Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

IA , ATITUDINE!


Te-ai gandit vreodata cat timp acorzi altor oameni? Cata vreme stai si asculti povesti care nu te privesc, care nu te inspira si care dimpotriva iti iau din putere, te consuma? Cat din tine pierzi pe inutilitati?
Sunt oameni care daruiesc si oameni care primesc. Si atat. Unii ii numesc “vampiri energetici”. Sunt persoanele care la telefon, la intalnire, la masa nu te intampina cu “buna dimineata”, “cum esti?”, “ti-e bine?”, “esti sanatos?”, ci iti toarna direct povestea lor: “vai, ce cosmar”, “traficul e infernal”, “sotul ma insala”, “seful este un dobitoc”, “sunt in faliment”, etc. Sunt aceiasi care se opresc din discutia cu tine sa raspunda tuturor apelurilor telefonice pe care le primesc. Taraitul, vibratul sau palpaitul telefonului ii fac fericiti. Arata a oameni ocupati, cautati, implicati. Se cred importanti. Nu se gandesc o clipa la omul din fata lor, care nu este obligat sa asiste la o discutie care nu-l priveste. Nu realizeaza niciun moment ca ii consuma inutil timpul. Si ca nu are niciun drept sa faca asta.
De cate ori te-ai lasat astfel abuzat? Sau de cate ori ai abuzat in acest fel de oameni?
Esti capabil sa spui “asta nu ma intereseaza, nu mi se potriveste, imi ia din putere”? Poti avea tu singur grija de tine? Te poti proteja? Sau tu, cel care ceri atentie, inainte sa obligi pe toata lumea sa-ti faca pe plac, te poti privi o clipa in suflet? Poti gasi acolo toate raspunsurile… Poti gasi in tine solutiile, minunile cu care ai venit pe aceasta lume. Poti gasi puterea de a scapa de frici. Odata ce ai fi sigur pe tine, ai renunta sa-i incarci pe ceilalti cu problemele tale. Ai putea deveni stapanul propriei tale vieti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu