Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

sâmbătă, 9 februarie 2013

Profesia"" de parinte""

Oare ,femeile sunt constiente ca  perioada  maternitatii  este o renastere pentru ele?Cand se naste un copilasa,se naste si o mama.Metaforic vorbind,e o nastere dubla:nasterea copilului,nasterea mamei.Copilul nu depinde de parintii  sai,doar in ceea ce priveste hrana fizica,ci  si in privinta hranei spirituale(aspect foarte important).
 Deseori,parintii cad in capcana"hranei spirituale" revarsandu-si toata afectivitatea asupra copilului ,sufocandu-l ,efectiv.Sub nicio forma nu primeste acea "'hrana spirituala ""astfel. Din contra:il sufocati,ii "taiati aripile"".Grijile exagerate fata de copil,dorinta de a-l feri de orice  experienta, spre a-i fi"'bine"'(de fapt e frica  parintilor),toate acestea aduc  frustrari,neincredere,copilului.
   Ce ar fi daca ati incerca sa va respectati copilul?Lasati-i spatiu!Chiar  azi vorbeam cu un parinte care se plangea ca al sau copil nu mananca.Si ma gandeam ca ar fi mai bine sa nu il forteze sa manance  mai mult decat trebuie,deoarece ,astfel il  sileste sa respinga hrana.La un moment dat copiii sunt"striviti "de atatea "reguli,de atata seriozitate.Si pentru asta,dragii mei sunteti responsabili.De ce afirm asta?Deoarece toate trairile lui de acum,tot ce ii daruiti in acesti ani, de toate acestea depinde  cresterea sa.
 Imaginati-va, ca plantati un pom.Ca radacinile sa fie puternice,ca roadele sa se vada,voi aveti grija de acel copacel.(sa ne intelegem:niciun parinte nu e perfect,oricine greseste,dar  e important sa fii constient si sa iti asumi responsabilitatea)  E minunat sa iti inveti copilul sa rada, cand   se pierde  rasul ,copilului tare greu ii va fi sa revina la el.
   Dragi parinti sa nu mai punem"semafoare de directie" in viata copiilor,ci sa ne asumam riscul de a-i lasa sa isi croiasca singuri drumul pe care vrea sa il urmeze,sa descopere necunoscutul si sa fie constient ca mama ,tata il iubesc neconditionat.Avem atatea de invatat de la copii,ne ofera atatea lectii"de iubire"'!COPIII sunt atat de inocenti,merita intregr espectul.
Iubiti-va copiii!Lasat-i sa faca greseli si indreptati-le!Din greseli se invata.Multumesc!


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu