Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

joi, 27 septembrie 2012

POATE ITI SURADE!

Tort raw cu fructe de padure

"Ieri am aniversat un an de intalniri raw vegane la Cluj.
A fost o intalnire calda, intima si plina de bunatati raw. Ne-am simtit foarte bine impreuna, marturie sta ora tarzie din noapte la care am plecat de la Ceainaria Samsara. Cateva poze de la eveniment gasiti aici.



Am pregatit pentru aceast Potluck un Pesto de busuioc, Icre din seminte de chia si acest Tort cu fructe de padure.
Am mai spus si cu alte ocazii ca eu ma hranesc foarte simplu, prelucrand cat mai putin hrana pe care o mananc, dar cu ocazia acestor intalniri, deoarece stiu ca putina lume este atat de stricta ca mine, si pentru ca vreau sa ii rasfat, imi dau frau liber creativitatii in ceea ce priveste dulciurile  raw. Aceasta este reteta celui mai aromat tort pe care l-am facut pana acum:

Blat:
  • 500 g caju hidratat (minim 1 ora)
  • 300 g migdale hidratate (minim 8 ore)
  • 500 g curmale hidratate (minim 1 ora) si facute pasta
  • 70 g ulei de cocos presat la rece
Crema
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g visine congelate
  • 100 g capsuni deshidratate macinate fin
  • 500 g caju hidratat (minim 1 ora)
  • 5 linguri sirop de agave
  • 4 pastai de vanilie (partea interioara)
  • 3 linguri ulei de palmier presat la rece
  • 1 praf de sare
Topping
  • fructe de padure congelate
In ultimul timp am schimbat unele lucruri in modul cum pregatesc ingredientele pentru dulciurile raw. In acest caz, pentru blat, am maruntit cu ajutorul unei masini de macinat (storcatorul meu de fructe are si aceasta optiune) nucile de caju si migdalele.
Am framantat faina de migdale, faina de caju, uleiul de cocos si curmalele pana s-a omogenizat bine toata compozitia, apoi am presat-o intr-un cerc culinar.
Pentru crema, pentru inceput am pus zmeura si visinele in blender si le-am maruntit folosind optiunea ice. Am incalzit uleiul de palmier, in bain-marie, la 40 de grade. Nuca de caju a fost macinata la fel ca si pentru blat. Dupa aceea am amestecat toate ingredientele in robotul cu lama in S pana cand totul a capatat o consistenta  cremoasa. Am turnat crema peste blat si am last tortul la congelator pentru cateva ore. L-am ornat cu fructe de padure congelate. Trebuie scos din congelator inainte de consumare cu 2 ore si  se poate pastra in frigider doua zile."
'

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu