Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

vineri, 16 noiembrie 2012

Exercitiu

""Sunt gata sa recunosc problema, ca sa se poata rezolva.
O problema nu se poate rezolva daca nu stii care este.  Si chiar daca s-a rezolvat deja, vei continua sa o ai pentru ca nu vei recunoaste ca s-a rezolvat. Iata in ce situatie se afla lumea. Problema separarii, care e de fapt singura problema, s-a rezolvat deja. Dar nu se recunoaste solutia pentru ca nu se recunoaste problema.
In lumea aceasta, fiecare pare sa aiba propriile probleme speciale. Dar toate sunt una si aceeasi problema, si trebuie recunoscute ca o singura problema daca e sa se accepte singura solutie care le rezolva pe toate. Cine poate sa vada ca i s-a rezolvat o problema daca e convins ca problema este altceva?Chiar daca i se da raspunsul, nu poate sa ii vada relevanta.
In aceasta postura te afli tu acum. Ai raspunsul, dar nu esti inca sigur care e problema. Pari sa te confrunti cu o serie intreaga de probleme diferite, dar cand scapi de una, apar altele si altele. Par sa nu se mai termine. Nicio clipa nu te simti complet fara probleme.
Nimeni nu poate sa rezolve toate problemele pe care le are lumea. Par atat de multe si cu atatea forme, incat panica este inevitabila. Unele apar pe neasteptate, chiar cand crezi ca le-ai rezolvat pe celelalte. Altele raman nerezolvate sub norul negarii si apar cand iti e lumea mai draga, iar si iar.
Toata aceasta complexitate nu este decat o incercare de a nu recunoaste problema si, asadar, de a nu o lasa sa fie rezolvata. Daca ai putea sa recunosti ca singura ta problema este separarea, indiferent ce forma ia, i-ai putea accepta raspunsul pentru ca i-ai vedea relevanta.
In intervalele practice mai lungi de astazi (5-10 minute) vom intreba care este problema si care ii este raspunsul. Nu vom presupune ca stim deja. Ne vom elibera mintile de toate problemele multe si marunte pe care credem ca le avem. Vom incerca sa ne dam seama ca nu avem decat o singura problema, pe care nu am reusit sa o recunoastem. Vom intreba care este aceasta problema si vom astepta sa ni se dea raspunsul. Ni se va da.Apoi vom cere sa ni se dea solutia la aceasta problema. Si ni se va da.
Exercitiile de astazi vor reusi in masura in care nu te vei stradui sa definesti tu aceasta problema. Priveste cu o oarecare indoiala versiunea ta despre realitatea problemelor tale.
Intervalele practice mai scurte de astazi vor fi in functie de problemele care apar. De cate ori pare sa se iveasca o dificultate, spune-ti repede:
Sunt gata sa recunosc aceasta problema, ca sa se poata rezolva!
Inchide ochii o clipa si intreaba care este problema. Vei fi auzit si ti se va raspunde."'
(Curs de miracole)(CURSUL APARTINE NICOLETEI SVARLEFUS ,UNUL DIN OAMENII CARE MA INSPIRA PROFUND SI CAREIA II SUNT  RECUNOSCATOARE SI II MULTUMESC)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu