Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

sâmbătă, 30 martie 2013


Priveşte înapoi în viaţa ta, priveşte acum în viaţa ta, cu ochii inimii, şi deschide-te să primeşti acest mesaj care ţi s-a dăruit.
Îţi repet acum:
Faptul că rugăciunile făcute doar de la nivelul minţii nu ţi-au fost răspunse, nu este o pedeapsă ci este o binecuvântare.
Tot ceea ce este în acord cu dimensiunea completă a fiinţei tale, nu are cum vreodată să fie ignorat.
Eliberează-te de orice vină, orice sentiment că nu meriţi.
Cum am putea fi vinovaţi de ceva, vreodată, când fiecare pas ne duce înapoi acasă, când fiecare experienţă are rolul ei, spre a ne reaminti cine suntem cu adevărat?
Cum am putea să credem că sufletul nostru ne conduce vreodată pe un drum greşit?
De ce mai avem nevoie ca să începem din nou a ne ascultăm, să ne coborâm mintea în inimă, pentru a ne înălţa deasupra oricăror efemere iluzii?
Mergem prin această viaţă a celor văzute, şi trăim experienţe după experienţe.
De multe ori ne trezim în faţa lor, şi considerăm că nu sunt ceea ce ne-am dorit. În aceste momente ne simţim mici şi neînsemnaţi, ca şi cum universul ne-a năpăstuit într-un fel.
Plângem, urlam, ţipăm, ne revoltam, şi ne întrebăm oare ce am făcut să merităm asemenea trăiri. De unde răsar toate acestea?
În mijlocul unor evenimente dureroase, indiferent cât de soare e afară, în inima noastră simţim că e întuneric, simţim că e înnorat, şi că sub nici o formă noi nu am cerut acest întuneric.
Şi într-un fel nici nu am cerut noi nimic. Întunericul s-a chemat pe sine, pentru a se dizolva în lumină. Tot ceea ce este iluzie, va da naştere la durere. În adevăr şi în lumină, nu mai cunoaştem suferinţa, pentru că ne ridicăm dincolo de orice situaţie de viaţă, în conştiinţă că nu noi nu suntem aceste situaţii, ci noi suntem observatorii şi experimentatorii acestora.
E ca şi cum ai începe să crezi că rolul pe care îl joci într-o piesă de teatru este real. Într-o piesă de teatru, poţi vedea că tu nu eşti acea piesă de teatru, şi acel personaj, însă totodată să te transpui în acel rol, pentru bucuria jocului.
Mulţi dintre noi încă privesc tot ceea ce scriu aici ca pe o utopie, că pe filozofie, însă nu este vorba despre asta.
Sunt aici şi acum, pentru că, ascult chemarea sufletului meu, şi aceasta chemare mă conduce spre a împărtăşi cu tine, tot ceea ce simt, tot ceea ce mi se dezvăluie, tot ceea ce m-am deschis să primesc.
Nici o experienţă dureroasă nu se poate naşte din lumină, pentru că în lumina răsare iubirea, şi în iubire răsare înţelegerea, şi în înţelegere sfântă te contopeşti cu Dumnezeu.
Dacă trăim încă experienţe dureroase este pentru că avem nevoie de ele, avem atâta nevoie de ele pentru a ne elibera, de tot ce ne acoperă spiritul pur şi nelimitat.
Vreau să te întreb:
Ce te doare acum?
De ce te simţi vinovat/a acum?
Care sunt rugăciunile ne-raspunse pe care nu le poţi accepta încă?
Ce anume consideri că fiind păcat?
Vei ajunge să trăieşti raiul pe Pământ, atunci când diavolul şi îngerul vor deveni una.
Dumnezeu se iubeşte pe sine complet, de aceea este întreg. Tot ceea ce respingi şi consideri că fiind păcat, este o negare a unei anumite părţi din tine.
De ce crezi că te simţi atât de divizat/a?
Soluţia nu este să fugi de ceea ce simţi, pentru că tu consideri că e păcat, ci ai nevoie să accepţi că este o nuanţă a ta. Abia după ce te accepţi complet, poţi să te simţi complet/a. Abia după ce renunţi la rezistenţă, poţi transcede iluzia, şi să rămâi în adevăr şi în pace.
Abia după ce îţi înţelegi adevărata putere, şi încetezi să mai blamezi, să judeci, să acuzi, te poţi reconecta cu divinul din tine.
Ceea ce nu accepţi, nu te lasă să trăieşti, va apărea din nou şi din nou, până când vei înţelege.
Tot ceea ce nu este acceptat în interiorul tău şi este etichetat sau catalogat, sau judecat în vreun fel, se va recrea la infinit în viaţa ta, dându-ţi şansă, o dată şi încă o dată să înţelegi.
"Cu fiecare experienţă avem şansa să devenim din ce în ce mai conştienţi sau să adăugăm alte răni la suferinţele noastre.
În loc să opunem rezistenţă la ceea ce trăim, putem să ne oprim şi să ne dăm seama care este mesajul unei experienţe.
Răzbunându-te pe viaţă, pe situaţii, pe oameni nu faci altceva decât să te răzbuni pe tine însuţi/însăţi şi să mai adaugi un strat de suferinţă peste fericirea fiinţei tale.
Fii conştient/a ca totul se crează din sufletul tău pentru a-ţi reaminti cine eşti cu adevărat, în fiecare clipă. Nu eşti niciodată victimă decât dacă tu alegi să te identifici cu acest rol, şi identificându-te cu acest rol, nu faci altceva decât ca într-un cerc să creezi şi mai multe situaţii prin care să fii agresat/a de experienţe, de viaţă, de oameni.
Păstrează-ţi lumina vie, păstrează-te în observaţie şi în conştientă, pentru a şterge pas cu pas toate suferinţele trecutului, marcate cu cicatrici în adn-ul tău. Rămâi în prezent, privind mereu din poziţia de creator tot ceea ce trăieşti, pentru a putea transcede suferinţele.
De multe ori primesc multe mesaje de la voi, cu situaţii şi poveşti de viaţă, dar când vine vorba de a lăsa un simplu comentariu, de a urma paşii de acţiune pe care vi-I indic pentru a vă întoarce spre conştientizare, rămâneţi pasivi/e.. Aceste întrebări nu sunt în zadar, ci sunt indicii spre a te elibera de suferinţe, de iluzii, spre a vă contopi cu pacea, iubirea şi siguranţa din voi.
E alegerea ta suflet drag. Rămâi fidelă sinelui tău autentic dacă îţi doreşti transformare.
Te invit aici şi acum să răspunzi la aceste întrebări:
Ce te doare acum?
De ce te simţi vinovat/a acum?
Care sunt rugăciunile ne-raspunse pe care nu le poţi accepta încă?
Ce anume consideri că fiind păcat?
Te iubesc şi te îmbrăţişez cu inima. Ştiu cine eşti cu adevărat şi ştiu că poţi să transcenzi orice iluzie a suferinţei."
Cu drag
Cristina

Sunetul inimii

în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi ...

...că desconsiderându-te nu este o soluţie. De ce ţi-ai face ţie ceea ce Dumnezeu nu ţi-ar face niciodată?

Cele câteva lucruri pe care nu le faci „cum trebuie” (indiferent care ar fi) nu se pot compara cu lucrurile la care excelezi. Eşti conştient de asta ? Eşti amabil, eşti grijuliu, eşti generos, eşti sensibil, eşti compătimitor, eşti iertător, eşti mult mai toelleant decât eşti ştii, şi mai iubitor decât îţi acorzi credit.

Acum.... ce ar mai fi acolo?

Încearcă să înţelegi asta: te descurci foarte bine. Mai bine decât „doar bine”. Excelezi. Eşti magnific, eşti minunat ! Iar Dumnezeu îţi iubeşte fiecare părticică !

Cu dragoste, prietenul tau,
Neale Donald Walsch

vineri, 29 martie 2013

Profesia e alegerea ta

E momentul sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce esti, pentru faptele tale.Se spune si rezonez perfect cu ideea:esti ceea ce gandesti. Nu te-ai plictisit sa te plangi mereu, sa te lamentezi, sa tot spui ca vai, ce naspa e la serviciu, in tara asta, in relatia ta. Uita-te bine ,poate ai nevoie de aceasta experienta si asuma _ti-o!  Daca nu ,schimba ceva,poti sa o faci  !Rupe-te de acolo!Da vei auzi diverse,dar tu traiesti , nu altcineva  iti traieste viata .E VIATA TA.
Daca ai ales sa stai inca acolo,probabil ceva din tine rezoneaza cu acel loc.La un moment dat inventam scuze pentru a ramane ancorati in acel loc, relatie etc.
Spre exemplu :   pai nu pot pleca  ca, na, in viata nu faci doar ce-ti place si   aici am bani. OK, atunci accepta si asuma-ti! Privesc in jur si vad oameni care se duc cu scarba la servici si vorbesc ingrozitor despre acel loc.Mai aud deseori:ce sa fac astea sunt vremurile de criza si  mai stau aici , nu imi place , dar lasa ca e bine.
    Tot des aud: da , mai, dar eu nu imi permit sa  stau sa fac ce imi place.....Si cea mai tare replica pe care mi-o primesc este: cu placutul asta e cu dus si intors,draga:  mori de foame.
In momentul in care faci ce-ti place totul se schimba. Schimba-ti atitudinea!Cand iti urmezi talentul, inima,  vei vedea schimbarea.Ai calea ta .Fiecare avem drumul nostru.Drumul tau poate fi diferit de al meu.Esti inzestrat cu alte daruri.Accepta-le!Cumplit sa nu iti indragesti profesia, cumplit.
Alege azi sa iti privesti profesia altfel,din alta perspectiva .INCEARCA!  Cand tot faci compromisuri ca trebuie aduni frustrari. Renunta la atasamente!Priveste-ti profesia si noteza ce iti place , de ce te duci acolo.Aminteste-ti ,de asemenea, ca tu ai ales acest loc de munca; foloseste experienta pe care o ai, vezi ce se ascunde acolo, ce oportunitati ai.  Cresti, te inalti,evoluezi.Tu  creezi totul.  ACCEPTA LUCRUL ACESTA!Tu creezi!
Asuma-ti responsabilitatea pentru tot. Recapitulez: poti schimba locul de munca sau poti accepta ca ai nevoie de aceasta experienta in viata ta acum.        TI-AI  ADUS-O.    Dar nu mai te victimiza. Ce ar fi sa fii recunoscator  acum?
  Ceea ce faci , fa cu drag!Orice ar fi acel ceva : :fa-l cu daruire
                               Nu esti victima(doar cand iti place aceasta postura) !Esti un om care poate sa isi croiasca  viata, sa se daruiasca , sa se bucure de ceea ce este si poate darui altora. Si feicitari, DANI  ,PENTRU CURAJUL SCHIMBARII!(INDIFERENT CE ESTE PRIMESTE SI TRAIESTE CU DRAG, ORICE EXPERIENTA ARE UN DAR)  Multumesc , celor care m-au inspirat pentru a putea scrie)
Cu drag, RA!
               

Sunetul inimii

Locul de munca este alegerea fiecaruia.

joi, 28 martie 2013

BOLILE KARMICE


Sunetul inimii

Iubeste si iarta!

Detoxifierea

"Detoxifierea corpului are o metoda relativ simpla, care in principal este recomnadata pentru cei care sunt coplesiti de munca sau de sarcini de acasa, astfel incat le este frica sa inceapa o cura de curatare epuizata, pe termen lung. Aceasta fiind nimic altceva, decat sa introduceti „o zi de legume pe saptamana” in stilul de viata. Intr-o zi ajung o multime de fibre in organism, astfel sistemul digestiv este complet exonerat. In acelasi timp, perioada este prea scurta pentru a slabi organismul sau sa se confrunte cu dificultati. In mod evident, aceasta este o metoda pe termen lung, deoarece, doar atunci este eficienta daca reusim sa urmam ziua de legume pe saptamana de mai multe ori, dar merita, in ceea ce priveste sanatatea noastra. Rezultatul nu va fi spectaculos din prima, dar este o solutie buna, chiar si pentru incepatori. Este cel mai indicat sa alegem doua – trei feluri de legume pentru ziua de legume, pe care le preferam mai mult, din care putem sa consumam oricat. Cresterea aportului de lichide usureaza detoxifierea. Un avantaj mare al acestei metode este ca nu necesita prea multa pregatire, doar inainte cu o zi trebuie sa cumparam cateva kilograme de legume, cantitate care cu siguranta va fi suficienta pentru intreaga zi. Putem sa facem sa fie si mai usoara detoxifierea, daca inainte cu o zi, seara luam o baie fierbinte pentru relaxarea muschilor, de asemenea, daca noaptea ne acordam in plus cateva ore de dormit. Ati tinut vreodata zile de legume? Care sunt legumele tale preferate?"

marți, 26 martie 2013

TRANSMUTATIA BIOLOGICA


"Să întâmpinăm momentele importante din viaţă cu pâine şi cu sare! Cuptorul sufletesc trebuie să fie întotdeauna fierbinte şi să mai scoată, din când în când, câte o pâine caldă. Însă cu sarea trebuie să avem mare grijă. Dacă este prea puţină, nu dă gust zilelor. Dacă este prea multă, zilele, în loc să fie sărate, devin amare. Şi fiecare ştie cât e de greu să nimerească o zi bună la gust.


Un om cu cât este mai informat, cu atât are şansa de a avea mai multe zile bune în timpul vieţii. Însă este foarte important să ştim ce informaţii să alegem din imensul ocean al cunoaşterii omeneşti. Sunt descoperiri care ajută la dezvoltarea cunoaşterii şi existenţei pe orizontală, precum şi descoperiri care fac saltul omenirii pe verticală, apropiindu-ne de adevărata existenţă. Acestea din urmă, atrăgând schimbări radicale în filosofia despre viaţă, sunt mai greu acceptate pentru a fi incluse în practică, la nivel planetar. 

O perlă, cu ajutorul căreia omenirea mai urcă încă o treaptă în înţelegerea existenţei sale, este transmutaţia biologică. 
Prin acest fenomen, un organism viu, în anumite condiţii, în mod controlat, poate provoca reacţii nucleare ce duc, prin declanşări lente de energie uriaşă, la transformarea unui element chimic în altul. Aceste schimbări structurale sunt controlate de conştient, dar se realizează cu ajutorul subconştientului, adică al spiritului racordat la posibilităţile infinite ale Spiritului Universal. Iată că ştiinţa este obligată să confirme posibilitatea metamorfozei energiilor şi substanţelor sau elementelor chimice. 

Această transmutaţie biologică se poate produce în orice organism, de la microorganisme până la cel uman, cu mijloacele energetice ale acestora, sub formă de reacţii nucleare declanşate cu energii mici. Adică, în organismele vii se produc reacţii de clivaj nuclear (fisiune), precum şi reacţii de agregare nucleară (fuziune). În acest fenomen, transferul se face între nuclee complexe de particule, echivalând cu nuclee de hidrogen, carbon sau oxigen, cei mai răspândiţi atomi din materia vie. Transmutaţia biologică se efectuează de enzime specifice, transmutaze (după Kervran), localizate intramitocondrial, care provoacă declanşarea lentă a unei imense cantităţi de energie. 

Istoricul transmutaţei biologice începe în 1799 cu alchimistul francez Vauquelin, care, în urma unui experiment, a observat că o găină a excretat de cinci ori mai mult oxid de calciu decât a primit prin hrană. El a concluzionat, fără a-şi explica fenomenul, că surplusul de oxid de calciu a fost creat în corpul găinii. În 1822, englezul Proust a studiat creşterea cantităţii de calcar în interiorul unui ou de găină din incubator, demonstrând că acest calcar nu provenea din coajă. În 1831, francezul Choubard, la creşterea plantei numite năsturel, a constatat că aceasta conţinea minerale inexistente în sămânţă. Germinarea fusese făcută pe o bucată de geam din sticlă. În 1844, Vogel a constatat inexplicabilă mărirea cantităţii de sulf la planta năsturel, crescută sub un clopot de sticlă.

Părintele transmutaţiei biologice este considerat cercetătorul francez Corentin Louis Kervran (1901-1983). În 1959, el a făcut publice primele descoperiri mai importante în ceea ce priveşte transmutaţia biologică, lansând o nouă ipoteză legată de structura nucleului atomic. Acesta a arătat că nu numai moleculele, ci şi atomii elementelor pot fi transformaţi, chiar la temperatura camerei. Un organism viu, prin mijloacele proprii, la temperatura corpului, poate produce un element chimic din altul, prin regruparea elementelor formate din atomi, proces însoţit de declanşarea lentă a unei uriaşe cantităţi de energie. Este asemenea unei reacţii de fisiune nucleară, dar produsă prin voinţă cu ajutorul conştiinţei, în mod controlat, la temperatura organismului, fără o degajare fulgerătoare de energie, cum are loc reacţia nucleară din reactoare. 

Creşterea amplitudinii procesului transmutaţiei biologice se face proporţional cu creşterea voinţei, printr-un antrenament susţinut, urmărindu-se trezirea şi reactivarea unor capacităţi uriaşe existente latent în noi. Această posibilitate se poate lega de activarea unor gene ale corpului, căci în mod normal genele sunt active în organismul uman în procent de 5%. Posibilitatea deschiderii lor, existentă latent în noi, se face prin intermediul spiritului. 
Această teorie epocală a lui Kervran a făcut ca lumea ştiinţifică să-l ignore şi să-l desconsidere multă vreme. Abia în anul 1975 a fost nominalizat pentru Premiul Nobel, iar în 1993, când era deja în nefiinţă, a primit acest premiu, fiindu-i certificată, şi sub această formă, valoarea descoperirii sale. 

Prin acest proces de transmutaţie se explică multe fenomene considerate până atunci a fi false. Astfel, devin plauzibile afirmaţiile alchimiştilor că pot produce aur din plumb, cele din Biblie care spuneau că apa a fost transformată în vin de Iisus, sau cele legate de producerea benzinei din apă de yoginul Sai Baba. Brazilianul Thomas Green Morton Continho, în faţa unei comisii internaţionale, formate din oameni de ştiinţă, a transformat într-o secundă două beţe de chibrit, ţinute în mână, într-o cruce din fier. El a mai demonstrat posibilitatea producerii şi a altor fenomene din sfera paranormalului, cum ar fi din mâini să i se scurgă parfum, să producă flash-uri luminoase. Exemple de transmutaţie se găsesc şi în Univers. Soarele, prin transmutaţie continuă, produce heliu din hidrogen sau când o stea de pe cer "se stinge" ea trece în carbon, oxigen, calciu, fier, uraniu. 

Efectul Placebo este, în esenţă, tot un fenomen de transmutaţie biologică. Cercetătorii au făcut următorul experiment, pentru a-şi explica mecanismul în cazul acestui efect. Trei grupuri de pacienţi, suferind de aceeaşi afecţiune, au fost trataţi în mod diferit. Primului grup i s-a administrat medicamentul prescris în mod curent pentru afecţiunea respectivă. Cel de-al doilea grup nu a fost tratat, iar membrilor celui de-al treilea grup le-a fost spus că vor fi trataţi cu un medicament nou, dar de fapt li s-a administrat ser fiziologic. Cei din primul grup, precum şi un mare număr din cel de-al treilea grup s-au însănătoşit. Analizele şi investigaţiile efectuate ulterior au scos în evidenţă faptul că, deşi ultimul grup nu a primit medicamente, în organismul acestora existau substanţele necesare însănătoşirii identice cu cele de la primul grup. Deci, corpul acestora a produs singur acele substanţe. Conştientul transmite subconştientului credinţa puternică în posibilitatea refacerii sănătăţii. Subconştientul, racordat la Marea Putere a Universului, primeşte energia necesară posibilităţii creării în organism a elementelor care anulează afecţiunea. 

Un atom din organism conţine o energie echivalentă cu 200 de milioane eV. Totul constă în cunoaşterea coordonării vastei energii a corpului fizic şi a ceea ce comandăm subconştientului, prin intermediul conştientului. Cea mai bogată resursă energetică a corpului o reprezintă potenţialul sexual. O treime din energia vitală, obţinută din hrană, aer, lumina solară, se foloseşte pentru obţinerea fluidelor sexuale. Retenţia acestora, transmutarea lor şi orientarea energiilor rezultate către centrii energetici superiori pot produce capacităţi paranormale. Deplasarea energiilor prin centri şi modularea lor duc la sublimarea energetică. Sublimarea este o etapă superioară a transmutării şi se regăseşte în trăirile spirituale. 

Pentru înţelegerea mecanismului se poate face analogia cu sistemul hidroenergetic pentru producerea curentului electric. Astfel, apa din lacul de acumulare are o energie potenţială pe care o exercită asupra barajului. Curgerea transformă energia potenţială în cinetică, prin cădere controlată asupra turbinelor, care produc o uriaşă energie electrică nemodulată. Fenomenul identic sublimării energiei corpului se face de la turbine, prin transportul energiei electrice prin linii de înaltă tensiune şi frecvenţă, către consumatori. Energia electrică, în final, este folosită în fenomene calorice, sonore, luminoase, magnetice etc. La fel se ajunge şi în cazul fluidelor sexuale la sublimarea energiei, obţinându-se energii superioare, volitive, afective, mentale, spirituale. 

Transmutaţia biologică evidenţiază faptul că materia are proprietăţi ascunse, inexplicabile prin chimie, fizică etc. Einstein spunea că "este esenţial să scăpăm de prejudecăţile adânc înrădăcinate, pe care le repetăm fără să le mai studiem". 

Prin transmutaţia biologică se justifică principiul aplicat şi în fenomenele paranormale, prin care spiritul coordonează existenţa materiei. Ştiinţa creează condiţiile realizării experimentelor şi aşteaptă rezultatele. Procesele prin care se ajunge la aceste rezultate pot fi urmărite doar până la un anumit nivel. La ce se întâmplă dincolo de această barieră omul este orb. Doar se constată existenţa fenomenelor descoperite, cauzele producerii acestora fiind ascunse tot în partea nevăzută a existenţei, care vedem încă o dată că stă la baza coordonării existenţei materiale."Romulus POPESCU

luni, 25 martie 2013

Rugaciune de bucurie, recunostinta

"Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu,
cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru.
Ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii,
şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii.
care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut.
pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te mărim"

duminică, 24 martie 2013

UN dar


Parinti autentici


Urare!

Va doresc o seara minunata si o saptamana  in care sa va bucurati cu toata inima!

Recomand

http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQBU406ZIHK6X9af&w=155&h=114&url=http%3A%2F%2Fimg01.mercador.ro%2Fimages_mercadorro%2F7235326_1_1000x700_inteligenta-materiei-dc-dulcan-cluj-napoca.jpg

Sunetul inimii


 "Venim pe pământ pentru a evolua, dar prin erori repetate ne creăm nişte dezechilibre, nişte energii ne­gative, care nasc suferinţa. Suferinţa este rezultatul comportamentului nostru, care a ajuns, de-a lungul secolelor, să fie într-un mare dezacord cu biologia noastră şi cu legile fiinţării noastre. N-am fost creaţi de Dum­nezeu să suferim, biologia noastră o demons­trea­ză: avem nevoie de fericire. În concluzie, devenim ceea ce gândim, sănătoşi sau bolnavi, fericiţi sau nefe­riciţi. Chiar şi la nivelul creierului, înnoirea celulelor noastre nervoase este favorizată de o gândire cons­tructivă, optimistă şi este inhibată de agresivitate, furie şi depresie. Orice emoţie negativă blochează celulele sis­temului imunitar pentru cinci, şase ore. Asta în­seamnă că un gând de invidie, de răutate, un necaz ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore. Ştim din descoperirile fizicii cuantice că orice gând are un substrat de câmp, acest câmp are efect de dispersie, se pro­pagă în spaţiu. Când ne gândim insistent la un lucru, îl creăm în planul de dincolo de noi, iar el se întoarce la noi. Putem, deci, face rău cu un gând, nu nu­mai nouă, ci şi celorlalţi din jur şi întreg universului. Am avut ocazia să verific şi în practică lucrurile astea. Pacienţii optimişti, ferm convinşi că se vor vindeca, îşi aju­tau organismul să lupte cu boala şi chiar se recu­perau. Ceilalţi, pesimiştii care se plângeau în perma­nenţă, se otrăveau cu propriile gânduri, iar starea lor se deteriora. Îmi pare rău că nu am avut resurse financiare să-mi fac un sanatoriu, în care să le vorbesc bolnavilor despre boala lor şi despre comportamentul care duce la vindecare. A învinge boala înseamnă, în primul rând, a o înţelege şi a nu te revolta contra ei."Dulcan


Sunetul inimii


sâmbătă, 23 martie 2013

CHAKRELE


Reiki


Despre Reiki

Ce este Reiki ?

Cuvantul Reiki este format din doua parti: Rei care inseamna universal, divin; si Ki - spirit, energie. Compunerea lor poate fi tradusa prin iluminare, inaltare spirituala, energie universala de origine divina.

Reiki este un sistem de evolutie spirituala prin care practicantul este acordat la Energia Universala. Prin initiere se deschide un anumit canal energetic care va conecta persoana la Energia Universala pentru tot restul vietii. In urma folosirii acestei energii, atat in terapia personala cat si pentru cei care solicita aceasta, fluxul de energie va creste iar corpurile subtile ale practicantului se vor rafina ducand astfel la cresterea spiritula.

Sunetul inimii


joi, 21 martie 2013

miercuri, 20 martie 2013

Si fericirea e o alegere

                                                     Om drag,
      Bucura-te   ca esti, ca esti ceea ce esti!  Da, da-ti voie  sa te bucuri, da-ti voie sa fii fericit aici si acum.
   Esti constient ca viata este despre a te bucura?
 Cine  a sus ca trebuie sa suferi pentru a fi  fericit?  Cine  spune ca trebuie sa traiesti dupa  reguli dictate de altii?  Cine te-a invatat sa  iti fie frica, sa ai inima inchisa?Cine spune ca trebuie sa fii perfect? Cine nu iti da voie sa fii cum simti?  Cine te pune sa nu dai drumul mastilor?Nu te sufoci?
     Cine te face sa crezi ca viata e dificila?
     Dragul meu, nu uita ca viata ti-o pictezi singur.  Clipa de clipa, pui acolo pe panza ganduri, trairi, intentii.  Alege sa fii fericit!    Iesi din cerc    (sau din turma)!  Indrazneste!  Paraseste zona de confort, siguranta.!
      Fii tu !Traieste in acord cu cine esti tu, in acord cu simtirea ta! Fa ceea ce iti place!
     E  posibil   ca pentru unii  gandurile mele, inspiratia mea de acum sa sune a cliseu("ei, da ce sa zic  :m-am plictisit sa tot aud fericire, iubire, recunostinta" etc).E strict alegerea lor in acest moment .Eu aleg sa  simt fericirea.
      Dar fratilor, sa ne trezim, pe bune!!!Chiar putem fi fericiti!  Suntem minunati!Si aleg sa  multumesc si sa fiu permanent recunoscatoare pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce traiesc si am.
   Iti doresc om frumos sa alegi sa fii fericit, sa  fii tu,  SA TE IUBESTI SI SA MULTUMESTI PERMANENT!
   Esti  o minune!
                                                                                        Din toata inima,RA!

Poti!

Poti.Da, poti. Tu multumeste, cere, accepta,crede.Este foarte important sa crezi,sa crezi cu  tot sufletul in tine.
 In momentul in care tu crezi in tine, in potentialul tau creator, in valoarea ta apare si credinta divina.Dar daca tu nu crezi in tine cum sa poti crede, cum sa simti  puterea Divina?
  Nu esti singur si nu ai fost nicicand singur.Crede!Crede, credinta,incredere, incredintat...................
 Da, crede si incredinteaza-ti intentiile azi Puterii DIVINE!Esti  o fiinta minunata cu un mare potential!
                                   Va imbratisez  cu recunostinta si incredere!

Echinocțiul de Primăvară.

Echinocțiul de Primăvară.

"Așa cum am promis acum cîteva zile vom publica acest articol despre Echinocțiul de Primăvară despre ce semnificație are, ce tradiții au apărut și ce ritualuri am putea face pentru a ne schimba viața în mai bine.
În primul rând este important să știm că Echinoțiul reprezintă momentul astronomic când razele Soarelui cad perpendicular pe tropice astfel durata zilei este egală cu cea a nopții. Din punct de vedere energetic acest moment este ideal pentru a schimba energia casei noastre. Este un moment benefic deoarece din ziua de 20 martie ziua va crește ca dimensiune temporară în defavoarea nopții care va ajunge la minim în momentul Solstițiului de vară.
Primul lucru pe care ar trebui să îl facem pe data de 19 martie ar fi să purificăm casa noastră. Purificarea se poate face cu ajutorul Aghiasmei, Fumigații (Tămâie, Salvie), Bol Tibetan, Sulf (pentru cazuri foarte grave) acompaniat cu rugăciuni specifice sau mantre pentru a chema Energia Divină ca să curețe Larvele energetice sau așa zișii Scaieți care s-au format în spațiul nostru.
După ce am curățat este indicat să chemăm o energie benefică ca să umple casa sau apartamentul nostru cu Lumina Sa. Putem astfel invoca pe Maica Domnului, Iisus Hristos, alți sfinți sau maieștrii ai orientului față de care avem o oare care afinitate, rezonanță. Stăm minim 20 minute în rugăciune sau meditație înainte de a ne fura somnul, pentru a putea dormi și călătorii în planul Astral într-un mod mai ușor.
A doua zi, în data de 20 martie, anul acesta după ora 13:02, vom avea o grijă mai specială de plantele noastre mai ales cele cu multe frunze verzi și care vor înflori vara. Apa utilizată la udarea lor va fi una mai specială: vom lua un vas mai mare (eu folosesc un bidon de 5 litrii) în care vom cufunda un obiect din argint cât mai pur. Vom spune apoi o serie de rugăciuni (personal am folosit Tatăl Nostru, Cuvinese cu adevărat... și Rugăciunea Inimii de 3 ori fiecare) pentru a energiza apa respectivă. Apoi vom uda fiecare plantă cu aceastp apă. Trebuie deasemenea să luăm orice frunză moartă de pe lângă plăntuțele noastre și să tăiem uscăturile. Dacă avem de replantat unele dintre ele acum este momentul propice de a face acest lucru.
Un al ritual folosit mai ales în Anglia, încercat de noi anul trecut și care a dat roade, este să plantăm astăzi o plantă cu bulb, de preferat o zambilă sau o narcisă galbenă. Ritualul se face așa:
- Se pregătește un ghiveci nou pentru plantă
- Se pregătește apa energizată
- Se aduce pământ bun pentru plantă
- Se pregătesc 6 pietre de râu sau semi-prețioase
- Se cumpără o plantă cu bulb.
Etapa 1 se aprind două lumânări una pentru Dumnezeu Tatăl și alta pentru Mama Divină. Se invocă energia divină prin rugăciunile pe care le știm astfel să ne putem calma mintea și sentimentele.
Etapa 2: se plasează cele 6 pietre pe fundul ghiveciului în formă de hexagramă, peste care se pune pământ.
Etapa 3: se ia planta cu bulb și facem semnul Crucii pe bulb. Se imploră divinitatea ca să ne poată îndeplini o singură dorință arzătoare.
Etapa 4: se plasează planta în ghiveci și se completează cu pământ până când bulbul este pe jumătate îngropat în el. Va trebui să în grijim planta tot timpul anului.
Dacă nu putem să facem purificările pe data de 19 martie se pot face și în următoarea zi. Este bine ca 9 zile să facem zilnic aceste purificări pentru a avea un cămin curat și armonizat.
Deasemenea este bine ca în această perioadă să avem un cristal de aventurin sau de florină sau de cuarț programat pentru a proteja sănătatea noastră și a familiei.
Echinocțiul este o perioadă specifică și unică, trebuie trăită la maxim dacă vrem să beneficiem de un mic imbold energetic din partea naturii. Să nu uităm faptul că de pe data de 20 până pe data de 25 martie se consideră că cerurile sunt deschise așa că putem profita ușor de acest lucru."Victor Și Lexa Bratu

Util

Am crezut mereu că, bolile sunt consecinţa directă a lecţiilor noastre de viaţa, însuşite prost, în legatură directă cu “energia” moştenită de la strămoşii noştri. Deşi am citit acest lucru pentru prima dată în “Karma pură” a lui Lazarev; ulterior, am găsit, în literatura de specialitate, mai multe teorii având acest fundament. Conform acestora, dacă înlăturăm cauza “karmica” a unei boli, aceasta dispare.Totuşi, există mulţi vindecători care se laudă că te pot debloca energetic şi te pot vindeca de orice boală. La origine, vindecarea era o practică strâns înrudită cu magia. Iată ce declară un renumit cercetător, care şi-a dedicat întreaga viaţă studiind ceremoniile de vindecare din diferite regiuni ale lumii. ”În timpul studiilor mele alături de şamani, am descoperit că există o diferenţă între însănătoşire şi vindecare. însănătoşirea ţine de remedii şi implică rezolvarea problemelor externe, ca atunci când vulcanizezi un cauciuc, tratezi o muşcătură de şarpe sau foloseşti chi-mioterapia pentru a controla o tumoare. Ea nu te ajută să eviţi cuiele de pe şosea, şerpii din pădure şi nici boala care a cauzat tumoarea. Vindecarea este mult mai extinsă – este globală şi completă. Vindecarea transformă viaţa omului şi, adesea - chiar dacă nu întotdeauna - produce o tămăduire fizică. Am văzut multe cazuri de însănătoşire medicală,în care vindecarea nu a survenit. De asemenea, am văzut cazuri în care s-a produs vindecarea, dar pacientul a murit. Vindecarea rezultă din experimentarea nemărginirii. Vindecându-ne, măsurăm succesul printr-o stare sporită de bine, printr-un nou sentiment de pace, putere şi comuniune cu tot ceea ce înseamnă viaţă.’
Dar să revenim la ideea de bază a acestui articol- la începuturile ei, vindecarea a fost o practică strâns înrudită cu magia. Iată ce scrie faimosul cercetător:
Magia neagră şi albă- traducere din Alberto Villoldo
”Pe când aveam vreo douăzeci de ani, mă pregăteam pentru o expediţie în Amazon, când am primit un telefon de la fundaţia care îmi sponsoriza cercetările. Aveau nevoie de un antropolog care să încheie un studiu despre vindecătorii Voodoo din Haiti. Am şovăit, pentru că ştiam foarte puţine despre practicile de vindecare de origine africană din Haiti. Funcţionarul de la fundaţie a explicat că este vorba despre doar zece zile - timp în care voi fi asistentul unui antropolog senior ce se va ocupa de proiect - şi m-a convins atunci când a precizat că îmi revizuia cererea de a mă întoarce în Amazon. Cinci zile mai târziu, am aterizat în Port-au-Prince. Antropologul senior avea aproape patruzeci de ani şi îşi petrecuse o mare parte a ultimului an în Haiti. Mi-a explicat că francezii care colonizaseră insula fuseseră cei mai răi stăpâni de sclavi din Lumea Nouă. Dacă speranţa de viaţă a unui sclav african, după venirea în America, era de treizeci de ani, speranţa de viată a unui sclav care avea nenorocul sa ajungă în Haiti, era de doar doi ani. El a continuat explicându mi că Voodoo a fost la bază o practică de vindecare din Africa subsahariană şi că, în Haiti, a fost,de asemenea, folosită pentru a face rău duşmanilor, în special stăpânilor care se purtau fără milă cu sclavii. Tehnicile erau identice, mi-a explicat el. Practicile pe care le foloseai ca să vindeci pe cineva puteau fi folosite pentru a face rău. Aceleaşi tehnici care erau folosite pentru a stimula sistemul imunitar, pentru eliminarea tumorilor canceroase, puteau fi utilizate şi pentru a distruge sistemul imunitar, astfel încât victima să moară de pneumonie,în doar câteva săptămâni. Având în jur de douăzeci de ani, eram convins că ştiu despre ce este vorba. Magia neagră, am presupus, putea funcţiona doar asupra celor care credeau în ea. Dacă nu te supuneai acelui sistem de credinţe, nu te putea afecta. îmi aduc aminte că îi expuneam această teorie antropologului senior, pe când stăteam la o cafenea micuţă, cu vedere la apă. M-a privit şi a zâmbit:
„Pot să pun pariu", am spus. „S-a făcut", mi-a replicat el. Am pariat pe o sută de dolari că Voodoo nu mă poate afecta. Ne-am îndreptat spre casa unui preot Voodoo, alături de care lucrase el. Bătrânul locuia într-o cocioabă din lemn, pe vârful dealului, de unde se vedea întregul oraş. După prezentările de rigoare, în creola haitiană a locului, pe care colegul meu o vorbea fluent, acesta a început să-i explice bărbatului că eu eram un sceptic, ce consideră magia sa drept o făcătură şi că dorea să-mi
dea o lecţie. înţelegeam destulă franceză cât să prind câteva cuvinte. „Nu-i face rău", a spus el. Bătrânul s-a întors spre mine şi a zâmbit. „Vrei crezi?" a întrebat el într-o engleză stâlcită şi a râs zgomotos. Am convenit că avea să-şi facă magia în ziua de luni a săptămânii următoare, după care m-am întors în California.
în ziua cu pricina, am luat cina cu prietenii, pentru a le povesti despre experienţa mea haitiană şi despre puterile vindecătoare ale Voodoo. Predicam despre importanţa ingredientului credinţă în întreaga ecuaţie, atât pentru vindecarea celor bolnavi, cât şi pentru a le face rău duşmanilor. Daca trăiai în afara unui sistem de credinte, am explicat eu, pur şi simplu nu funcţiona, iar eu eram dovada vie, de vreme ce, chiar în acea seară, cel mai priceput preot Voodoo din Haiti acţiona asupra mea - însă, inutil. Toată lumea şi-a ridicat paharul în sănătatea mea. Aceasta s-a întâmplat luni seara. Marţi şi miercuri m-am simţit bine, dar joi după-amiază am simţit o durere de cap, care, până seara, s-a transformat în migrenă. La ora opt, simţeam deja un nod în stomac, aveam spasme intestinale şi vomam incontrolabil. La miezul nopţii, am primit un telefon de la antropologul din Haiti. Nu reuşiseră să acţioneze asupra mea luni, aşa cum convenisem, dar o făcuseră în această zi. El tocmai se întorsese de la ceremonie la hotel şi voia să ştie dacă simt ceva. Am gemut în telefon şi i-am spus să se întoarcă la preotul Voodoo şi să-i ceară să desfacă vraja pe care o făcuse, în acel moment, chiar şi moartea ar fi fost o uşurare pentru mine. Dar, în dimineaţa următoare, m-am simţit bine şi am reuşit să mă conving că mă pricopsisem cu vreun vierme intestinal. Am mers la centrul medical al universităţii, unde doctorul meu mi-a făcut o serie de teste şi a constatat că nu aveam niciun fel de paraziţi. Această lecţie m-a costat o sută de dolari, care, la vremea respectivă, reprezentau o sumă considerabilă pentru un student, şi una dintre cele mai îngrozitoare nopţi din viaţa mea. Am descoperit că, aşa cum poţi ajuta oamenii folosind vindecarea energetică, le poţi face şi rău.Mai târziu, aveam să aflu că vindecarea energetică practicată de o persoană slab pregătită este adesea egală cu magia neagră, indiferent cât de bine intenţionat este vindecătorul. Magia neagră nu este practicată doar în Haiti şi pe malurile mlăştinoase din Louisiana, ci oriunde indivizi bine intenţionaţi, dar prost pregătiţi, încearcă să vindece alte persoane şi,fără să ştie, le transmit energie toxică.”

Personal, cred cu tărie în sacroterapie. Sunt absolut convinsă de faptul că şi un preot ortodox te poate ajuta să te vindeci, cu condiţia să înţelegi cauza spirituală a bolii tale şi să te pui în armonie cu Dumnezeu.

Haideţi să parcurgem împreună câteva posibile cauze legate de neplăcerile fizice.
PICIOARELE 
Persoanele care au probleme în această regiune sunt cele afectate de o teamă legată de viaţa materială, de viaţa fizică. Se simt izolate, abandonate. Au impresia că sunt singure pe lume, cu o grămadă de probleme de rezolvat. Această zonă a corpului are rolul de a ne conecta cu pământul, care este mama noastră. Iar pământul dispune întotdeauna de toate cele necesare pentru a-şi hrăni creaturile. De îndată ce o persoană nu mai crede în ajutorul pe care-1 poate primi din jur, începe să simtă frica. Atunci corpul îi trimite un mesaj pentru a o face să devină conştientă de această frică. De multe ori, persoana respectivă devine foarte dependentă de lucruri şi de alte persoane pentru a fi fericită. în general, cei ce au probleme în această zonă sunt oameni care nu au un scop în viaţă sau se tem să îl pună în aplicare. Aşteaptă prea mult pentru ca toatul să fie perfect. In general, persoanele care au probleme cu PICIOARELE, coccisul sau fesele sunt cei ce au nevoie de lucruri exterioare - lucruri sau persoane - pentru a se simţi în siguranţă, în plus, se luptă cu o situaţie sau o persoană din anturaj care pare să le ameninţe siguranţa. Nu sunt deloc în contact cu marea lor putere interioară. Le lipseşte credinţa. Problemele legate de LABELE PICIOARELOR şi de GLEZNE exprimă teama de viitor şi teama de a-şi asuma responsabilităţi. Problemele legate de DEGETELE DE LA PICIOARE se regăsesc la cei ce îşi fac griji în legătură cu detalii mărunte privind viitorul. Ar trebui să-şi folosească energia pe care o au în prezent pentru lucruri mai importante. O DURERE DE PICIOARE indică teama de viitor, teama de a merge înainte. Mesajul corpului este să acţionezi, să avansezi cu mai multă încredere şi cu bucurie, ştiind că totul merge spremai bine. Să rămâi pe loc, în prezent nu-ţi este benefic
RINICHII
Cei ce au probleme cu rinichii sunt persoane care au simţit deseori că în viaţa lor există multă nedreptate şi, în consecinţă, se simt neputincioase. Au decis fie că viaţa a fost nedreaptă în ce le priveşte, fie că părinţii au avut
o atitudine nedreaptă faţă de ele. Aceasta le-a determinat să fie mereu puse pe critică. Dacă ai probleme de acest gen, e foarte important să devii conştientă de faptul că ai puterea să decizi în ceea ce priveşte propria ta viaţă. încearcă să-ţi dai seama că toate aceste sentimente de neputinţă, senzaţia de a fi prea autoritară sau, dimpotrivă, complet lipsită de autoritate, vin din decizii luate anterior, decizii ce nu-ţi sunt neapărat benefice. PIETRELE LA RINICHI demonstrează o acumulare de lungă durată a ceea ce am descris mai sus. Persoana încearcă în van să fie mai „dură", refulându-şi emoţiile. NEFRITA este o maladie inflamatorie pe care o regăsim la cel ce reacţionează mult prea puternic faţă de dezamăgireşi eşec. Dar toate câte ni se întâmplă nu sunt decât experienţe din care învăţăm mereu câte ceva. Nu e bine să le regretăm şi să avem remuşcări. BOALA LUI BRIGHT este o altă maladie gravă a rinichilor. Cauza sa profundă este aceeaşi cu a bolilor de rinichi în general, dar mai pronunţată. Cel care suferă de această boală se consideră un eşec total.
ABDOMENUL
În această zonă are loc o intensă activitate energetică fiindcă ea girează energia sexuală, energia creativităţii. Este o
parte a corpului unde se situează puterea de a ne crea propria viaţă. Zona este activată când suntem în căutare de senzaţii. E bine să reţinem că, cu cât o persoană se simte atrasă numai de plăcerile simţurilor, de plăcerile pământului, cu atât mai mult se abate de la adevăratul scop al vieţii. Acest scop este de a
urmări în principal trezirea conştiinţei, a înţelepciunii, a lui Dumnezeu. Simţurile trebuie utilizate pentru a-L simţi pretutindeni pe Dumnezeu şi nu numai pentru a ne procura senzaţii
fizice prin hrană, băutură, sex etc. Persoana care are probleme în această zonă, în loc să-şi creeze propria viaţă, vrea să creeze viaţa celorlalţi. Respectiva se teme că nu are destulă putere şi crede că ceilalţi ar putea să-şi impună voinţa asupra sa, sau, pur şi simplu, îi lasă să o facă. Se simte deci neputincioasă faţă de cineva sau faţă de o situaţie. Toate acestea dau naştere la sentimente de frică ce afectează atât această regiune, cât şi regiunea de bază. Problemele de acest gen sunt frecvente şi la cei ce caută mereu senzaţii venite din exterior. Zona abdominală este afectată şi
la cei ce au culpabilităţi sexuale.
PANCREASUL este o glandă importantă pentru digestie. Prin insulina pe care o secretă, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr în sânge. Una dintre problemele pancreasului este hipoglicemia.Persoana afectată nu reuşeşte să se bucure de viaţă, găseşte că aceasta nu e suficient de „dulce", după gustul său.Doar zahărul reprezintă recompensa, tandreţea, afecţiunea, manifestările de dragoste. în zilele noastre, societatea în general duce lipsă de dragoste, tandreţe şi afecţiune. Cei mai mulţi aşteaptă ca fericirea să vină din exterior. Oamenii caută o recompensă consumând mai multe dulciuri. Cel afectat de hipoglicemie este o persoană care nu ştie să se apere, trece prin multe angoase şi trăieşte multă ostilitate faţă de cei din jur când aşteptările sale nu se împlinesc. Corpul îi spune că e vreme să înveţe să digere tot ce i se întâmplă, să accepte evenimentele din viaţa sa şi să se adapteze mai bine la orice situaţie, fie că a ales-o în mod conştient sau nu. îi transmite să se bucure de viaţă, să-şi ofere mai multe recompense, ţinând cont de propriile dorinţe, în loc să le facă plăcere celorlalţi sperând că astfel va fi apreciat sau iubit mai mult.
DIABETULUI, a cărui cauză o constituie tot un pancreas bolnav, îi este caracteristic sentimentul lipsei de dragoste. Îi afectează pe cel căruia îi e foarte greu să primească dragostea şi crede că nu merită să se bucure de viaţă. Diabeticul suferă de o tristeţe profundă de care, în majoritatea cazurilor, nu e conştient. In compensaţie, are chef să mănânce multe dulciuri, paste făinoase, pâine sau orice alt aliment care produce glucoza, în afară de credinţa că-i lipseşte afecţiunea, diabeticul e convins că are şi lipsuri financiare. Cum întotdeauna culegem ce am semănat, e foarte important ca el să înţeleagă faptul că, de vreme ce-i lipseşte afecţiunea, trebuie s-o semene. Dacă îi
lipsesc banii, trebuie să-i dăruiască - fără a se aştepta la ceva în schimb! Mesajul PANCREATITEI este similar cu cel al diabetului şi al hipoglicemiei. In plus, apar mânia şi sentimentul de frustrare. Mesajul pe care îl primeşti prin intermediul problemelor de pancreas este următorul: încetează să mai crezi că ai nevoie.
INIMA- O CRIZĂ CARDIACĂ este consecinţa unei vieţi trăite cu ideea că banii şi/sau puterea trebuie să aibă prioritate în raport cu bucuria şi dragostea. Inima strigă: „Ajutor! Nu mai vreau să trăiesc o asemenea viaţă! Vreau să iubesc şi să fiu iubită!".
HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ provine dintr-o tulburare emoţională de origine îndepărtată. Trăind prea multă vreme aceleaşi emoţii, ele se amplifică şi viaţa devine din ce în ce mai dramatică. Se regăseşte deseori la cineva care îşi înghite furia. Se poate manifesta şi la cineva care este centrat excesiv pe intelect, pe imaginaţie, care gândeşte prea mult şi astfel îşi pierde energia, trăind prea multe emoţii. Aceasta are
ca efect tulburarea sângelui. Corpul îi spune să se calmeze, să nu mai dramatizeze si critice atât.
HIPOTENSIUNEA ARTERIALĂ este contrariul hipertensiunii. Apare la cineva care se simte învins înainte de a începe lupta şi vrea să oprească totul, spunând: „N-o să meargă, n-o să ducă la nimic!". Această persoană îşi reduce rapid nivelul de energie vitală pentru că nu se simte în stare să poarte pe umeri evenimentele din viaţa sa. Şi-a pierdut curajul şi nu mai vrea să-şi asume nici o răspundere. Dimpotrivă, se poate întâmpla ca la unele persoane hipotensiunea, dacă nu e prea accentuată, să fie normală. Dacă ai o uşoară hipotensiune, dar te simţi în plină formă, nu ai tendinţe depresive şi nici dorinţa de a abandona totul, înseamnă că aceasta e tensiunea normală pentru tine şi nu-ţi afectează calitatea vieţii."
(traducere şi adaptare după Lise Bourbeau- va urma)  Articolul e preluat de pe pagina ALINEI Neagu: "Revista  Normal despre paranormal"(nu imi apartine  traducerea)

Sunetul inimii

NU UITA DE INIMA TA!

luni, 18 martie 2013

Sunetul inimii

 "Când ești într-adevăr foarte trist, nu păstra în interiorul tău tristețe, lacrimi lasa fluxul și toate sentimentele rele . Iar atunci când esti într-adevăr foarte fericit, lasa fericirea ta afară ."(Laura Campean)

Sunetul inimii

Hai, sa ne fixam azi pe frecventele bunatatii.!

miercuri, 13 martie 2013

Invata sa spui"Nu"!


Invata sa refuzi

Autor: 
comunicare, refuz
"Opozitia, contradictia, refuzul, dezacordul… Toate acestea sunt cai de revendicare a propriei personalitati. Desi educatia si bunul-simt fac aceasta sarcina dificila, este bine sa invatam ca din cand in cand sa spunem „nu“.
De cand locuieste cu PaulMariana il in­so­teste in fiecare duminica la mama lui pentru a lua pran­zul impreuna. In timp aceast ri­tual a devenit constrangator pentru ea, insa, in ciuda acestui fapt, ea con­tinua sa isi insoteasca prietenul la fiecare sfarsit saptamana. Intreba­ta de ce, ea raspunde: „Pentru ca stiu ca lui ii face asa mare placere…!“
Cand manifestarea unor gesturi pe care le consideram generoase devine sufocanta, obositoare, este cazul sa ne intrebam care sunt motivatiile reale care ne determina sa nu le abandonam. Surprizele nu sunt prea placute: orgoliul, dorinta de a ne simti indispensabili, teama de conflict, toate acestea pot imbraca haina bunelor noastre intentii.
Dar, dincolo de exigentele educatiei si ale bunului-simt, psiho­logii ne sfatuiesc sa nu abuzam de tea­ma de a spune „nu“ cand simtim ca este cazul. Acumularea excesiva a lui „da“ spus fara convingere poate crea frustrari care ne fac rau atat noua, cat si relatiei cu ceilalti.

„Orice actiune umana este implinirea unei nevoi“

Monica Reu, trainer de comunicare nonviolenta, aminteste mecanismul de cenzura pe care il presupune incapacitatea de a spune „nu“ si explica caracterul natural al refuzului. „Comunicarea nonviolenta – metoda conceputa si dezvoltata de doctorul in psihologie Marshall B. Rosenberg – porneste de la premisa ca orice actiune umana este o strategie prin care caut sa-mi implinesc o nevoie.
Cand privesc lucrurile din aceasta perspectiva, inteleg imediat ca un «nu» din partea unei alte persoane la o cerinta a mea nu este nici­de­cum un afront personal: acel «nu» pe care mi-l adreseaza mie este de fapt un «da» pe care si-l adreseaza siesi, in spatele acestui refuz se afla nevoi care o impiedica sa raspunda afirmativ cerintei mele. Este mult mai sanatos pentru relatia dintre noi, in loc sa caut mijloace prin care sa o fortez sa se conformeze (inducerea sentimentului de vinovatie, santajul sentimental, manipularea de orice fel), sa exploram impreuna aceste nevoi si sa gasim, tot impreuna, stra­tegii mai bune pentru implinirea lor. Pentru mine, este o chestiune de inte­gritate la nivelul valorilor si ne­voilor mele.
Tocmai de aceea ii incurajez pe participantii la cursurile de CN sa devina in primul rand constienti de nevoile pro­prii si sa exprime un «nu» in consecinta. Cand partenerul meu de viata ma intreaba: «Mergem la pranz la mama azi ?», este una sa ii spun sec «Iar? Nu vreau!» si cu to­tul altceva sa-i expun nevoile ca­re ma impiedica sa raspund afirmativ ce­rintei lui: «Ma simt obo­si­ta si am nevoie de odihna. As pre­fera sa stau acasa» sau «Mi-as do­ri mai multa diversitate in felul cum ne petrecem ziua de dumi­ni­ca» sau «Ma simt ingrijorata, pentru ca n-am mai petrecut de mult o zi numai noi doi».
Poate cel mai important lucru pe ca­re trebuie sa il retinem este acela ca nu putem fi altruisti sau gene­rosi uitand de noi. Puterea de a spu­ne uneori «nu» fata de ceilalti es­te, de fapt, forta de a spune «da» in fata nevoilor si valorilor noastre.“

Invata sa spui “nu”

Nu este usor sa lasi delicatetea la o parte si sa ai puterea sa spui “nu”. Iata o metoda in cinci etape care ne poate usura tranzitia de la complezenta la sinceritate.
1. Delimiteaza-ti teritoriul. Este important sa stii care sunt prioritatile, valorile, scopurile si urgentele tale. In masura in care acestea sunt in limita bunului-simt este bine ca ele sa ocupe primul loc in lista ta de preocupari, urmand ca apoi sa poti raspunde sincer „da” in fata dorintelor celorlalti.
2. Gandeste-te la reflecatarea urmarilor asupra ta, in loc sa te preocupe atat de mult ce vor simti ceilalti, aminteste-ti cum te simti tu atunci cand raspunzi pozitiv cererilor lor fara a-ti dori acel lucru cu adevarat.
3. Exprima-ti scrupulele. Este o ocazie cu care nu te intalnesti prea des dar este bine sa profiti de ea atunci cand se poate. Daca este vorba, in special, de relatii cu apropiatii tai, nu ezita sa le impartasesti dilemele tale. Un exercitiu de sinceritate de felul „nu mi-as dori foarte tare sa te insotesc astazi, insa mi-era teama ca daca ai afla te-ai supara” te poate ajuta.
4. Explica situatia. Uneori, stilul discursului tau poate spune mai multe decat poti tu. Incearca sa muti atentia celui care iti propune ceva neplacut de la refuzul tau la ce­rerea lui. Spre exemplu: „sa inteleg ca mi-ai facut programul pentru week-end, fara sa ma fi intrebat daca pot sau vreau sa te insotesc” sau „sper ca iti dai seama ca propunerea este in contradictie cu tot ce iti spuneam ca imi doresc sa fac.”
5. Revino asupra raspunsului primit la sfarsit, daca nu poti de prima data, revizuieste-ti politicos atitudinea cand simti ca stresul refuzului s-a mai diminuat. Acest lucru poate insemna pur si simplu ca 
te-ai razgandit sau ai fost nevoit/a sa o faci: „stiu ca am acceptat initial, insa mi-am dat seama abia ulterior ca nu este foarte convenabil pentru mine”, “am acceptat sa particip la proiect, insa, intre timp, am realizat ca sunt foarte prinsa cu alte treburi”.
Foto: dreamstime.com"

Minunat!

Am fost prezenta la aceasta intalnire cu acesti oameni minunati!"Conecteaza-te cu copilul tau!"

SUNETUL INIMII

"Nu forta forma lucrurilor. Lasa forma sa se creeze."RAMONA GHERASIM

marți, 12 martie 2013

UN punct de vedere

A devenit spiritualitatea" un sport" , o moda. A devenit  "postul" o moda .A devenit  vegetarismul o moda.
 Nu pentru toti oamenii,  nu generalizez. Dar asta simt. Simt  ca  se face parada. Exista un mare pericol , daca nu esti bine ancorat pe pamant. Trebuie sa ai acel echilibru , ca altfel o iei pe aratura. Nu judec, departe de mine. Dar  simt sa trag  un semnal de alarma.Simte ceea ce faci.!  Nu o face doar ca e bine, simte! Da-ti voie sa simti! Da-ti voie sa  te descoperi si cu umbre si cu lumina!
  Eu ,da, sunt adepta acelei "gandiri pozitive".Da, sunt.  Dar nu sunt adepta aplicarii acestui tip de gandire, astupandu-ti durerile , trairile. Si nu suport cand aud:"DA, ASTA E, SA GANDIM POZITIV!  Nu iti astupa, inabusi trairile , accepta-le, vezi de unde vin!
 Cand  tot zici da sa gandim pozitiv si sufletul tau e "furtuna" nu vei reusi; caci permanent va iesi ceva de acolo.Uite, cand ai o oala  pe foc.OK, pui capacul, dar  tot da in foc.
  Parerea mea e urmatoarea: accepta-ti starea din prezent, accepta ca uite asa am chef sa plang sau nu am chef sa te ascult acum.SI NU SUNT REA, DAR PUR SI SIMPLU NU POT ACUM.
 Ma uitam ieri in parc , un exemplu bun.Terenul e curatat , pregatit pentru a se planta diverse.
 Asa si cu noi sa pregatim terenul spre a cultiva gandurile pozitive!(a devenit automatism"gandirea pozitiva".)
 Cunosc oameni   autentic spirituali si ii onorez si ma plec in fata lor.Cunosc si oameni " ," pseudospirituali", care se mint, se chinuie, nu se onoreaza pe ei.
  Dupa parerea mea, nu inseamna ca spiritualitatea este chin.NU. Este o traire,o constientizare, o evolutie, o  cale prin care evoluam, simtim,iubim,traim autentic, constient, traim cu recunostinta, gratitudine SUNTEM LEGATI LA sursa divina din interiorul nostru.Cauta divinul  in inima ta , si apoi in exterior!Altfel , "te vei zbate ca un peste pe uscat."
   Ma opresc.Multumesc!

Sunetul inimii