Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

marți, 15 octombrie 2013

Imi place..........

"Relaţia este o fiinţă vie, şi pentru a rămâne vie este nevoie de Prezenţă. Iubire conştientă la timpul Prezent. 

Există două motive fundamentale pentru care oamenii ajung să se căsătorească. Cel mai obişnuit şi mai evident este acela că recunoaştem în celălalt “sufletul pereche”, rănit. Este o asociere de roluri complementare pe care ni le asumăm. Vechi modele afective şi psihologice, moştenite din familie şi transgeneraţional, care ne însoţesc inconştient şi ale căror drame tindem să le reproducem în viaţa noastră până când devenim conştienţi de ele. Relaţiile construite pe această bază sunt dificile şi dureroase.

Al doilea motiv, mai discret, nerostit, dar foate prezent, este o bază de valori comună. Cu cât central de greutate al relaţiei basculează mai mult către platforma de valori comune, cu atât rejucarea dramelor familiale moştenite tinde să-şi diminueze impactul distructiv asupra cuplului.

Autorii demontează miturile car stau la baza instituţiei occidentale a cuplului, arătând cu claritate cum majoritatea dintre noi, inconştienţi şi rătăciţi în trecut, folosim vechile modele ca pe nişte arme, încercând să obţinem prin vechile căi şi roluri ceea ce n-am obţinut în trecut. Aceasta în loc să revenim mereu în momentul Prezent, regăsind baza comună de valori fundamentale care ne uneşte.
O carte despre iubire conştientă, despre Prezenţă, despre renunţarea la roluri. "Elena Francisc Turcanu

IUBIREA LA TIMPUL PREZENT - Morrie & Arleah Shechtman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu