Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

vineri, 14 septembrie 2012

Luna Noua in Fecioara – 16 septembrie 2012

“In ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus si I-au zis: Cine, oare, este mai mare in imparatia cerurilor? / Si chemand la Sine un prunc, l-a pus in mijlocul lor, / Si a zis: Adevarat zic voua: De nu va veti intoarce si nu veti fi precum pruncii, nu veti intra in imparatia cerurilor. / Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare in imparatia cerurilor. /Si cine va primi un prunc ca acesta in numele Meu , pe Mine ma primeste. ” (Evanghelia dupa Matei, cap. 18 ver. 1-5)
Luna Noua in Fecioara se formeaza pe 16 septembrie 2012, la ora 5:09 a.m., ora Romaniei. Aspectul exact al conjunctiei luminariilor se formeaza la gradul 23:37 in Fecioara, in casa I a momentului, casa personalitatii, a Eului, a unicitatii noastre in comparatie cu ceilalti. Ascendentul momentului este la gradul 2:34 in Fecioara.
Fecioara este zodia puritatii, a muncii sustinute si a sanatatii. Este Arhetipul Maicii Domnului, a Mamei Universale, care poarta de grija copiilor, prin munca sustinuta, atentie la detalii, care oblojeste ranile trupesti sau sufletesti, care indura cu rabdare orice durere provocata de forte exterioare.  De la Mama Universala, Mama Divina, Mama Pamant cea roditoare, ne extragem intelepciunea experientei, dorinta de viata, puterea de a merge mai departe indiferent de ce piedici ne apar in cale.  Prin simbolul Fecioarei, al puritatii desavarsite, ne putem aminti de puritatea noastra din vremea cand eram prunci. Acea perioada a existentei umane in care totul ne era ingaduit, in care existenta ni se invartea in jurul lucrurilor care ne faceau placere, cand munca pe care o duceam cu noi era aceea de a creste, de a evolua.
Aceasta Luna Noua ne indeamna sa raspundem cu precum un copil la intrebarea “Cine sunt Eu?”.  Exercitiul de sinceritate in fata unei oglinzi fizice sau imaginare este necesar, pentru ca ceea ce “sadim” in aceasta perioada este ceea ce vom culege in cel mult sase luni, de Luna Plina in Fecioara.
Deci “Cine sunt Eu?”. Care sunt calitatile si defectele care ma definesc si imi contureaza unicitatea? Cum ma privesc pe mine in oglinda? Ce sentimente se nasc in interiorul meu cand imi privesc imaginea virtuala proiectata in acest obiect magic? Care sunt experientele care m-au adus aici? Cu ce imi hranesc trupul, mintea si sufletul?
Fecioara guverneaza stomacul si intestinele. Si atunci este firesc sa ne intrebam cu ce ne-am hranit trupul, cat de sanatoase sunt alimentele pe care le servim zilnic. Poate, pentru unii, este momentul inceperii unei cure de slabire sau de detoxifiere. Avem un ritual de luare a mesei? Respectam un program? Multumim pentru ceea ce avem pe masa? Savuram mancarea sau ne grabim sa o terminam? Cum mancam? Tihniti, linistiti, in compania unor oameni frumosi, spunand povesti inaltatoare? Sau ne asezam la masa nervosi, agitati, cu toate problemele de peste zi in brate? Mancam pe fuga sau relaxati? Luam gustari? Rontaim? Ce ne spune corpul nostru despre noi?
Fecioara este guvernata de Mercur si este analitica. Si este firesc sa ne intrebam “Cu ce imi hranesc mintea?”. “Ma invart in acelasi joc al gandurilor?”. Este important sa ne oprim o clipa in loc si sa ne uitam ce carti ne inconjoara, de unde ne culegem informatiile, care este veridicitatea acestora.  Sa vedem ce fel de filme sau emisiuni urmarim. Ne ajuta ele sa evoluam? Ne creste capacitatea de a discerne? Putem gasi alte surse de informatie? Incercam sa citim altfel de carti? Putem verifica autenticitatea unor informatii din mai multe surse? Suntem dispusi sa muncim cu noi si sa ne eliberam mintea de surplusul toxic de idei si sa ne gasim propria cale de transformare, de evolutie? Suntem subjugati unor dogme sau unor lideri spirituali, vechi sau contemporani? Recunoastem in noi cliseele verbale ale unora?
Mergem mai departe. Cu ce ne hranim sufletul? Cu barfe, cu invidie, cu resentimente si cu ura? Care sunt practicile noastre spirituale, pentru suflet si spirit? Exista in ele mesaje ascunse care sunt menite a manipula pe cei slabi? Sau sunt pure si ofera sincer libertatea de a te exprima si de a gandi singur? Ne hranim sufletul cu suferinta altora, prin comparatie declarandu-ne superiori? Ne hranim sufletul cu practici spirituale, ritualice, in spatii de inalta vibratie? Cat suntem de constienti de energiile care ne inconjoara, care actioneaza asupra noastra, in propriul nostru camin sau in locurile pe care le frecventam? Cand am curatat ultima data energetic casa printr-o Sfestanie, prin tamaiere, stropire cu aghiasma sau alte practici specifice? Cand am rostit ultima data o rugaciune, acel tip de rugaciune ale carei cuvinte sunt de o anumita vibratie, care reuseste sa iti comute mintea si sufletul pe o alta dimensiune?
“Dimineața, când priviți răsăritul Soarelui, gândiți-vă că aceste raze ce ajung până la voi sunt niște creaturi vii care vă pot ajuta să vă rezolvați problemele zilei. Dar numai pe cele ale zilei în curs, nu și pe cele ale zilei următoare. A doua zi, trebuie din nou să le consultați, și tot numai pentru o zi. Aceste entități nu vă vor răspunde niciodată pentru două sau trei zile înainte. Ele vor spune: „Este inutil să vă aprovizionați mai mult de o zi. Mâine, când veți reveni, vă vom răspunde.” În fiecare zi ne hrănim, și nu ne facem în stomac provizii pentru o săptămână, ci doar pentru ziua în curs, iar a doua zi reîncepem. La fel stau lucrurile și cu lumina, deoarece lumina este o hrană ce trebuie să o absorbim și să o digerăm zilnic, ca să se transforme în noi în sentimente, în gânduri, în inspirații… De ce nu avem față de lumină aceeași logică ca în cazul hranei?”  - Omraam Michael Aivanhov
Luna Noua se afla in relatie armonioasa cu Nodurile Lunare, aflate pe Axa Taur-Scorpion si in conjunctie cu MC si IC ale momentului, cu Nodul Sud in Taur in cel mai inalt punct al astrogramei (corespondent al carierei si statutului social), si cu Nodul Nord in Scorpion si in cel mai jos punct al astrogramei (corespondent al caminului si al sufletului).  Acest aspect, pe care conjunctia Luna-Soare il formeaza cu Axa Dragonului, aduce un plus de intrebari ajutatoare in procesul de definire sau de redefinire a propriei personalitati. Si iata cum ar putea suna acestea: “Ceea ce detin ma defineste?” “In ce m-au schimbat bunurile materiale?” “Sunt un om mai bun de cand am casa, masina, conturi, nenumarate haine si perechi de pantofi, bijuterii etc?”, “Functia pe care o detin ma reprezinta?”, “Locul de munca pe care il am ma reprezinta si ma defineste?”, “Statutul meu social este definitoriu in personalitatea mea?” “Toate acestea mi-au transformat sufletul, mi-au adus liniste?”, “In spatiul meu vital si in familia mea sunt cine sunt sau cine trebuie sa fiu?”, “Imi place ceea ce fac?”, “Muncesc ca sa-mi ocup timpul sau ca sa ma bucur si de beneficiile sufletesti si spirituale pe care mi le aduce?”
Aceasta Luna Noua in Fecioara ne este “dedicata”. Prin energiile sale subtile, trezeste in interiorul nostru intrebari de tipul celor de mai sus. Dar tot prin actiunea sa subtila ne dezvaluie si raspunsurile, si caile pe care sa pornim, si actiunile pe care sa le incepem pentru o purificare profunda si puternica a personalitatii noastre.
Mercur, guvernatorul Fecioarei, se afla in domiciliu si in casa a II-a a momentului, in conjunctie la orb de 5 grade cu Luna Noua si in relatie armonioasa cu Nodurile Lunare. In aceasta pozitie, mica planeta cu actiuni alchimice nu acumuleaza informatii si nu este dornic de cunoastere ca in celalalt  domiciliu al sau din Gemeni. In Fecioara el isi analizeaza informatiile si experientele, face calcule, despica firul in patru pana ajunge la esenta. Scrie mult, valorificandu-si potentialul creator, satisfacand dorinta de a munci si de a purifica mintea prin terapia prin scris. In casa a II-a face bugete, redimensioneaza mental spatiul vital, intim. Recanalizeaza resursele in scopuri personale. Gaseste noi metode de a obtine venituri atunci cand in joc este implinirea misiunii personale. Apeland la calitatea sa oculta, alchimica, putem constientiza ceea ce spun adesea, ca “banii si bunurile materiale sunt o consecinta a muncii cu propria persoana pe calea evolutiei”.
Ma intorc putin la cuvintele lui Iisus. Ce inseamna sa fim precum pruncii? Sa fim naivi pana la prostie? Nu. Ci sa ne folosim de naivitatea si necunoasterea noastra pentru a explora, pentru a cunoaste lumea in care traim. Sa fim precum Zorba Grecul: bucurosi de fiecare rasarit de soare, de sanatatea si vitalitatea noastra care ne ingaduie sa dansam si sa cantam in fiecare moment al vietii, fara teama de a fi judecati. Sa ne eliberam de spaimele legate de ziua de maine, temeri care ne duc cu pasi rapizi spre boala. Sa integram experientele existentei de pana acum, prin acceptarea lor, intelegerea “lectiilor”, aplicarea invatamintelor in urmatoarele noastre actiuni. Sa urmam Calea Lui, aceea a libertatii, a eliberarii de dominatia materiala. Folosirea lor ca si unelte si nu transformarea lor in scopuri.  A te smeri nu inseamna a te umili, ci inseamna a avea curajul de a te “debraca” de falsele imagini despre sine, de a accepta limitarile impuse de insasi natura umana, de a multumi pentru viata si darurile sale. Smerenia este una dintre cele mai mari virtuti cu care Dumnezeu a binecuvantat oamenii!
Atentie! A pune si/sau a-ti pune intrebari este o arta. Orice interogatie ale carei singure variante de raspuns sunt afirmative sau negative sunt coercitive, conditionale si conditionante, limitative si adesea adanceste starea de frustrare. Pentru ca intrebarile existentiale de tipul “cine sunt Eu?” sau “ce se intampla cu viata mea?” nu apar intr’o stare de pace si armonie. E firesc sa iti doresti sa schimbi ceva, sa faci ceva.  Orice intrebare care se invarte in jurul problemei este limitativa si manipulanta. Cautati intrebari cu mai multe variante de raspuns. Pentru ca viata nu este un chestionar sociologic!
In conjunctie cu Descendentul momentului se afla Neptun retrograd in Pesti. Aceasta amplasare ne poate ajuta sa identificam proiectiile pe care singuri le-am facut pe ceilalti, in special pe partenerii de viata, dar si pe prieteni, rude sau profesori din perioada copilariei mici, Neptun fiind in relatie armonioasa cu Saturn in Balanta si in casa a III-a a momentului. Tot ce am proiectat pe ceilalti, modul in care i-am vazut sau i-am simtit, felul in care am fost afectati de prezenta lor in viata noastra, ne arata golurile din suflet si din personalitate pe care am incercat sa le umplem cu si prin ei. Cand suntem copii avem tendinta de a supraevalua situatiile si oamenii. Si experientele pe care le traim ne raman in memoria afectiva si ne guverneaza mai apoi existenta. O analiza a acestor proiectii ne poate ajuta sa ii dezbracam de hainele poleite pe cei pe care singuri i-am imbracat, sa ii vedem cum sunt in realitate si sa ne recuperam investitiile afective. Acest lucru se poate produce dureros printr-o lunga serie de deceptii, sau vindecator prin propriile constientizari, analize si acceptari.
Saturn se afla in relatie armonioasa cu Ascendentul momentului. Actiunea sa are ca efect aducerea in memorie a acelor evenimente si persoane care ne-au marcat copilaria, a profesorilor sau batranilor care, prin prezenta lor si prin povestile care ni le-au spus au avut un rol important in construirea personalitatii noastre. Satrun ne invita sa le multumim pentru ceea ce ne-au oferit si sa fim la randul nostru exemple pentru cei cu care intram in contact. Sa ne povestim experientele cu recunostinta fata de inaintasi.
Marte, ca si guvernator al casei I, se afla in Scorpion si in casa a III-a a momentului. El ne insufla curajul de a ne explora propriile trairi emotionale, de a ne infrunta obsesiile si neputintele copilariei, de a ne elibera inconstientul de acele traume afective care ne-au marcat primii ani de viata si de scoala. Nebanuite, neasteptate si ascunse sunt metodele sale de actiune. Scorpionul este  o zodia ascunsa, dar profunda, un simbol al mortii si renasterii, care spune ca “fii pregatit sa mori in fiecare clipa, pentru a renaste intr-o viata luminata”.
Simbolul Sabian al Lunii Noi este “Maria si mielul ei mic”, al carui mesaj cheie este “nevoia de a pastra in inima o sinceritate vibranta si pura pe masura ce sunt intampinate nenumaratele incercari ale existentei”. (O Mandala astrologica – Dane Rudhyar)
Simbolul  Sabian al Ascendentului este “Doi ingeri pazitori”, al carui mesaj cheie este “ajutor si protectie pe timp de criza”.  (O Mandala astrologica – Dane Rudhyar)
Mesajul general al cerului atsrologic este legat de propria evolutie, de propriul proces de individuatie, de nevoia de a ne purifica toate structurile, printr-o analiza obiectiva si sincera. Este important sa ne hotaram sa incepem acest demers fara teama pentru ca lumea nevazuta ne sustine prin mesagerii divinitatii, prin ingerii pazitori, prin Entitatile Superioare, prin Sfintii carora le inaltam rugi, prin insasi Maica Domnului, pururea Fecioara, Maica noastra a tuturor. Este un proces individual care cere curaj si actiune, dar care promite o altfel de viata, o altfel de atitudine in fata vietii si a experientelor.
O Luna Noua inteleapta tuturor!

Related Posts:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu