Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

marți, 21 februarie 2012

SCOALA MAMELOR

Despre noi

Totul a pornit de la sutele de mesaje cu rugăminţi din toată ţara care au sosit către mine când am devenit mamă, pe blog sau prin scrisori, de la fete, femei, mame întâmpinând tot felul de dificultăţi care îmi cereau sfaturi, ajutor, idei. Am început să mă documentez pentru a răspunde mesajelor pe domenii precum: sănătate, legislaţie, drepturile femeilor, formare profesională sau pur şi simplu forţa de a te regăsi şi a trăi frumos şi demn, la orice vârstă. Întrebările s-au înmulţit rapid şi prima idee pe care am avut-o de a ajuta mai multe mame decât o puteam face prin răspunsuri individuale a fost aceea de a structura informaţia valoroasă adunată într-o carte, «Preţuieşte Viaţa», după publicarea căreia lucrurile au luat o amploare neaşteptată. Aşa că am înţeles nevoia imensă a mamelor din România de a comunica, de a se înţelege pe ele însele, de a găsi soluţii la problemele de zi cu zi care le apasă pe umeri şi de a avea pe cineva de încredere care să le ofere informaţie corectă. Am gândit un proiect naţional destinat mamelor pentru care am obţinut fonduri europene pentru a-l demara şi susţine timp de un an, aceasta fiind dealtfel şi singura şansă reală de a-l putea pune în practică.

Succesul Şcolii Mamelor mi-a depăşit aşteptările: centrele noastre de consiliere din ţară (Bucureşti, Ploieşti, Cluj deocamdată) oferă servicii şi seminarii gratuite pentru mame, cursuri de formare profesională în urma cărora multe dintre acestea şi-au deschis mici afaceri. Telefonul naţional destinat mamelor, 116111, este la dispoziţia lor 7 zile din 7 şi am făcut turul ţării întâlnindu-mă faţă în faţă, împreună cu experţii noştri pe teme diverse (cea mai căutată dezbatere: “Sunt mamă, cum găsesc echilibrul între familie, profesie şi dorinţele proprii?”), cu peste 5000 de mame care s-au simţit inspirate şi au decis apoi schimbări profunde în viaţa lor. Pe http://www.scoalamamelor.ro/ au intrat deja peste 150.000 de mame, majoritatea din România, dar şi din alte 96 de ţări, pentru că primesc informaţie de încredere, iar specialiştii noştri le răspund  individual GRATUIT, fie că sunt medici, psihologi, psihiatri, experţi în parenting, carieră, jurişti care explică drepturile mamelor pe înţelesul tuturor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu