Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

joi, 14 februarie 2013

COPILUL,O RAZA DE SOARE IN VIATA PARINTELUI!

   Fiecare copil  e bun,e nevinovat.Fiecare  copil   vine  aici,in lumea aceasta,cu destinul sau propriu.Un sambure de mar  va deveni un  copac care va face mere.Rolul parintelui este de a recunoaste si a hrani  procesul de crestere natural si unic al copilului.Sub nicio forma   ,menira parintelui nu este aceea  ,de a-l transfoma  pe copil in ceea ce doreste el  .Responsabilitatea  parintelui este aceea de a  -i   sprijini neconditionat,de a-i calauzi pe caile lor ,sadind incredere,iubire.Te-ai gandit vreodata,cate     daruri   iti ofera  un copil,ce feed-back?
  Copilasii nu  au nevoie de:"'reparatii".  .Parintii ofera suportul fertil pentru  ca semintele  lor  de maretie sa incolteasca.Ei au puterea de a face restul.    In   inima fiecarui   copil exista o"schita" perfecta  a dezvoltarii sale .Parintele  poate invata cum sa sprijine procesul   natural de crestere a copilului si nu sa se amestece in el.
Daca   din viata parintelui lipseste    intelegerea  modului in care copilul se dezvolta natural,de cele mai multe ori, parintii traiesc frustrari,vinovatii,frici inutile.(convingerea gresita ":ceva nu e ok cu mine"  se imprima puternic in constiinta   copilului si autenticitatea copilului poate fi inabusita.)Ca parinti constienti avem misiunea, de a-i sprijini pe copii  ,de a-i ajuta sa faca fata experientelor sale.(in esenta ajutorul e reciproc).Copilul trebuie lasat sa treaca prin diverse experiente;parintii nu pot  indeparta aceste experiente,dar il pot sprijini.Increderea e de folos parintelui si copilului.Copilul stie ca tu esti acolo,indiferent de situatie.
 Pentru fiecare copil,un mod  sanatos de crestere  include si   experiente prin care  e necesar sa treaca.Copiii vor invata astfel  :iertarea,acceptarea,creativitatea,curajul,asumarea responsabilitatii,independenta,.Aceste experiente ale cresterii sunt necesare.Menirea parintelui este aceea de a-i ghida,de  a-l ajuta sa le depaseasca  si sa creasca. Pentru a depasi  experientele sale,  copilul are nevoie de  iubire si incredere.Fara acestea  ,"profesia  de  parinte constient" esueaza.
  Sa fii parinte e  o onoare,dar fii  constient,fii un parinte constient!Tu ai ales  sa fii parinte!Iubeste-l   fara conditii,iubeste-l  cu toata inima si multumeste-i    ca"te-a ales pe tine" sa-i fii parinte, ca a  venit in viata ta.!
       Multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu