Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

luni, 18 iunie 2012

Alternative creative la a spune “nu” copiilor

Copiii au tendinta de a se intepeni in calcaie la auzul cuvantului “nu” tot timpul si ma refer aici in mod particular la prescolari astfel incat vei dori sa gasesti modalitati creative de a evita folosirea negatiei in mod constant. Iata cateva trucuri folosite de parinti pentru a inlocui in educatie cuvantul “nu”.

• In loc sa ii spuneti copilului ce sa nu faca ii spuneti ce sa faca , de exemplu la “ nu sari in pat “ spuneti “sari pe podea “.Nu numai ca aceasta metoda va face sa evitati cuvantul “nu” dar are si mai mult impact al mesajului transmis dandu-i copilului o actiune specifica de urmat

• In loc sa spuneti un “nu” banal cand doriti sa opriti o actiune primejdioasa folositi un cuvant de impact gen “STOP”. Acest cuvant va avea un impact psihologic mai mare deoarece ii transmite copilului exact ce doriti sa faca : sa se opreasca.

• In loc sa ii spuneti copilului ca nu poate sa faca ceva ii puteti spune cand poate face acel lucru ( poti sa mergi la joaca cu rolele dupa ce ti-ai terminat de facut curat in camera)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu