Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

luni, 22 octombrie 2012

LA REVEDERE, TRECUT!

Problemele sunt iluzii ale mintii.Cand creati o problema, creati  durere.In acel moment avem nevoie de   o alegere:"Orice s-ar intampla,nu-mi  voi mai provoca durere"(ECKHART TOLLE).
   Vom face aceasta alegere doar cand nu mai putem duce suferinta,daca  nu o mai dorim.Scria  ECkHART Tolee si tare imi place:"daca nu mai creati suferinta ptr dumneavoastra,nu o mai creati nici ptr altii,NU MAI CONTAMINATI FRUMOSUL PAMANT,spatiul dumneavoastra interior si psihicul colectiv al omenirii cu negativismul   crearii de probleme".
     E  important sa traim in prezent,in constiinta prezentului.Cand apare o problema sa actionam din constiinta prezentului,sa nu ne intoarcem in trecut sau sa facem ipoteze ptr viitor.
     E bine sa fim ancorati in prezent,sa  aducem constiinta in viata noastra.E  esential sa devenim martorul  gandurilor noastre.Ce  spune   Tolle:"vom  descoperi   la  nivelul gandirii o puternica rezistenta  sub  forma de critici,proiectii mentale care ne indeparteaza de prezent;la nivel emotional va exista un curent subteran de disconfort,nervozitate.Ambele  sunt  aspecte  ale  modului obisnuit  de rezistenta a mintii."
     Bun,haideti, acum sa ne urmarim starea mentala!Cum?Intrebati-va:Sunt relaxat acum?  Ce ma nemultumeste acum?Sa incercam sa  "scanam"interiorul nostru.Daca acolo e  ok,situatia exterioara se asaza automat,de la sine."Realitatea  principala este cea interioara".Cand descoperim,simtim ca  in interiorul nostru e "cutremur" sa aflam cum  opunem rezistenta sau"negam viata" prin "negarea clipei acum".Avem nevoie de exercitiu  zilnic pentru a trai in prezent,dar  e posibil.Sa lasam trecutul la locul sau!Chiiar nu avem nevoie de el  .Sa recunoastem momentul prezent, sa-i dam putere  !Sa respiram ,e o forma de exercitiu!Si permanent sa ne intrebam:ce am acum ,ce ma streseaza?Repet,repet:acum,nu ce va fi la anul sau peste o zi.
    V-ati intrebat  vreodata:cat timp din viata mea il ofer asteptarii?Asteptarea apartine viitorului.IN ACEL MOMENT NOI NU NE DORIM CE AVEM,CI  DORIM CEEA CE NU AVEM.(eu am fost "campioana )
     "Multi oameni asteapta prosperitatea.Ea  nu poate veni in viitor.Cand respectati,recunoasteti si acceptati pe deplin realitatea dumneavoastra prezenta-locul in care va aflati,cine sunteti, ce faceti  in acest  moment-,cand acceptati in totalitate ceea ce aveti ,atunci sunteti recunoscator pentru ce aveti,pentru ce este,recunoscator pentru FIINTA."(ECKHART TOLLE)
     Deci,  sa  fim prezenti in propriile vieti!Sa ne  imprietenim cu "ACUM"    !Prezentul ne poate elibera de trecut.
   Puterea  o accesam din  clipa prezenta.Cu cat  ne intoarcem in trecut il  hranim,ii dam forta,ne identificam cu el.Sa acordam atentie prezentului!
     Dragii  mei,ne putem regasi,putem fi noi,doar   traind  in prezent!
                               Va  doresc o saptamana    in care sa deveniti prezenti in viata voastra,o saptamana   cu  recunostinta!
     Va  multumesc!Ralu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu