Tort raw cu fructe de padure
"Ieri am aniversat un an de intalniri raw vegane la Cluj.
A
fost o intalnire calda, intima si plina de bunatati raw. Ne-am simtit
foarte bine impreuna, marturie sta ora tarzie din noapte la care am
plecat de la Ceainaria Samsara. Cateva poze de la eveniment gasiti aici.
Am pregatit pentru aceast Potluck un Pesto de busuioc, Icre din seminte de chia si acest Tort cu fructe de padure.
Am
mai spus si cu alte ocazii ca eu ma hranesc foarte simplu, prelucrand
cat mai putin hrana pe care o mananc, dar cu ocazia acestor intalniri,
deoarece stiu ca putina lume este atat de stricta ca mine, si pentru ca
vreau sa ii rasfat, imi dau frau liber creativitatii in ceea ce priveste
dulciurile raw. Aceasta este reteta celui mai aromat tort pe care l-am
facut pana acum:
Blat:
Blat:
- 500 g caju hidratat (minim 1 ora)
- 300 g migdale hidratate (minim 8 ore)
- 500 g curmale hidratate (minim 1 ora) si facute pasta
- 70 g ulei de cocos presat la rece
- 500 g zmeura congelata
- 200 g visine congelate
- 100 g capsuni deshidratate macinate fin
- 500 g caju hidratat (minim 1 ora)
- 5 linguri sirop de agave
- 4 pastai de vanilie (partea interioara)
- 3 linguri ulei de palmier presat la rece
- 1 praf de sare
- fructe de padure congelate
Am
framantat faina de migdale, faina de caju, uleiul de cocos si curmalele
pana s-a omogenizat bine toata compozitia, apoi am presat-o intr-un
cerc culinar.
Pentru
crema, pentru inceput am pus zmeura si visinele in blender si le-am
maruntit folosind optiunea ice. Am incalzit uleiul de palmier, in
bain-marie, la 40 de grade. Nuca de caju a fost macinata la fel ca si
pentru blat. Dupa aceea am amestecat toate ingredientele in robotul cu
lama in S pana cand totul a capatat o consistenta cremoasa. Am turnat
crema peste blat si am last tortul la congelator pentru cateva ore. L-am
ornat cu fructe de padure congelate. Trebuie scos din congelator
inainte de consumare cu 2 ore si se poate pastra in frigider doua zile."
'
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu