Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

joi, 3 ianuarie 2013

MA INSPIRA LA INCEPUT DE AN!

Realitate și percepție. A fi liber de condiționări
"'Și odată ce ai reușit să accesezi starea de Prezență? E doar începutul transformării. Încetul cu încetul acest mod de funcționare al conștiinței tale în încarnare va transforma complet percepțiile tale asupra ta și a lumii în care trăiești, dimensiunile rarefiate ale ființei tale vor face parte permanent din conștiența ta, conținuturile până acum ascunse în adâncuri vor deveni efervescente și vii, memoria sufletului se va revela în mod firesc, iubirea despre care ai citit nu va mai fi doar un cuvânt, căci respirația ta va aduce înlăuntru ecourile adânci ale realității așa cum este ea în profunzime și vei percepe conexiunile profunde care te leagă de resptul umanității și ale lumii spirituale. Realitatea va fi curgătoare și se va alcătui în jurul tău și în adâncul tău în moduri miraculoase pentru restul oamenilor. În mod inerent vei alege să renunți la lucrurile care nu îți aduc bucurie, oricare ar fi ele, și oricare ar fi textele care susțin că ”așa trebuie să fie”. Codurile morale, religioase, convențiile conștiinței de masă vor deveni slabe pentru tine. Nu, nu vei deveni imoral, căci percepțiile tale îți vor spune fără greș că celălalt nu este decât o reflexie a ta. Nu vei cădea în furie și în depresie, în disperare sau în rușine, în nebunie sau dezechilibru, pentru că toate lucrurile care te făceau să suferi le vei vedea clar cum curg din poziționari mentale. Vei putea face alegeri în deplină libertate interioară, din non-condiționare. Vei fi liber de condiționările mentale care te-au făcut sclav al conștiinței de masă timp de milenii, vei fi liber de emoțiile compulsive care te conduceau în trecut, vei crea roluri în această lume pe care le vei juca pe deplin conștient de prezența Marelui Actor care-și toarnă energia în ele, Sufletul tău, iar corpul tău va fi liber de tensiunile, blocajele și încremenirea pe care spațiul psihic tulbure le toarnă acolo în timpul inconștienței.
Este posibil ca toate acestea să fie atât de ușoare? Da, este posibil și așa sunt. Despre asta este vorba în ultimă instanță. Prezența este marea poartă către transformare sau ascensiune cum o numesc unii. Este o poartă exclusivă dar odată integrată în viața de fiecare zi vei descoperi un adevăr simplu: tot ceea ce ai căutat vreodată, mii de vieți, era deja acolo. Nu percepeai acest lucru, dar acum o poți face. Totul a fost aici, dintotdeauna. E o chestiune de acordare la această realitate completă, care acum a devenit accesibilă. E greu? E ușor? Habar n-am. Experiența pe care eu și Elena o avem în lucrul cu ceilalți îmi spune că a trăi un moment de Prezență este accesibil absolut tuturor. Toți o pot face. Dificultatea intervine atunci când workshop-ul se termină și trebuie să mergi în lumea ta și să integrezi acolo trăirea Prezenței. Atunci devine dificil.
Balanța Bucurie/Dramă
Ideea acestui articol care să prezinte pe scurt aceste mijloace elementare dar fundamentale pentru transformarea conștiinței a venit de la întrebarea cuiva: cum știu, sau mai bine spus cum știe mintea mea că sunt pe drumul corect către propria mea inimă și către Sufletul meu? Ei bine răspunsul a fost acesta : ”privește în viața ta și vezi care este raportul între Bucurie și Dramă pe care o experiementezi. dacă predomină Drama, atunci ești în plină identificare cu rolurile tale și centrul ființei este departe. dacî însă predomină Bucuria, atunci ești pe drumul cel bun.” Oamenii au numit asta ”barometrul bucuriei” și lș-au transformat în mod inspirat într-un instrument de evaluare liniară a vieții și a parcursului lor spiritual. Reflectând, mi-am dat seama că ceea ce acum numesc ”Criteriul Bucuriei” este cu adevărat un instrument fabulos. Poți trage cu ochiul în culisele realității. Una dintre întrebările fundamentale pentru cineva aflat în transformare interioară este ”cum iau deciziile în așa fel încât să-mi urmez calea Sufletului?” Ei bine, criteriul Bucuriei nu dă greș niciodată.
Vrei să știi dacă un lucru ți se potrivește sau nu, dacă o cale oarecare face parte din calea inimii tale? Vezi cât de multă bucurie simți atunci când faci acel lucru. Vrei să știi dacă e timpul să-ți schimbi job-ul și să te îndrepți către altceva? Vrei să știi dacă merită să-ți salvezi căsnicia? Vrei să știi, într-o răscruce a vieții tale în care ai mai multe opțiuni, încotro să o iei? Atunci aplică acest criteriu al Bucuriei. Câtă bucurie îți mai aduce job-ul? Câtă bucurie, indiferent de contextul liniar, simți atunci când te duci acasă?
Bucurie sau fericire?
Bucuria este foarte diferită de ”fericire”. Aceasta din urmă depinde mereu de un lucru exterior, de ceva din afară. De cineva, de un context, de o situație, de o persoană, de bani, de  o mie de lucruri. ”dacă aș avea cutare lucru, aș fi fericit.” E o utopie. ceva de neatins, pentru că îndată ce obții lucrul cu pricina descoperi că, de fapt, vrei altceva, după scurt timp. A alerga după ea, e alergare după vânt cum zicea Bob Dylan, căci nu depinde de tine. Nu faci decât să încerci să umpli un gol interior cu ceva din afară. nu va merge niciodată, pentru că ceea ce-ți lipsește cu adevărat din viața ta ești tu însuți. Adică Prezența în propria ta viață. Nu e o metaforă, ci cel mai direct adevăr. Când nu ești în Prezență, ai permanent sentimentul că e ceva de căutat: cunoaștere, adevăr, divinitate, fericire, scop, idei, concepte. Tot felul de lucruri. Cauza acestui sentiment de lipsă provine din intuiția

profundă ”că mai e ceva” dincolo de realitatea liniară. Așa este. Mai sunt dimensiunile uitate ale propriei tale ființe, Sufletul tău, de care te-ai rupt atât de profund, încât ai început la un punct sa-l vezi înafara ta, atât de departe încât l-ai numit ”Dumnezeu”. Această lipsă, acest gol, nu poate fi umplut cu nimic din afara ta. Nici cu alți oameni, nici cu bani, nici cu mașini, nici cu filosofii, nici cu morală, nici cu sisteme religioase, nici cu ritualuri. Cu nimic, decât cu TINE. Doar asta va aduce înapoi Bucuria și va înlătura sentimentul profund al separării de Întreg.
Bucuria nu are nici un motiv exterior. Curge întotdeauna din interior, din inimă și nu are un motiv anume. Este bucuria de a trăi, de a fi în experiență, de a privi, a simți, bucuria de a fi în conexiune cu întreaga Creație. Bucuria este intrinsecă stării de Zero, de completitudine, de Integritate a Ființei. Atunci când ești complet, când simți realitatea, când ești dincolo de aspectele parțiale ale ființei tale, Bucuria este prezentă.
Am trăit de multe ori acest fel de Bucurie și am fost martorul multor oameni redescoperind-o. lacrimile curg pe obraz fără nici un motiv, fără nici o durere, fără nici o noimă aparentă. Am simțit de multe ori Bucuria aceasta secretă, care depășește orice logică și orice cauzalitate, apărând în momente de conștiență, în diferite împrejurări care nu aveau deloc darul de a aduce ”fericirea”. Ba dimpotrivă. Practica prezenței cu Sine, în această privință, este magică, pentru că ne permite să privim contextele liniare din centru, de pe axa verticală a ființei.
Durere sau Prezență?
Orice nefericire, ca să nu mai spun de suferință, care este o formă cronică a durerii, prelungită mental, are la bază o identificare, un aspect parțial al Ființei pe care îl experimentăm crezând că este realitatea completă. Cumva, durerea este inerentă stării de identificare. Inerentă dualității. Durerea curge din starea de separare față de Sine și ia nenumărate forme. Formele cele mai dure ale durerii, frica, rușinea, auto-judecata, lipsa stimei de sine etc,  sunt durere prelungită, amplificată mental, care se transformă în suferință.
Prezența este singurul mod de funcționare al Umanului care deschide poarta completitudinii și retează sursa durerii de la rădăcină.
Faceți din acest criteriu al Bucuriei instrumentul vostru de a alege. Alegeți lucrurile, oamenii, situațiile în care simțiți bucuria. Nu încercați niciodată să forțați Bucuria. Nu funcționează. Ea poate apărea spontan în momente neașteptate, în care spațiul mental este liniștit sau… redus la tăcere, dar poate fi și cultivată prin intermediul stării de Prezență.
Priviți oamenii din jurul vostru și evaluați cu inima câtă bucurie emană fețele lor, gesturile lor. Bucuria autentică iradiază într-un fel de nerostit și indică întotdeauna trăirea spirituală a naturii profunde a Ființei. Priviți-vă, psihologul, preotul, maestrul de reiki din perspectiva Bucuriei. veți afla repede cât de mult Adevăr trăiește el în adâncul său. Bucuria nu obosește, nu se tocește și nu este limitată, pur și simplu pentru că este natura însăși a Existenței. Sufletul vostru nu suferă niciodată, căci nu se identifică cu experiența voastră umană, cu rolurile, aspectele, emoțiile și mai ales cu gândirea voastră. Sufletul este întotdeauna senin și clar, conștient și prezent. Bucuria curge din el precum curge lumina din soare.
Alegeți-vă oamenii, job-urile, perspectivele, contextele în care simțiți bucurie și nu veți fi niciodată înafara adevăratei căi a Sufletului vostru. Iar dacă viața voastră nu are destulă

bucurie, atunci să știți că e momentul schimbării și asumării. E timpul să deveniți centrul propriei voastre vieți, iar căutarea voastră înafară a luat sfârșit".HORIA TURCAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu