Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

vineri, 29 noiembrie 2013

Inspiratie la malul marii

A multumi pe cineva nu  inseamna a avea grija de acel cineva. Nu putem avea grija de cineva, daca noi nu avem grija de noi insine. De cate ori cedam puterea noastra si ignoram propriile nevoi pierdem. Multi credem ca e bine sa renuntam la noi atata timp cat facem pe altcineva fericit. Si eu multa vreme am mers pe strada aceasta. Pana la un punct. In acel moment totul s-a schimbat.
 La fel, unii dintre noi consideram ca menirea noastra aici este  sa ne sacrificam. De cate ori ne ingnoram nevoile, intentiile pentru a face  pe plac altora, ne indepartam de noi, de inima noastra, ne indepartam  de capacitatea de a ne iubi.
   E minunat sa te iubesti pe tine si apoi poti darui iubire in jur. E adevarat  -fiecare are libertatea de a alege cum doreste sa-i fie viata.
 Noi ne bucuram doar cand viata noastra e "roz". Dar toate celelalte au rostul lor in viata noastra. Sa binecuvantam tot ce vine ,tot  ce este! Nimeni nu e vinovat pentru alegerea noastra,nimeni. Tu poti alege. Sa primim firescul in  viata noastra. !
 Privesc marea. Totul e firesc .Acum e blanda, acum e agitata. Asa este ea. Naturala. Asa si noi sa ne acceptam trairile, sa le constientizam, sa le recunoastem. Nu cumva frica este cea care  ne limiteaza?  Nu cumva ii dam voie? Sa fim prezenti, sa ne bucuram de ceea ce este acum, asa cum este. Cand vin asteptarile, cand controlam totul, cand facem "n" ipoteze  nu suntem ancorati in viata noastra , ci suntem "hai- hui" epuizand energia de care dispunem.
   Puterea este la noi, puterea e in inima noastra. Lasa "deseurile" si primeste  "scanteia divina" in viata ta!
  Bucura-te!
      

miercuri, 27 noiembrie 2013

Sunetul inimii

"Problema este că dacă nu-i judecăm pe ceilalţi ar trebui să-i iubim.
Singura situaţie în care ne abţinem de la a-i judeca pe ceilalţi este doar atunci cand îi iubim.
Pe cel pe care îl iubeşti nu-l judeci deloc.
A te deschide afectiv faţă de toţi cei care te înconjoară este un lucru dificil,chiar foarte dificil, și atunci preferăm să-i judecăm decat să-i iubim.

...Ori de cate ori judeci, nu eşti în iubire.
Mai ales atunci cand judeci pe bază de mimetism social sau pe baza unor date superficiale, a unor etichetări sumare, fără a cunoaşte exact situaţia şi omul pe care îl judeci, arăţi prin aceasta că te afli departe de fluxul iubirii şi că obişnuinţa de a-i judeca pe ceilalţi este adanc înrădăcinată în tine."Cristian Turcanu

joi, 21 noiembrie 2013

Sunetul inimii


 Dragii mei Prieteni,
[...] Vă scriu acum tuturor. Celor care veţi apărea în viaţa mea vă promit doar să vă iubesc. Voi lăsa loc liber să îl umplem împreună cu poveşti... 
Totuşi, scriu mai ales prietenilor mei de suflet, adică acelora alături de care am trăit momente magice, alături de care am simţit Conexiunea. Voi sunteţi cei de care mi-am legat Inima, cu care am comunicat fără vorbe, păstrând tăcerea pentru a vă auzi sentimentele, sau dorinţele sau strigătul de ajutor.
Deseori mi-am ignorat Mintea în situaţiile în care legătura dintre noi era imposibilă iar acţiunile mele considerate de neînţeles. Dar nu sunt miracolele imposibile sau de neînţeles? Nu este minunat că putem crea o conexiune miraculoasă între noi? Nu este aceasta definiţia prieteniei?: să simţi că omul de lângă tine este una cu tine, sau că el te multiplică atunci când nu îţi mai eşti suficient sau că îl întregeşti atunci când părţi din el par că se ruinează...?
Miracolul acestei conexiuni face călătoria mai uşoară, face ca miracolele să devină locuri comune, face ca iubirea să atingă desăvârşirea, şi aceea este bucuria iubirii împărtăşite!" (fragment - "Scara lui Iacov" - Ed. PIM 2013)

miercuri, 20 noiembrie 2013

Calea mea

Gandurile pentru care optam,pe care le alegem sunt "pensula cu care ne pictam viata". Da, gandurile ne  modeleaza viata. Recunosc, au fost momente cand am privit sceptic lucrul acesta, ba chiar eram revoltata    .Dar   mi s-a adeverit ca asa este. Se intampla sa fiu sceptica in momentul in care ceva nu  se intampla cand, unde, vroiam eu, rabdarea nu era punctul meu forte, iar frica se simtea ca la ea acasa. Am dus-o asa cat am dus-o si a sosit un moment cand am obosit. Si am zis : simt ca nu  ma simt confortabil,ma cautam eu pe mine insami.
Am inceput prin a-mi cultiva rabdarea, prin acceptare(tare ma  certam), prin activitati noi in viata mea, oameni noi, cursuri, evenimente, seminarii,.Totul bine si frumos, pana a sosit iar momentul in care stiam multe ,dar apliam putin. Apoi ,a sosit clipa cand nu mai suportam  sa aud de cursuri,metode etc. Cazusem iar in revolta, aveam asteptari de la ceilalti, exista  judecata, critica.Sufeream .... da.
  Ce am facut? Dupa ce m-am judecat ,am criticat nu am mai facut nimic.M-am lasat sa fiu si am planss,am ras, am crezut,m-am rugat,m-am revoltat.Pur si simplu a  inceput procesul acceptarii si de aici, Soarele  a inceput sa apara usor,usor.
   A aparut armonia,apoi recunostinta.........toate usor.  La inceput nu m-am gandit sa scriu despre mine. Dar uite ca aici am ajuns.
    Ideea cu care rezonez perfect si doresc s-o impartasesc este urmatoarea: un vis ti-l vezi implinit treptat,sunt niste etape ;astfel simti bucuria desavarsirii lui;
  In alta ordine de idei asta s-a intamplat si cu mine:Deal,Vale,Deal,Vale.... Totul gradat primind ceea ce am cerut ca experienta, ceea ce aveam nevoie la acel moment.
   Multumesc si sunt recunoscatoare pentru fiecare etapa pe care am urmat-o si mltumesc ca sunt unde sunt si multumesc oameni frumosi!
   Urmati- va calea si totul este armonie in acel moment.!
Cu drag SI IERTARE,Ralu!

Sunetul inimii

"Doi parteneri nu trebuie sa aleaga mereu aceleasi lucruri sau sa urmeze un drum identic din toate punctele de vedere. Fiecare are dreptul la propriile alegeri, indiferent daca acestea il includ si pe celalalt sau nu. Pentru ca fiecare este responsabil doar de propriul drum.

Relatii fericite, tuturor!"Nicoleta Svarlefus

miercuri, 13 noiembrie 2013

Sunetul inimii

"Nu avem sanse sa ne atingem scopurile pe termen lung legate de copiii nostri daca nu suntem pregatiti sa ne punem urmatoarele intrebari: ESTE POSIBIL CA MODUL IN CARE TOCMAI M-AM PURTAT CU COPIII SA AIBA DE-A FACE MAI MULT CU NEVOILE MELE, CU FRICILE MELE, CU MODUL IN CARE AM FOST CRESCUT DECAT CU CEEA CE ESTE CU ADEVARAT BINE PENTRU EI? 
Raspunsul poate fi un "nu" care linisteste si sper ca vor fi cat mai multe "nu-uri", in comparatie cu raspunsurile afirmative. Trebuie insa sa continuam sa ne punem aceasta intrebare.
Atunci cand vom analiza posibilele motive din cauza carora ne comportam intr-un anumit fel, putem avansa idei concrete despre cum putem deveni parinti mai buni." "Parenting neconditionat -de la recompense si pedepse la iubire si intelegere", Alfie Kohn

luni, 11 noiembrie 2013

O melodie superba !

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Yf_fBxw0RB4#t=2

Pentru ce esti azi recunoscator?

Eu sunt recunosccatoare  pentru:ca vad Soarele,ca aud o melodie superba, ptr cafeaua mea,pentru cristalele mele,cartile mele,activitatile care sunt si vin,pentru ca merg ,ca pot rade ,pot canta, ma pot bucura, imi pot accepta trairile asa cum vin.
Multumesc, pentru oamenii dragi!

Sunetul inimii

"Asta-i viata pe care-o iubesc. Fiindca sunt cu tine. Tu esti radacina a tot ce fac si sunt" Pam Brown 

duminică, 10 noiembrie 2013

Iertarea

Nu ne vom putea bucura de relatii  armonioase decat atunci cand cand vom renunta sa le spunem altora ce sa faca cu a  lor viata si atunci cand practicam iertarea,iubirea,recunstinta,compasiunea.
Iertarea......cata vibratie are acest cuvant.!..Rostete-l! Are conotatia compasiunii,a daruirii neconditionate.(nu conteaza exteriorul plumburiu , ci daruirea inimii tale). Prin iertare aducem linistea in inima noastra,aducem scanteia divina. Prin iertare iesim la lumina,zarim raza de Soare,gasim calea de intoarcere.
  Frica , acea traire care te impietreste ,te"anuleaza" ,iti da"delete" este o inchisoare in care mania isi face de cap.Iertarea ne elibereaza de inchisoarea fricii,ea vindeca ranile trecutulu.
"Ce ti-ai putea dori fara ca iertarea sa iti poata oferi?Iti doresti pace? Iertarea ti-o ofera!"
O zi in iertare si iti multumesc ,Camelia!

Cere,primeste,multumeste!

Puterea pe care o detinem in interior, cu care am fost  inzestrati doreste sa ne daruiasca tot ce ne dorim.Viata nu ne refuza nimic,doar ca.... noi, uneori, nu stim sa primim.
Cand ne dorim ceva cu adevarat ,Sinele din interiorul nostru nu spune :"ma voi gandi".Trimite ce am cerut,dar sa fim pregatiti pentru a primi.
Cand auzim prosperitate,abundenta multi ne gandim la bani. Dar in invelisul celor doua cuvinte gasim :iubire,timp, relatii,sanatate etc.Ei si dragul meu, de aici  incepe povestea constientizarii, adica: simti ca viata e o povara, nici ca te vei bucura de ea, simti mereu lipsa iubirii nu ai  cum sa atagi in viata ta oameni iubitori.
Azi,  de exemplu ,ai perceput tu, maeretia naturii?Te-ai bucurat ca vezi Soarele, ca simti prezenta vantului?
Legat de bani multi dintre noi ne plangem ca sunt insuficienti, ca lipsesc. Dar cat de mult ne permitem sa ii avem? Sa invitam in viata noastra disponibilitatea de a cere, de a primi.  Mult timp mi-a fost greu sa cer ceva, iar cand primeam  ziceam :"cum ,de ce,lasati,nu; imi vine sa rad de fapt ma simteam prost ca primesc"..... Si cum sa vina ceva cand din start puneam bariera. Acum lucrez inca la a cere si a primi,dar sunt pe calea buna,si multumesc Lui Dumnezeu .Citeam zilele trecute aceste randuri,pe care vi le impartasesc cu drag:"Daca nu primesti ceea ce iti doresti, inseamna ca pe un anume nivel  al subconstientului tau  tu nu accepti darurile vietii. Daca esti zgarcit cu viata, viata va fi la fel de zgarcita cu tine."(Louise Hay)\
   Va doresc din inima sa va bucurati de darurile vietii! Va doresc sa ii primiti azi in vizita la voi pe :", A PRIMI",", A CERE" ",A MULTUMI"!
Multumesc! Cu drag,RA!

Sunetul inimii

"Parintii care se iubesc pe ei insisi reprezinta modele ideale pentru copiii lor. Atunci cand te simti bine in pielea ta, tu poti invata copiii sa se pretuiasca pe sine prin insusi exemplul tau personal.Cu cat vei lucra mai mult la iubirea de sine, cu atat mai usor isi vor da seama copiii tai ca merita sa faca acelasi lucru." Louise Hay

vineri, 8 noiembrie 2013

Sunetul inimii

http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfintii-arhangheli-mihail-gavriil-73102.html
La multi ani,fiinte dragi!

joi, 7 noiembrie 2013

Simtire in noapte

Ar fi minunat ca parintii, adultii, sa invete de la copii!!! Ar fi minunat sa aruncam criticile si in locul lor sa punem acceptare!Ar fi minunat sa schimbam ceva la noi, ci nu la ceilalti!Ar fi minunat sa lasam cliseul "bunului simt fara simtire" si sa fim autentici, sa fim responsabili!

Tare imi mai plac aceste cuvinte.....

"Sa ne aventuram prin viata, sa-i exploram posibilitatile si sa ne lasam ghidati de formele si sensurile cu care ea ne coloreaza existenta, asta inseamna sa accesam energia ei de a fi, de a surprinde si de a cuprinde, de a creste, de a impartasi si de a darui. Prin toate acestea ne onoram fiinta prin pofta de viata cu care traim!"Cristina VARO

Gand catre tata......

                                                Dragul meu tata,
Iti multumesc ca ai ales sa fiu eu copila ta, te asigur de toata iubirea mea..........sunt momente cand e, e greu, dar m-ai daruit cu atata iubire ca prind aripi de cate ori cred ca "ma prabusesc".
Lumina!Pace!IUBIRE!Dumnezeu sa te odihneasca!
           Multumesc!Multumesc!

Sunetul inimii

"Pe scurt, iată ce ne transmite Jupiter retrograd în acest interval:
- Nu judecaţi şi nu condamnaţi evenimentele din lume! Aflaţi că ele sunt manifestări ale conştiinţei colective şi că una dintre cele mai puternice unelte pentru schimbarea lumii, este transformarea de sine; puteţi alege să lucraţi în mod activ, pentru schimbarea lumii, daca veţi fi ghidaţi de cea mai înaltă intuiţie!
Este posibil să acţionaţi prin adevărata compasiune, tot timpul, servind omenirea şi oferind acel ajutor care este necesar, dintr-un loc mai înalt, al non-judecării; să nu aveţi programe ascunse sau motive personale pentru a-i ajuta pe ceilalţi; alegeţi să faceţi sau să nu faceţi ceva, bazându-vă pe intuiţia cea mai înaltă!
- Să nu aveţi vreun interes, aşezându-vă pe voi înaintea celorlalţi, controlând credinţele sau acţiunile altora, preluând puterea personală a altora! Să nu aveţi nimic de dovedit celorlalţi!
- Onoraţi hotarele alese de ceilalţi, individual sau colectiv; respectaţi liberul arbitru şi spaţiul personal al celorlalţi, tot timpul, respectaţi legile ţării în care trăiţi; ocazional, alegeţi să treceţi peste un hotar, dar faceţi asta asumându-vă responsabilitatea totală, pentru consecinţele posibile!
- Treziţi-vă zilnic cu un sentiment de bucurie şi încântare, privitor la ce poate fi dezvăluit! Să nu aveţi aşteptări privitor la ce poate fi experimentat, dar asumaţi-vă responsabilitatea totală de co-creatori! Este total de dorit, să experimentaţi tot ce aţi ales să co-creaţi, pentru voi înşivă!
Acestea sunt momentele adevărate – intervalele. Noaptea este pe sfârşite, în curând va răsări soarele. Încearcă să faci aceste intervale cât mai frumoase cu putinţă – pline de linişte, pline de gratitudine; gratitudine pentru existenţa care ţi-a dat aceasta şansă, gratitudine pentru toţi cei care te-au ajutat. Şi apoi aşteaptă. „Aşteptarea" este cuvântul cheie. Nu poţi forţa existenţa în nici un fel; trebuie doar să aştepţi. Lucrurile se întâmplă întotdeauna la momentul oportun. Ai plantat seminţele, ai udat gradina; acum aşteaptă. Orice grabă e periculoasa. Orice lucru are nevoie de timp pentru a creşte. Numai ceea ce este fals poate fi fabricat rapid ca într-un flux tehnologic. Realităţile însă cresc, şi orice creştere are nevoie de timp. Iar creşterea interioara este cea mai mare creştere din întreaga existenţă."
Astrolog Gabriela Apostol

miercuri, 6 noiembrie 2013

Inspiratie

"Pana cand nu oferim iubire fara conditii, nu o putem primi. Dar de indata ce o oferim, o putem simti. O putem trai. 

"Primim atat cat dam." Aceasta este mareata lege a iubirii. Multi oameni simt ca dragostea ii ocoleste. Ei tot cauta "sa primeasca iubire" de la cineva. Dar iubirea nu este ceva ce altcineva va poate da. Iubirea este ceva ce ai deja.

Atunci cand iti exprimi acea iubire, vibreaza in tine si peste tot in jurul tau. Este ca un clopot care a fost lovit.

Altii nu numai ca aud clopotul, dar il si simt cum le rezoneaza in centrul inimii, intrucat acolo este locul in care se afla propria lor iubire. Acelasi clopot ce suna pentru voi, suna si pentru ei.

Vedeti voi, nu puteti da iubire cu adevarat altcuiva. Atunci cand va exprimati iubirea in fata cuiva, ceea ce faceti, de fapt, este sa-l faceti sa constientizeze prezenta iubirii din propria lor constiinta.

O persoana plina de iubire creeaza o veritabila simfonie de sunete de clopot in inimile altor fiinte umane.

Exprimarea iubirii voastre trezeste iubirea altora."

Puterea dragostei, Paul Ferrini

O SURPRIZAAA!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=504527459601087&set=a.372085269511974.92603.371357039584797&type=1&relevant_count=1

Sunetul inimii

"Fiecare celula a trupului imi este incarcata cu liniste si pace. Trupul meu este perfect sanatos. Mintea mea este mai clara ca niciodata. Sufletul meu este Bucuros. Eu sunt Bucurie. Ma iubesc si trimit lumina iubirii mele catre tot ce ma inconjoara. Ii mangai pe cei din jur cu pacea pe care le-o ofer si le transform viata intr-o sarbatoare. Multumesc pentru aceasta zi minunata! Ma iubesc si sunt iubit. Multumesc!“Catalin Manea

luni, 4 noiembrie 2013

Sunetul inimii

 "Auzim adesea următoarele: “Părinţii mei m-au crescut cum trebuie, chiar dacă au folosit time-out-ul sau alte pedepse. O să-mi cresc copiii la fel, nu am nevoie experţi, de sfaturi sau de cărţi despre parenting, deoarece disciplina tradiţională este suficient de bună.” Ce părere aveţi despre această perspectivă? De ce merită să o schimbăm?

E foarte dificil să acceptăm ideea că s-ar putea să fi fost ceva greşit în felul în care am fost crescuți. Sau că a lipsit ceva din educația pe care am primit-o de la părinții noştri. Aici nu e vorba de totul sau nimic, desigur: unele aspecte ale modului în care am fost crescuţi e posibil să fi fost minunate, dar este nevoie de ceva curaj pentru a lua în considerare că alte aspecte au lăsat de dorit.

În jurul nostru vedem adulţi care suferă de depresie, stimă de sine scăzută sau au nevoi nesatisfăcute. Toate acestea sunt rezultatele unor relaţii disfuncţionale, consecințe ale parentingului problematic pe care îl descriu eu. Dar, chiar dacă noi am reuşit să devenim într-adevăr nişte adulţi în regulă, în ciuda educației primite, de ce să ne jucăm cu sănătatea mintală a copiilor noştri? Există oameni care fumează mai multe pachete de ţigări pe zi şi ajung să trăiască până la adânci bătrâneţi, dar asta nu înseamnă că e în regulă să fumezi sau că îți laşi copiii să fumeze.

Să-ți creşti copiii cu dragoste şi cu un scop, mai degrabă decât cu mită şi cu ameninţări - acest lucru creşte foarte mult probabilitatea ca ei să crească sănătos din punct de vedere psihologic."(sursa:Totul despre mame")