelegi. Depinde de tine, daca iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce traiesti sau continui sa dai vina pe ceilalti.
Atata vreme cat vei da vina pe ceilalti, in loc sa stai sa sa privesti in interiorul tau, nu vei scapa de acea experienta.
Sa zicem ca de fiecare data cand esti intr-o relatie, ajungi sa fii inselata. Ei bine, daca mereu vei da vina pe toti barbatii, in loc sa investighezi unde anume in viata ta, inseli tu pe cineva, sa te inseli pe tine, vei retrai, din  nou si din nou aceasta experienta.
Existenta are intotdeauna grija de tine.
Corpul tau iti spune in fiecare clipa, cand nu esti aliniata cu nevoile sufletului tau, prin sentimentul de insatisfactie pe care il traiesti.
Ea nu vrea decat un lucru. Ca tu sa te reconectezi cu adevaratul tau sine. Ea nu te pedepseste, ci te ajuta pas cu pas, sa te reintorci la esenta ta divina.
Ea stie ca din acest loc, nu vei mai experimenta suferinte, ea stie ca din acest loc, vei accesa exact abundenta de care ai nevoie in viata, ea stie ca din acest loc, corpul tau va fi mereu sanatos. Mintea, trupul si sufletul tau lucreaza impreuna.
Cand trupul tau se imbolnaveste, inseamna ca te-ai deconectat de la sursa, ca nu mai traiesti in aceasta ‘’treime’’.
Incepe sa vorbesti cu partile corpului tau care sunt bolnave, iubeste-le, multumeste-le ca te ajuta in aceasta existenta. Roaga-le sa te ajute in continuare, si vei observa ca ele sunt gata sa te asiste. Ele au nevoie doar de increderea ta, si recunoasterea ta.
In loc sa te revolti cand te imbolnavesti, gandeste-te ce anume din viata ta, nu este aliniat cu dorintele sufletului tau. Boala a aparut ca un semna de alarma.
La fel se intampla cu fiecare experienta. Toate sunt indicii pentru ca tu sa te reintorci in aceasta stare armonica, aceasta trinitate constituita din trup, minte si spirit.
Ramai deschisa in fata vietii, intotdeauna. Priveste ce se intampla zi de zi, si ramai centrata pe ce anume, iti transmite fiecare manifestare fizica pe care o intalnesti.
Existenta este cel mai bun invatator, si observatia interioara este intrumentul prin care   adevaretele transformai se produc. Dupa ce ai detectat ce anume din interiorul tau a creat acea experienta, iti ramane sa accepti ce anume ai de acceptat despre tine, sa te iubesti asa cum esti si sa mergi prin viata impacata cu tine.
Nimic din ce ai trait in trecut, nu a fost in van, nu a fost gresit, nu ai de ce sa iti porti resentimente tie, sau celorlalti. Toate experientele au fost create din interiorul tau penru a te sustine si ajuta sa intelegi cine esti cu adevarat, si pentru a te accepta asa cum esti, pentru a te iubi pe tine asa cum esti.
Existenta este instrumentul prin care tu ai grija de tine. Viata pe care o traiesti in aceasta realitate este  modul prin care, prin cunoastere directa, tu ajungi sa intelegi toata intelepciunea care exista deja in tine.
La nivel de concept, cu totii avem aceasta intelepciune, cu totii stim totul, numai ca nu stim ca stim totul.
Cate o farama din aceasta intelepciune ni se dezvaluie pe masura ce o traim prin experienta. Acesta este marele joc al vietii. Descoperirea a ceea ce stii deja, dar ai vrut sa uiti, experienta cu experienta, este chiar distractive, atunci cand ajungi sa fii constienta de el.
Daca ai fi stiut totul de la inceput, viata ar fi fost fara savoare, fara entuziasm, ar fi fost plata si neinteresanta.
Existenta a creat acest joc al vietii, tocmai pentru a gusta aceasta bucurie, acest entuziasm, pas cu pas.
Bucura-te de el! Primeste totul cu deschidere si entuziasm, ca pe un puzzle pe care il ai de rezolvat.
Aminteste-ti ce multi iti placeau cand erai mica, jocurile de-a v-ati ascunselea, si cele in care trebuia sa ghicesti ceva. Fiecare experienta, iti da ocazia sa te joci din nou. Fiecare experienta poarta un mesaj ascuns despre tine. Iar cand  il descoperi bucuria este enorma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu