Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

duminică, 16 decembrie 2012

Ma inspira!


anatatea se imbunatateste aproape instantaneu atunci cand grijile dispar.Grijile sunt activitatea unei minti care nu intelege legatura ei cu Mine.
Ura este starea mentala cea mai nociva. Ea otraveste trupul, iar efectele ei sunt practic ireversibile.
Frica este opusul a tot ceea ce esti si, astfel, ea are un efect de opozitie la sanatatea ta mintala si fizica.
Frica inseamna grijile la o scara foarte mare.
Grijile, ura, frica, impreuna cu rudele lor – anxietatea, amaraciunea, nerabdarea, avaritia, lipsa de amabilitate, obiceiul de a-I judeca pe altii si de a-I condamna – toate ataca trupul la nivelul celulei. In aceste conditii este imposibil sa ai un corp sanatos.Tot asa – desi la un nivel mai scazut – vanitatea, ingaduinta fata de propriile slabiciuni si lacomia duc la boala fizica, sau te fac sa nu te simti bine.
Orice boala este in primul rand creata in minte.
Nimic, absolut nimic nu apare in viata voastra daca nu a fost mai intai in gand.
Gandurile sunt ca magnetii, atrag efectele asupra voastra. E posibil ca gandurile sa nu fie intotdeauna evidente si deci cauze clare. Gandul poate fi (si de obicei este) mult mai subtil. (Nu merit, Viata mea e o brambureala, Sunt omul care pierde intotdeauna, M-am saturat de viata, Dumnezeu o sa ma pedepseasca…).
Gandurile sunt o forma de energie foarte subtila si extrem de puternica in acelasi timp. Cuvintele sunt mai putin subtile, dar mai dense. Actiunile sunt cele mai dense dintre toate.
Actiunea este energie sub forma fizica grea, in miscare grea. Cand gandesti, rostesti si actionezi dintr-un concept negativ cum ar fi: “Sunt un om care pierde intotdeauna” – pui in miscare o uriasa energie creatoare. Nu-I de mirare ca e doboara o raceala. Iar asta poate fi cel mai mic rau dintre toate.
Pentru a indrepta efectele gandirii negative  e nevoie de un gest de extrema credinta. Necesita o incredere extraordinara in forta pozitiva a Universului – fie ca o numiti Dumnezeu, Zeu, Forta Primordiala, Cauza Initiala sau orice alt nume i-ati da.
Este o credinta care trece in cunoasterea absoluta. Destinul tau este sa fii intreg, complet si perfect, acum, in acest moment. Aceasta cunoastere este si ea un gand – un gand foarte puternic. Ea are puterea de a muta muntii – daramite moleculele din corpul vostru.
Mintea voastra este mancata de ganduri negative. Cateva dintre ele va sunt impuse. Multe le faceti chiar voi insiva, le implorati si apoi le gazduiti si le purtati de grija, ore, zile, saptamani, lun i- ba chiar ani buni… si apoi va intrebati de ce sunteti bolnavi.
Puteti “ sa va rezolvati cateva dintre problemele de sanatate” rezolvandu-va probleme de gandire. DA, puteti vindeca unele dintre starile pe care le-ati capatat (vi le-ati dat), tot asa cum puteti opri din dezvoltare noi probleme majore. Si toate acestea le puteti face schimbandu-va modul de gandire.
De asemenea – pentru numele lui Dumnezeu- ingrijiti-va mai bine!
Nu aveti nici un pic de grija fata de trupul vostru, ii dati foarte putina atentie, pana ce suspectati ca ceva nu e in regula cu el. Nu faceti practic nimic penru o intretinere preventiva. Aveti mai multa grija de masina voastra decat de trupul vostru – ca sa nu zic mai mult.
Nu numai ca nu reusiti sa preveniti caderile de sanatate prin consultatii regulate, analize anuale si folosirea mediacamentelor care vi s-au dat – in plus in rastimpul dintre aceste consulturi va maltratati groaznic trupul, dupa care nu faceti nimic! Nu faceti nici un fel de sport, trupul devine flescait si, inca si mai rau, slab, din cauza ca nu il folositi. Nu il hraniti cum trebuie, il umpleti de toxine si otravuri si de cele mai absurde substante pe post de hrana. Si totusi, aceasta minunata masinarie inca functioneaza; ea inca pufaie inainte, impingand cu curaj, facand fata acestui atac salbatic.
Veti citi toate acestea, veti da din cap aproband plini de regrete si veti continua sa-l maltratati. Si stii de ce?
Pentru ca nu aveti vointa de a trai.
Daca ai aprins vreodata o tigara in viata ta – ca sa nu mai zic daca ai fumat un pachet pe zi timp de douazeci de ani - ai foarte putina vointa de a trai. Nu-ti pasa ce faci cu corpul tau.
Si daca ai mai bagat si alcool in corp, ai foarte putina vointa de a trai. Corpul nu trebuie sa ingurgiteze  alcool. Acesta distruge mintea.
“ Sa fii moderat in toate”  este o zicala folositoare, deoarece corpul isi poate reveni mult mai usor dintr-o vatamare moderata.
In aceasta afirmatie  ca “nu ai vointa de a trai” nu e vorba de actiune gresita, si nici de vinovatie sau acuzatie.
Am rostit doar un adevar. Ca toate adevarurile are calitatea de a te trezi. Scopul ei a fost sa te trezeasca . Uneori , cand o persoana doarme foarte adanc, trebuie sa o scuturi putin. Lumea este in starea in care e, din cauza ca este plina de somnambuli.
Vezi tu, voi, oamenii, pareti satisfacuti de viata pe care o traiti acum. Dar, s-ar putea sa te surprinda sa auzi acest lucru: viata a fost menita sa fie traita intr-un mod complet diferit. Si trupul tau a fost menit sa dureze mult mai mult.

fragment din "Conversatii cu Dumnezeu" de Neale Donald Walsch,  vol. I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu