Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

vineri, 30 martie 2012

Calatoria inimii pentru parinti si copii(Horia TUrcanu)

Cum îl priveşti pe copilul tău, dragă exploratorule al Conştiinţei? Ca pe un Ego în formare? La fel îl priveşte şi grădiniţa, şi şcoala şi toate sistemele care acum sunt pe cale să se prăbuşească. Dar dincolo de personalitatea liniară în plină formare – şi absolut necesară, el este un Suflet aflat în experienţa umană. El este cel care te-a ales drept Părinte la acest nivel, de Suflet, ştiind faptul că într-o bună zi îl vei sprijini în marea sa explorare şi marea sa experienţă. El este aici, ca şi tine, pentru a deveni conştient de toate dimensiunile sale şi pentru a trăi marea transformare prin care trece umanitatea. Priorităţile Sufletului său sunt Expansiunea propriei conştiinţe, Expresia de Sine – căci nu există o mai mare bucurie pentru un Suflet decât A CREA realitate în felul său original, şi Experienţa în sine de a fi o fiinţă umană conştientă. Sunteţi aici pentru a parcurge această transformare Împreună. Aţi ales acest lucru. Ei bine, a venit timpul să exploraţi relaţia părinte-copil în mod complet, din perspectiva Sufletului, nu doar din cea liniară.
Acesta este primul pas al unui proiect drag inimii noastre: BRIZA, destinat exploratorilor conştiinţei şi copiilor acestora. Un program care are la bază Respiraţia Inimii ca mijloc de a explora adevăratele dimensiuni ale Fiinţei, şi Prezenţa ca stare a conştiinţei din care curge creativitatea, expresia, jocul şi spontaneitatea proprii Sufletului. Este un program în care copiii descoperă cine sunt cu adevărat împreună cu părinţii lor. Copiii fac asta cu o uşurinţă incredibilă în mediul potrivit, iar părinţii învaţă ceva despre ei înşişi din experienţa împreună cu aceste Suflete nou venite în spaţiul umanităţii.
Proiectul va demara la începutul lunii viitoare, în Bucureşti şi la Timişoara.
BRIZA – un program experiential de expansiune si explorare interioară destinat copiilor si părinţilor

Premize
Transformările prin care trece conştiinţa umanităţii sunt enorme. Ele sunt în curs de a schimba în întregime lumea în care trăim.
Nimic nu îi pregăteşte pe copii pentru noua lume. Toate sistemele de învăţământ sunt axate pe cunoaşterea liniară, mentală şi tind să consolideze nimic altceva decât personalitatea liniară.
Nu există un cadru pentru explorarea interioară, pentru auto-cunoaştere iar lumea emoţiilor, a sentimentelor, legată strâns de creativitate, imaginaţie şi intuiţie este ignorată ca urmare a paradigmei liniare. Psihologia clasică asumă în mod greşit faptul că imaginaţia este un produs al mentalului şi ignoră complet dimensiunea spirituală a psihismului.
Copiii acestor timpuri sunt nişte copii speciali, care au nevoie de o viziune a cărei anvergură depăşeşte cu mult paradigma clasică. O viziune care să includă dimensiunile sufleteşti ale Fiinţei.
Iubire şi frică, încredere şi dubiu, adevăr şi iluzie, a simţi şi a gândi, libertate şi capcanele identificării cu diferite sisteme de credinţă: toate acestea sunt numai câteva dintre reperele care lipsesc complet din orice sistem de învăţământ, aşa cum au lipsit şi părinţilor acestor copii. Răspunsul la întrebările asupra acestor realităţi interioare nu poate fi decât unul care vin din experiementarea şi conştientizarea fiinţei interioare în întregul său.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru părinţi. Este timpul pentru un salt împreună: părinţi şi copii, pregătindu-se pentru o nouă lume. Lumea care se naşte ACUM.
Ce este BRIZA?
Este un program de dezvoltare şi explorare spirituală în care copiii şi părinţii extind împreună graniţele conştiinţei personale.
Este o abordare care pleacă de la o paradigmă non-liniară asupra realităţii Fiinţei umane. Ar putea fi numită „viziune spirituală” asupra propriei Fiinţe şi asupra universului.
Este o abordare experienţială care îşi are fundaţia în experienţele noastre de conştiinţă extinsă şi s-a născut ca o urmare firească a Respiraţiei Inimii. Copiii învaţă experimentând porţiuni largi din propria conştiinţă şi exprimând ceea ce experimentează.
Duplexul părinte-copil care se exprimă în experienţa BRIZA consolidează, deschide şi reaşează întreaga relaţionare între cei doi, care-şi schimbă baza. Nu mai este o relaţionare structurată pe arhitectura liniară a ego-ului, ci una deschisă, de la suflet la suflet, bazată pe „a simţi” şi pe o viziune largă asupra fiinţei umane.
Nu doar copilul are de câştigat din această nouă paradigmă, ci şi părintele. Copiii sunt deschişi în mod natural stărilor de conştiinţă extinsă, percep uşor nivelurile rarefiate ale fiinţei şi se extind mult mai rapid decât adulţii. Această deschidere foloseşte enorm parintelui care însoţeşte copilul în acest parcurs, căci îi oferă posibilitatea de a accesa şi integra aceste niveluri ale conştiinţei mult mai uşor decât singur.
BRIZA explorează comuniunea părinţi-copii într-un mediu colectiv, deschis şi jucăuş. Pentru copiii este un mediu în care se descoperă pe sine şi lumea dintr-o perspectivă nouă. Pentru părinţi este ocazia de a schimba complet relaţionarea cu propriul copil, cu sine, cu lumea înconjurătoare.
În plus, este ocazia de a redescoperi dimensiune ludică a Creaţiei. Dumnezeu este jucăuş. Doar adulţii, mentali şi calculaţi, temători şi încremeniţi în dogme îl pot vedea încruntat şi răzbunător. Părinţii au ocazia de a arunca o privire dincolo de cortină şi de a privi cu ochii clari ai copiilor, Adevărul despre lume.
Mijloace
Respiraţia Inimii. Este un instrument de integrare psiho-spirituală şi corporală. Are drept scop trăirea conştientă a integralităţii Fiinţei. Pentru copii este o abordare firească, naturală, căci Respiraţia Inimii foloseşte metafora, povestea, imaginea, şi jocul pentru a intra în contact cu cele mai rafinate dimensiuni ale conştiinţei copilului. Dimensiunea coporală, energetică, emoţională, mentală şi spirituală a Fiinţei devin accesibile fiecărui copil în mod natural şi astfel modul în care el relaţionează cu sine şi cu lumea se schimbă radical.

Prezenţa. Copii şi părinţi experimentează împreună starea de Prezenţă, cheia absolută a oricărei trăiri şi conştientizări spirituale, cheia către libertatea interioară, către Încredere şi echilibru. Respiraţia Inimii pare o joacă, şi chiar este, dar conduce către această trăire esenţială şi către ieşirea din modul „mental” de percepţie a realităţii.
Expresia creativă. Experienţele traite în sesiunile de Respiraţia Inimii sunt „turnate” în forme creative: desen, pictură, modelaj, poezie, poveste, mişcare. Copiii devin conştienţi de bucuria ce rezidă în actul creaţiei şi al exprimării de sine. Efectul asupra stimei de sine, încrederii în sine şi al bucuriei de viaţă este enorm. Copii deschid porţile creativităţii şi ale imaginaţiei extinzand ceea ce percep ca realitate. Aceasta aduce echilibru, uşurinţă faţă de sine şi faţă de orice realitate „exterioară”.
Pentru cine?
Este un program creat pentru părinţii cu vederi largi, care simt că dincolo de realitatea liniară impusă de sistemul convenţional de învăţământ, Adevărul este mult mai larg şi mai generos.
Pentru aceia care simt despre copiii lor că sunt mult mai mult decât nişte ţânci neştiutori. Care au intuiţia Sufletului, uneori mai matur şi mai pur decât îşi poate imagina aroganţa plată a unui adult „normal”. A simţi faptul că un copil este un Suflet aflat în mijlocul unei experienţe umane este primul pas în a schimba complet atitudinea faţă de copil şi faţă de sistemele educaţionale clasice.
În zeci de ani de şcoală convenţională un copil nu află nimic despre Iubire, Adevăr, Libertate, Frumuseţe, nu învaţă nimic despre faptul că se va confrunta cu frica, cu tristeţea, cu deziluzia şi nici despre natura acestora. Faţă în faţă cu Viaţa, ei sunt complet nepregătiţi, căci vor căuta mereu în exterior sursa „fericirii”. Acest program este baza primară a noii paradigme şi fundaţia experienţei că adevărata bucurie depinde exclusiv de contactul cu Sinele şi de atitudinea în faţa oricărei provocări. A fi în contact cu completitudinea lumii interioare, a o experimenta în mod conştient şi a învaţa să o exprimi liber, iată provocarea jucăuşă a acestui program.
Este un program pentru aceia dintre părinţi care simt că un copil nu este doar un ego care trebuie creat după chipul şi asemănarea limitată a societăţii în care trăim, şi care au intuiţia adevărului mai profund în ceea ce priveşte natura fiinţei umane. Deasemeni pentru acei părinţi care simt natura profundă a transformărilor la care, cu toţii luăm parte.
Deasemeni este destinat copiilor „speciali”, care ies din normele „acceptabile” din perspectiva convenţională. Aceşti copii sunt Suflete care au ales aceste timpuri ale transformării pentru experienţa lor umană. Unii dintre ei sunt fiinţe cu o vibraţie elevată, alţii sunt adevăraţi Maeştri ascensionaţi, iar alţii sunt fiinţe pure aflate la începuturile experienţei umane. Oricum ar fi, sunt mult mai mult decât nişte copii aşa cum îi privesc sistemele liniare şi au nevoie de un mediu în care să descopere adevărata lor natură astfel încât să se scufunde complet în Maya, în Iluzia densităţii.
Uneori aceşti copii spun lucruri ciudate pentru o gradiniţă normală, fac lucruri ciudate, au intuiţii incredibile, alteori par să aibă chiar probleme din perspectiva liniară, care în realitate nu sunt decât manifestări ale fiinţei lor multidimensionale. În orice caz, tuturor copiilor, de orice natură, le va folosi arta respiraţiei conştiente şi jocul de a valida realităţile interioare.
Cine va derula programul BRIZA?
Ideea acestui program s-a născut din parcursul de transformare spirituală pe care noi l-am numit „Calea Maestrului Interior”. Acest parcurs durează doi ani şi este o explorare interioară a conştiinţei, urmată de integrarea experienţelor în viaţa de fiecare zi. O primă serie de facilitatori ai procesului de conştiinţă numit „Călătoria Inimii”, bazat pe Respiraţia Inimii, Respiraţie Holotropică şi praticarea Prezenţei, a terminat acest program. Printre aceştia sunt psihologi, terapeuţi de diferite orientări, profesori, şamd. Fiecare dintre aceştia duce experienţa proprie în domeniul său de activitate. O parte dintre aceşti facilitatori sunt psihologi specializaţi pe lucrul cu copii. Alţii derulează deja diferite programe de lucru alternativ, de creativitate etc cu copii. Aşa s-a născut ideea acestui program.
Deci, BRIZA va fi derulată de facilitatori care au un parcurs transpersonal şi de lucru cu stările de conştiinţă extinsă. Majoritatea sunt psihologi specializaţi în lucrul cu copii şi profesori sau educatori cu experienţă în asemenea domeniu. În afara specializării în lucrul cu copii, principala calitate a acestora este experienţa personală a arhitecturii interioare a Conştiinţei şi, cel mai important, experienţa stării de conştiinţă integrală, sau de ZERO cum o numim noi.
În ultimă instanţă, BRIZA este o extensie a Călătoriei Inimii şi va beneficia din plin de energia, Conştienţa şi Prezenţa noastră, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc.
Curând veţi găsi portretele facilitatorilor BRIZA pe Călătoria Inimii. Până atunci iată numele lor: pentru Bucureşti, Mihaela Manea şi Alina Porumboiu. Timişoara: Andrada Toma şi Raluca Lungu.
Prezentarea publică a Proiectului BRIZA
4 aprilie 2012, strada Budişteanu 10, la UnaGaleria, orele 18.00. Elena Francisc, Horia Ţurcanu, Mihaela Manea şi Alina Porumboiu vor fi acolo la întâlnirea cu exploratorii conştiinţei care sunt şi părinţi. Pentru Bucureşti programul va demara în săptămâna următoare prezentării cu o serie de 4 seminarii ce se vor desfăşura cel mai probabil la sfârşit de săptămână. Fiecare dintre sesiuni va dura probabil în jur de o oră şi jumătate-două ore.
Cei interesaţi de prezentare sunt invitaţi să se înscrie prin mail attranspersonal@gmail.com sau prin telefon 0731.014.258 – Mariana Toader
Pentru Timişoara, prezentarea proiectului va fi tot la începutul lunii aprilie, la o dată pe care-o vom anunţa foarte curând.  Urmăriţi în continuare Călătoria Inimii. (agnis)

Ceea ce urmează în continuarea acestei prezentări este un articol scris de Raluca Lungu, la care nu voi face nici un comentariu. Raluca Lungu este unul dintre facilitatorii care vor derula BRIZA  la Timişoara şi care explorează deja de ani buni universul creativităţii împreună cu copii. Experienţa şi abordările ei sunt excepţionale, rezultatele sunt uluitoare. Subsemnaţii Horia Ţurcanu şi Elena Francisc suntem onoraţi să o avem pe Raluca printre participanţii la programul nostru de transformare spirituală numit “Calea Maestrului Interior” şi ca facilitator în programul BRIZA. Veţi vedea imediat de ce. Rândurile de mai jos sunt izvorâte din experienţa Ralucăi în lucrul cu copiii şi un argument în sine pentru explorarea acelor stări de conştiinţă din care curge neasemuita creativitate a unui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu