Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

sâmbătă, 2 februarie 2013

Bucataria inimii


"Noi oamenii avem o tendinta  ca mereu sa incercam sa reparam ceea ce credem ca e stricat. In aroganta noastra credem ca atunci cand ne incapatanam si  ne punem mintea, putem sa controlam absolut tot ceea ce se intampla in viata noastra, ca putem repara totul daca intreprindem suficiente actiuni.
Cand ceva nu iese precum in scenariile pe care ni le facem, devenim nelinistiti, furiosi si depunem eforturi majore pentru a corecta drumul.  De cele mai multe ori ceea ce dorim sa obtinem nici macar nu este ceea ce avem cu adevarat nevoie .
Uneori ne ingrijoram prea mult. Cand timpurile devin dificile in loc sa ne odihnim capul in poala vietii si sa avem incredere ca totul se intampla spre binele suprem al tuturor, incepem sa ne razvratim.
Incercam din rasputeri sa ne luam la tranta cu realitatea pe care o traim, si in loc sa gasim claritatea si linistea, ne alegem cu zbuciumul si indoiala. Se pare ca nu ne mai invatam minte ca  nu te poti impotrivi curgerii unui fluviu precum viata.  Oricate paravane am incerca sa punem , oricat de mult am incerca sa oprim ploaia nu vom reusi niciodata. La fel si viata are cursul ei natural. Ploaia se va opri singura, la un moment dat. La fel si situatia in care te gasesti, se va rezolva de la sine.
Paradoxal claritatea dupa care atata alergam o putem gasi atunci cand facem liniste si pace cu noi, cu tot ceea ce se intampla si curgerea fireasca a vietii.
De cele mai multe ori oamenii cauta solutii in mijlocul unui cutremur,  prin agitatie zbucium si eforturi mari. Dar cu totii stim ca cea mai buna solutie  pentru a supravietui unui cutremur este sa gasesti un loc  sigur si sa astepti pana cand acesta inceteaza.
Nu ai nici o putere sa opresti acest fenomen, si daca vei incerca sa te lupti cu el, probabil ca nu vei face decat sa te afunzi si mai tare printre ruine.
Vreau sa te intreb tu ce faci atunci cand nu stii ce sa faci? Cand viata te pune fata in fata cu o situatie care iti provoaca disconfort, durere cat de tare te lupti si opui rezistenta?
Multa lume crede ca cu cat iti folosesti mai mult ratiunea, cu cat ai un Iq mai dezvoltat esti mai inteligent, insa acest lucru este fals. Apoi credem ca daca  vom lupta suficient de mult impotriva cursului evenimentelor care se intampla astazi in viata noastra , vom reusi sa le oprim sa se intample.
Dar, atunci cand  plantezi ceva  nu poti sa culegi decat acelasi lucru. Asadar cu cat vei lansa rezistenta impotriva a ceea ce traiesti astazi, cu atat mai tare ti se va raspunde cu rezistenta.
Poate ti-am mai spus de multe ori ca acea parte din noi care vrea sa pastreze controlul cu orice pret este mintea  si nu mi-am schimbat parerea.
Cu cat esti mai mult in minte si ratiune, cu atat te vei pierde mai mult in confuzie si indoiala, mai ales in momentele pe care le consideri de cotitura in viata ta.
In spatele cuvintelor care vin  o data cu intelectualitatea mai exista ceva care poate fi perceput doar de inima.  Oamenii inteligenti stiu acest lucru, stiu ca de fapt calea inimii este cea care  poate sa iti implineasca cele mai profunde dorinte. Inima nu priveste suprafata ci se cauta intotdeauna seva care se afla dincolo de aparente.
Mintea se intreaba: De ce mi se intampla mie asta? De ce lucrurile nu stau asa cum vreau eu? Ascunzand  in spate o aroganta enorma si o convingere ca ea e Dumnezeu.
Se razavrateste, se infurie, responsabilizeaza pe altcineva  si judeca in permanenta. Nu piate intelege ca traim in unitate si ca totul se intampla cu un motiv pentru ca intregul sistem ,sa functioneze asa cum trebuie si in acelasi timp pentru evolutia sufletului.
"Mintea este cea care sufera, si opune rezistenta, pentru ca viata a indraznit sa-I strice planurile, insa nimic nu e permanent in aceasta lume, si daca te vei baza pe gandire si pe minte intotdeauna ajungi dezamagit.
Sunt momente in care nu stim ce sa facem, si cea mai eficienta strategie pe care o poti adopta astfel incat sa ai pacea sufletului, este sa stai in liniste.
Cand te afli intr-un moment in care trebuie sa iei o decizie , si nu gasesti calea  tot ce trebuie sa faci , este sa te opresti, sa stai in tacere, si apoi cand timpul vine sa actionezi din acel parfum al intuitiei.
Solutiile care sunt cele mai potrivite pentru sufletul tau , intotdeauna vor  veni, fara efort, dintr-un loc care se afla dincolo de cautarea si agitatia mintii.
Astazi vreau sa ca tu sa stii ca:
Daca te gasesti intr-un moment al vietii tale in care trebuie sa iei o decizie, ramai in liniste, cateva zile, si apoi actioneaza din deplinatatea inimii tale.
Daca te gasesti intr-un moment al vietii tale in care experimentezi durere, atunci intreaba-te : La ce opun rezistenta in acest moment? Si o data ce descoperi , care este acest lucru, impaca-te si accepta ca lucrurile sunt asa cum sunt, si oricat te-ai chinui sa te impotrivesti, viata are cursul ei, si schimbarea este singura constanta. Ai incredere ca totul te conduce spre un bine superior, accepta ce nu vrei accepti, si ai sa vezi cum lucrurile incep sa se calmeze, si iti vei recapata perspectiva mai inalta, din care poti vedea, ca intreaga experienta prin care ai trecut a avut un rol in viata ta, si acum e timpul sa mergi mai departe.
Daca te gasesti intr-o situatie in care lucrurile sunt neclare in viata ta, in exteriorul tau, e momentul sa iti dai seama, ca in interiorul tau exista confuzie. E esential sa te decizi ce vrei, si facand acest lucru in interior, lucrurile se vor calma si in exterior.
Daca ti-ai stabilit un obiectiv in viata ta si intampini rezistenta in a-l implini, inseamna ca in interiorul tau exista credinte limitative care te retin sa ajungi la  el. Priveste in jurul tau , vezi in ce forma vine rezistenta, si poti sa iti dai seama, care sunt credintele limitative care te opresc. O data ce le descoperi, acestea vor avea forma unor adevaruri in care crezi.  
Daca primesti o cantitate de iubire in viata ta , care nu te multumeste inseamna ca inca nu ai inteles ca tu esti deja iubire si inca nu stii cum sa faci sa ajungi la aceasta realizare, inseamna ca nu ai trezit in tine, iubirea care iti doresti sa se manifeste in viata ta. Despre acest subiect, vei putea sa afli o serie de informatii extraordinare, in noul meu curs online despre iubire, care va fi gata in cateva zile.
Vreau sa stii, ca pentru a putea sa manifesti viata dorita, este esential sa incepi sa intelegi dictonomia dintre interior si exterior.  Nimic din ceea ce este in afara noastra nu este izolat de ceea ce se afla in interiorul nostru."
Cristina Miculete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu