Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

joi, 13 februarie 2014

Recunostinta

Foarte mult ma bucur cand vad oameni  in jur a caror viata este plina de recunostinta. Deseori, practicam recunostina, suntem recunscatori cand acel ceva pe care-l apreciem dispare; si atunci ,hop si lamentarea din cauza faptului ca nu am fost recunoscatori.
O fiinta  draga mie spune:  recunostinta este un exercitiu.  Daca nu suntem ancorati in prezent, daca nu reflectam , daca nu acceptam ceea ce este cum este,  daca nu vedem "sclipirea" din spatele oricarui " ceva ",care nu e cum ai vrea tu sa fie acum,   nu putem dobandi  recunostinta.
Acum aleg sa multumesc, sa multumesc din inima(nu robotizat). Cineva, candva, la un curs mi-a spus ca ce atata "multumesc"- risipa de timp. Am ramas muta. La cateva minute, am deschis gura,gasindu-mi cuvintele si explicand ca in opinia mea" , multumesc-ul" nu e risipa, ci o forma de a-ti arata ca iti sunt recunoscatoare cat pot eu,cum pot eu.
  Fiecare moment in care multumim este o metamorfoza a atentiei noastre. Cand multumesti oamenilor, lucrurilor,experientelor traite ,clar (imi asum spusele) traiesti o schimbare. E minunat sa multumesti din inima !
  Spre exemplu , la aniversarea unei persoane,  eu  simt profunde recunostinta si pentru mama acelei persoane. E asa o emotie... Cum sa nu fii recunoscator parintilor sotului/ sotiei? Ti-au daruit "Omul inimii"-indiferent de cum sunt ,cum aleg sa fie in prezent. Si tot asa....Cum sa nu ii multumesti copilasului care te -a daruit cu magia jocului, care ti-a aratat o parte din tine, care te -a  reconectat la "copilul interior?"
  Multumesc! Multumesc!Multumesc!
"Daca sinngura rugaciune pe care ai spune-o in intreaga ta viata ar fi "Multumesc"- asta ar fi de ajuns". Meister Eckart

miercuri, 12 februarie 2014

Sunetul inimii

'La raspantie de vremuri
Lumina Spiritului lumilor
A intrat in curentul spiritelor pamantene;
Intunericul de noapte
Si-a incheiat stapanirea,
Lumina clara de zi
Se radia in sufletele omenesti;
Lumina,
Ce incalzeste
Sarmanele inimi de pastori;
Lumina,
Ce lumineaza
Inteleptele capete de regi.

Dumnezeiascalumina,
Christos-Soare,
Sa incalzeasca
Inimile noastre;
Sa lumineze
Capetele noastre;
Ca bun sa fie
Ce noi
Din inimi sa intemeiem,
Din capete
Spre tel sa conducem
Vrem.''Rudolf Steiner

sâmbătă, 8 februarie 2014

Golul din inima

Cand ceva lipseste din interiorul nostru, tendinta este sa-l cautam in afara noastra "pe acel ceva" absent. In astfel de momente apar: autocritica, lipsa  iubirii de sine, credinta ca nu meritam sa fim iubiti asa cum suntem. Ce putem  face cand trecem prin asa ceva? Putem incepe prin a nu ne critica, prin a ne repeta:"e ok ce simt acum",constienti fiind de golul existent din interior.
 Invatam ABC-ul   unei relatii de iubire cu noi insine.  Facand acest lucru, de fapt, ne dobandim puterea personala. Nu ne vom lupta cu golul interior, ci vom fi cei care vom aduce iubirea acolo unde doare. Ne vom trata cu compasiune, blandete fricile, indoielile.
 Dragii mei , sunt absolut firesti si "golurile interioare", fac parte din evolutia noastra. Si atata timp cat  suntem constienti de maretia fiintei noastre, de prezenta divina din viata noastra totul e  bine asa cum este.
 Seara minunata !

Imi place mult:

"Ca eu asa am invatat, copil fiind: am n-am chef, daca vine alt copil unde ma joc eu, trebuie sa ma joc cu el. Daca imi cere jucaria, trebuie sa i-o dau, ca asa e frumos, sa fim generosi. Daca vrea sa imi ia papusa preferata din camera, ca el e musafir si nu e frumos sa refuzam musafirii, trebuie sa i-o dau, desi e a mea si nu vreau sa o impart cu nimeni.
Si, intr-o buna zi mi-a picat fisa: Cum ar fi, ca adult, sa vina in vizita un prieten. Sa deschida usa dulapului de haine. Si sa isi aleaga o haina din dulap: «Ti-o dau inapoi, o port doar putin!» Sau… stam linistiti pe o banca in parc, citim o carte buna si apare langa noi amicul X si ne smulge cartea din mana sau, pur si simplu, se aseaza langa noi pe banca si incepe sa citeasca cu noi din aceeasi carte, eventual dand si niste pagini in urma, ca sa prinda si el actiunea.
Pentru un copil este acelasi lucru: cand un alt copil vrea sa se joace cu jucariile lui, sau sa participe la un joc deja inceput, trebuie sa ceara voie. Cand copilul zice nu, nu vreau sa iti dau jucaria asta, aceasta decizie trebuei respectata 100%, si nu combatuta sau contestata. Mai mult, trebuie sustinuta in fata parintelui revoltat al celuilalt copil. Sa ne certam, judecam sau contestam copiii, mai ales in public, este o povara tare greu de dus pentru ei, care se bazeaza pe noi sa le fim neconditionat alaturi."


Sursă: Dreptul copilului de a spune NU | UrbanKid.ro http://www.urbankid.ro/editorial/wow-mamica/dreptul-copilului-spune-nu-13475#ixzz2slDsdNta 
Follow us: @urbankidro on Twitter | UrbanKid.ro on Facebook

Sunetul inimii

Cuvantul este creatie divina. Alege-le fiind constient de valoarea lor.

marți, 4 februarie 2014

Iubeste-ti corpul!

"Iar acum iată câteva exerciții pentru a învăța să-ți iubești corpul.

. Fă alegeri sănătoase pentru tine ca să arăţi mai bine. Un corp sănătos, curat, va fi gazda sufletului tău mult timp. Termină cu scuzele și mișcă-te mai mult! Du-te la sport, mergi la plimbare, ia-ți un câine și plimbă-l mai des, aleargă! Acest corp a fost proiectat să vâneze, nu să stea pe scaun sau pe fotoliu. Toate studiile din lume care au cercetat sinele corporal au ajuns la aceeaşi concluzie: sportul, mișcarea reprezintă cel mai simplu mod de a îmbunătăţi stima de sine LA ORICE VÂRSTĂ!
Parcă te aud! N-am timp, merg în delegații, nu are cine să stea cu copilul, mi-e rușine să merg la sală, trebuie să lucrez mult. Știu. Dar vreau să te întreb: ce alegi? Să îți plângi de milă sau să faci ceva pentru a avea un corp mai sănătos?

Uite, am o provocare pentru tine: scrie pe o hârtie zilele lunii. Lipește hârtia pe ușă. De fiecare dată când mergi la sport sau faci mișcare pune un smile, în semn de recompensă, așa cum vezi în poza de mai jos. Fii atentă! Orice comportament nou se consolidează doar după trei luni de zile!


calendar















.Învață să-ți controlezi gândurile! Data viitoare când gândești despre tine că nu arăţi bine, surprinde-te și spune: ”STOP. Uite ce fac! Mă sabotez singură și-mi plâng de milă Ia să fug la sport și să tac”. TRAGE DE TINE!

. Cumpără-ți o brățară și poart-o tot timpul ca să-ți amintească următorul lucru: Ascult cu atenție mesajele corpului meu și sunt bună cu corpul meu. Iar corpul meu este bun cu mine. În fiecare zi învăț să am grijă de mine.”

. Du-te la un studio foto profesionist și fă-ți niște poze profesioniste fie portret, fie tot corpul. Roagă fotograful  să scoată în evidenţă tot ce-i mai frumos la tine. Spune-i că eu ți-am zis! Fă-ți cel puțin 200 de poze și alege trei în care îți place cum arăţi.

. Lasă naibii curele de slăbire și învață să alegi alimente bune și hrănitoare! De ce? Pentru că ești importantă și te tratezi ca atare.



. Pune alarma să sune peste 20 de minute. Stai goală în fața oglinzii și uită-te la tine fără să te judeci sau să te critici. Bucură-te că ești în viață și fii gata să descoperi persoana care ai putea deveni. Acesta este cel mai greu exercițiu! Pentru că în momentul în care te vei vedea goală în fața oglinzii o serie de gânduri negative îți vor năvăli mintea. Nu le judeca, lasă-le să vină.  Așa cum vin, așa și pleacă. Lasă-le să plece. Iar tu gândește doar că a-ţi iubi corpul este un vot câștigat pentru ființa ta.

”Dar de ce unele nu trebuie să facă nimic și eu trebuie să fac atât de multe eforturi ca să arăt bine și să-mi iubesc corpul?”,  s-ar putea să mă întrebi acum. Pentru că ele au alte provocări în viața lor.




buze
Exersează aceste lucruri până săptămâna viitoare. Subiectul următorului articol este legat de felul în care să te îmbraci pentru a-ți îmbunătăţi potenţialul tău de seducție. Trage cu ochiul !"  Drepturi de autor Hedi Hoka 2014

luni, 3 februarie 2014

Sunetul inimii

“Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu. Daca in unele zile constati ca ai primit o cutie goala, inseamna ca Dumnezeu iti ofera sansa de a alege cu ce vrei s-o umpli.”