Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

marți, 29 noiembrie 2011

E NEVOIE DE IUBIREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

   

TU ALEGI!

" Tu ESTI CEL CARE HOTARASTE CE ANUME INSEAMNA CEVA.TU II DAI UN SENS.INTELESUL TASNESTE DIN STAREA DE A FI.TU ESTI CEL CARE ALEGI SA FII FERICIT SAU TRIST.SAU ALEGI SA FII FURIOS,PASNIC,IERTATOR SAU ORICE ALTCEVA.TU ALEGI ,NIMENI ALTCINEVA.AMINTESTE-TI, CA GANDUL CREEAZA REALITATEA,ASA CA DACA TI-AI CREAT O REALITATE CARE NU-TI PLACE,NU TE MAI GANDI LA EA A DOUA OARA!"(NEALE        DONALD WALSCH)

Sunetul inimii

Ceea ce nu-ţi asumi pune stăpânire pe tine. Sau lucrurile cărora le opui rezistenţă persistă în viaţa ta. Aşadar, dacă observi că se repetă anumite experienţe care-ţi tulbură liniştea, te irită sau te întristează, uită-te ce nu accepţi acolo, ce nu poţi să ierţi, unde opui rezistenţă. Când te vei abandona în faţa acelor experienţe, când vei renunţa să te mai împotriveşti, totul se va rezolva în mod miraculos. (Nico Svârlefus)

luni, 28 noiembrie 2011

CINE SUN INGERII?(ARTICOLUL NU-MI APARTINE,DAR MI-A ATRAS ATENTIA SI-L DAU SI EU MAI DEPARTE)

Cine sunt Ingerii?

Cuvântul "înger" derivă din grecescul "angelos" care înseamnă "mesager". După cum ne sugerează şi numele lor, îngerii au rolul de a intermedia relaţia omului cu Dumnezeu, transmiţând mesajele de la Divinitate către om şi invers, de la om către Dumnezeu. Dar ei nu sunt doar nişte simpli mesageri în înţelesul strict al cuvântului ; ei au sarcina şi de a ne ghida şi susţine pe lungul drum al vieţii.

Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni. Chiar dacă noi nu percepem prezenţa lor şi nu le acordăm nici un gând, îngerii veghează asupra noastră în orice clipă, ne ajută în momentele dificile şi ne apără de tot felul de pericole.

Îngerii se află pretutindeni: ei veghează asupra caselor, ne însoţesc în călătorii, sunt alături de persoanele care suferă şi care au nevoie de susţinere şi consolare în momentele de descurajare. Nefiind îngrădiţi de legile impuse de materie, ei se pot deplasa cu o viteză inimaginabilă pentru noi, care suntem constrânşi de legile spaţiului şi ale timpului ; este suficient să ne gândim la ei şi imediat sunt alături de noi, gata să ne ofere ajutorul lor preţios.

În întreg Universul, fiecare înger are atribuţii precise. Galaxiile, planetele, stelele sau, dacă vorbim de lumea în care trăim, oceanele, râurile, oraşele, naţiunile, sunt încredinţate supravegherii îngerilor. Pentru a-şi îndeplini misiunea pe care o au pe Pământ, ei se consacră foarte mult pentru ghidarea şi protecţia oamenilor.

Încă de la naştere, fiecare fiinţă umană este lăsată sub protecţia unui înger care are sarcina precisă de a o asista în orice moment al vieţii sale, fără s-o abandoneze niciodată. Fiecare persoană are deci propriul său înger păzitor, indiferent de rasă, cultură sau religia de care aparţine. Chiar şi persoanele care spun că sunt atee, materialiste convinse sau cele care refuză să creadă într-o altă dimensiune decât cea terestră, au un înger personal.

Dar ce face mai precis îngerul nostru păzitor? Probabil că n-o să ştim niciodată cu precizie în cursul vieţii noastre terestre. Nu ştim niciodată exact cât de mult veghează şi câte fac pentru noi proprii părinţi pe care îi cunoaştem şi îi percepem fizic, cum am putea şti precis câte fac îngerii care nu sunt vizibili ochilor noştri fizici ? Dar, dintre numeroasele lucruri pe care le fac, putem enumera câteva dintre ele.

Îngerul nostru personal ne fereşte de pericolele care ne pândesc fără ca noi măcar să le bănuim ; ne îndeamnă să ne deschidem către ceea ce este bun şi să evităm răul ; are sarcina de a transmite mai departe rugăciunile noastre şi intervine neobosit pentru ca noi să primim întotdeauna dragostea divină.

În împrejurări particulare, îngerul păzitor se manifestă şi sub aparenţe perceptibile nouă, iar când este absolut necesar, poate lua formă umană pentru a disipa confuzia şi dezorientarea celui căruia i-a fost dat să-l vadă. Numeroase persoane care au intrat în contact cu îngerii îi descriu ca fiind creaturi înaripate, radiind de lumină şi schimbându-şi fără încetare culoarea şi forma. Relatările celor care spun că au întâlnit un înger într-un moment particular al vieţii lor sunt destul de diferite. Aceste persoane vorbesc în general despre fiinţe în carne şi oase care le-au ajutat în situaţii de urgenţă, pentru ca ulterior să dispară în mod misterios. Nimic nu ne împiedică să credem că persoanele întâlnite aparent întâmplător într-un moment al vieţii (poate chiar în circumstanţe banale) ar putea fi îngeri : fiinţe cu care ne intersectăm în drumul nostru şi care, înainte de a pleca, au rostit cuvinte potrivite pentru a ne lumina şi a ne modifica profund viaţa.
Sursa: LumeaIngerilor.ro

Sunetul inimii

Te iubesc! Sunt simple cuvinte. Le rostesti mai rar sau mai des. Le exprimi de regula cand ti-e bine, cand te simti confortabil si cand iti simti inima plina de bucurie. Ce-ar fi, insa, daca ai spune "te iubesc" si unei boli, sau unei intamplari neplacute, sau unei dureri, sau unui obstacol? Te-ai gandit vreodata ca un simplu "te iubesc" te poate ajuta sa accepti orice experienta neplacuta si chiar sa stergi programul care a generat-o? (Nico Svarlefus)

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

   NU TE DUCE LA CULCARE,SUPARAT FIIND PE CEI PE CARE-I IUBESTI.RENUNTA LA SENTIMENTE CARE TE RANESC.GASESTE UN MOD DE A ADMITE CA E CAZUL SA ABANDONEZI NEVOIA DE A AVEA DREPTATE,DE A SUSTINE CA CELALALT GRESESTE.RENUNTA,"SA AI DREPTATE".!ALEGE SA FII FERICIT!

DIN INIMA

Sunetul inimii

            TRANSMITE IUBIRE PENTRU A PRIMI IUBIRE.!

vineri, 25 noiembrie 2011

TU SI ALTII

   TE ARMONIZEZI CU CEILALTI NU PRIN CONFIRMARE,CI PRIN AUTENTICITATE.CAND AI CURAJUL SA FII TU GASESTI CEL MAI INALT ADEVAR.NU TREBUIE SA FII DE ACORD CU ALTII PENTRU A-I PRETUI SI RESPECTA.GASIND ADEVARUL IN TINE ,IL RECUNOSTI ATUNCI CAND IL VEZI MANIFESTANDU-SE IN CEI DIN JUR.

Sunetul inimii

      " IUBIREA NU STAPANESTE SI NU VREA SA FIE STAPANITA".

joi, 24 noiembrie 2011

VORBESTE-NE,DESPRE IUBIRE!

         "CAND IUBIREA VA FACE  SEMN,URMATI-I INDEMNUL,
          CHIAR DACA DRUMURILE SUNT GRELE SI PRAPASTIOASE,
          SI CAND ARIPILE-I VA CUPRIND,SUPUNETI-VA EI,
        CHIAR DACA SABIA ASCUNSA IN PENAJU-I V-AR PUTEA RANI,
        IAR CAND VA VORBESTE,DATI-I CREZARE."
      {"PROFETUL"-KAHIL GIBRAN)

INVITATIE LA IUBIRE

DARUIRE

     AM PRIMIT IN DAR CLIPE MINUNATE ZILELE ACESTEA.AM INTALNIT OAMENI FASCINANTI,OAMENI CARE TRAIESC IN INIMILE LOR,IN SPATTIU  DE IUBIRE,OAMENI CARE DARUIESC NECONDITIONAT.MI-AM REDESCOPERIT MAMA(NU CA N-O STIAM),DAR AM VAZUT-O IN ALTA IPOSTAZA,IN CEA DE DASCAL,FIIND   PREZENTA ACOLO.AM PARTICIPAT LA LECTIA PE CARE MAMA MEA A PREZENTAT-O IN FATA A 30 PERSOANE(COLEGE,INSPECTORI,ETC).STATEAM ,INTR-UN COLT FARA A SE STI CA SUNT FATA DOAMNEI INVATATOARE.CATA DARUIRE IN FATA COPIILOR,CATA DRAGOSTE ,CATA CREATIVITATE!CATE LAUDE SINCERE,APRECIERI AUTENTICE,LACRIMI,RECUNOSTINTA!
       ACUM ,AM REALIZAT CE DOR IMI E SA MA REINTORC LA CATEDRA,SI CAT DE MULTE AM INVATAT DE LA MAMA!O DOAMNA M-A PRIVIT INTENS SI-MI ZICE:'' TU ESTI FATA DOAMNEI, ITI MULTUMIM CA MAMA TA E ASA."EU RAMASESEM FARA CUVINTE(EU VA MULTUMESC,LE-AM ZIS).AU FOST MOMENTE   MINUNATE,IAR MAMA MEA  EMANA LUMINA IN JUR,RADIA.SUNT MANDRA DE EA9ORICUM ERAM),DAR TOATA  DARUIREA EI PENTRU PROFESIE S-A VAZUT,S-A SIMTIT   .SEARA DE SEARA ISI FACE"TEMELE",CAUTA,SE GANDESTE.E UN OM DEVOTAT.TOT AICI,LA LECTIE A FOST INVITATA O DOAMNA SCRIITOARE:RODICA ENACHE.UN OM EXCEPTIONAL,A COMUNICAT CU COPIII,AU RECITAT ETC.FABULOS!AM PRIMIT IN DAR CLIPE MINUNATE SI SUNT RECUNOSCATOARE,SUNT MANDRA SI DE IDEILE MELE(DOUA,TREI MOMENTE I LE-AM PROPUS MAMEI PENTRU LECTIE).E MINUNAT SA VEZI OAMENI CARE-SI FAC PROFESIA CU SUFLET.MAMA MARTURISESTE DESEORI:EU ASTA SUNT INVATATOR,EU ASTA MI-AM DORIT SA FAC,IMI PLACE LA NEBUNIE CE FAC".SI,PE BUNE CA-I PLACE,SE SIMTEEEEEEEEEE.

Sunetul inimii

      DACA NU TE IUBESTI PE TINE,CEILALTI NU ITI POT OFERI    DECAT OCOLURI.AMANARI.ALERGARE PE LOC.

luni, 21 noiembrie 2011

TREPTELE IUBIRII

     "ATATA TIMP CAT RELATIA   TA EVOLUEAZA SI E SINCERA MERITA SA TE DEDICI EI.ASTA NU INSEAMNA CA E PERFECTA.EXISTA IN  UNELE RELATII INDOIELI SI TEMERI SAU POATE IN TOATE RELATIILE.CU TOATE ASTEA CUPLURILE MATURE INVATA SA ISI IMBRATISEZE CU COMPASIUNE ACESTE TEMERI.PARTENERII INVATA SA FIE RABDATORI SI INGADUITORI UNUL CU ALTUL.CU TIMPUL ,COAJA GROASA DIN JURUL INIMILOR VOASTRE CRAPA.ACOLO UNDE FRICA TE TRAGE IN JOS,INVETI SA MERGI CU PASI DE COPIL.INVETI SA INTINZI MANA SPRE PARTENERUL TAU.INVATATI SA VA VINDECATI SI SA AVETI INCREDERE.
     APOI,TRAIESTI EXPERIENTA  BLANDETII NASCUTE DIN LUPTA,A DUIOSIEI NASCUTE DIN DURERE.APOI,SE IVESTE O SCLIPIRE IN OCHII TAI,CAND ITI PRIVESTI PARTENERUL.E O NOUA SCLIPIRE(NU ACEEA CAND V-ATI INTALNIT PRIMA DATA).ACEASTA  SCLIPIRE NOUA VORBESTE DESPRE CALATORIA TA PRIN FRICA SI DINCOLO DE EA,DESPRE ACCEPTARE A SI IUBIREA CARE TI-AU INVADAT INIMA"(PAUL FERINI-CUVINTE DE INTELEPCIUNE)
      E FABULOS CEEA CE SPUNE  OMUL ACESTA.ASA ESTE.MA REGASERSC IN TOTALITATE IN SPUSELE LUI.SUNT "TREPTELE" PE CARE  EU SI SOTUL MEU LE-AM URCAT SPRE A AJUNGE UNDE SUNTEM.SI E MINUNAT,!E MINUNAT SA ATINGI INIMA CELUILALT,E MINUNAT SA   IUBESTI DIN CE IN CE MAI MULT SI MAI MULT.MERITA,INCERCAT!I(NU SARITI VREO TREAPTA,NU VA FIE TEAMA).ACOLO,UNDE IUBIREA E  NECONDITIONATA,AUTENTICA TOTUL E DIVIN.FIECARE TREAPTA ARE ROLUL EI.

DIALOGUL DIN INIMA

              CA SA POTI   SA VORBESTI DIN INIMA   PRESUPUNE . SINCERITATE DIN PARTEA TA SI ACCEPTARE DIN PARTEA ASCULTATORULUI.   IN MOMENTUL IN CARE    CEL CARE VORBESTE  "BLAMEAZA",IAR ASCULTATORUL CRITICA  ,NU MAI DISCUTAM DE COMUNICARE.TOTUL SE TRANSFORMA IN "ATAC".ASA CA VA PROPUN CATEVA SUGESTII PENTRU O COMUNICARE AUTENTICA:SA FII SINCER,SA TE EXPRIMI SINCER IN FATA CELORLALTI,FARA A-I FACE PE EI RASPUNZATORI PENTRU FELUL IN CARE TE SIMTI;SA  ASCULTI FARA A CRITICA PE CEI CARE-TI VORBESC;SPUI PAREREA TA,ASUMANDU-TI RESPONSABILITATEA(E FIRESC  CA ALTII SA CREADA ALTCEVA,AU ALTA PARERE),DACA SIMTI CA NU-L POTI ASCULTA PE CELALALT,SPUNE -I-O(UITE,IARTA-MA ACUM CHIAR NU POT SA FIU ATENT-DAR REVINO,IN 10 MINUTE);NU DA IMPRESIA CA-L ASCULTI   SI DE FAPT NU AI NICIO TREABA;COMUNICA CU ONESTITATE CEEA CE SIMTI.   
      DACA SIMTI  SA TACI,TACI.DESEORI,ERAM INTREBATA DE CE TAC.APOI,MA SIMTEAM AIUREA CA A,M TACUT.(DAR ASTA SIMTEAM SA TAC)ACUM,MA SIMT EXCELENT CAND SIMT CA TREBUIE SA TAC(NU-MI MAI FAC PROBLEME).VORBESC SI TAC  IN FUNCTIE DE CEEA CE SIMT.

Ce dor ma cuprinde....................

Sunetul inimii

Tot ce le daruiesti celorlalti iti daruiesti tie. (Nico Svarlefus)

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Sunetul inimii

            TOT CE ESTI ,ESTI PENTRU CA TU VREI ASTA,TU ALEGI SA FII ASA!

DA MAI DEPARTE!

“Sa fii indragostit, pentru oricat de putin timp, inseamna sa fii cu adevarat in viata
A nu iubi niciodata inseamna a-ti lasa harta sufletului neexplorata
Dar fii constient inainte sa te imbarci pe valurile grele ale descoperirii
Ca vor fi mari cu furtuna si ape tulburi
Inainte sa ajungi pe Insula Paradisului din visele tale.
Nu poti cunoaste extazul dragostei fara a suferi agoniile ei
Numai cand ai asteptat infrigurat si singur in orele noptii
Vei savura cu adevarat soarele diminetii, vei simti caldura lui cum iti mangaie corpul
Si inainte de a putea zbura ca un vultur, inalt si liber in cerul inalt
Trebuie sa stii cum este sa fii neajutorat, fara speranta, pierdut.
Dar sa nu-ti fie frica de dragoste, fii pregatit, fii intotdeauna pregatit
Si cand spiritul dragostei adevarate vine la tine
Imbratiseaza-l fara rusine, lasa-l sa te posede, trup si suflet
Si te va duce in locuri pe care nici nu ti le-ai imaginat
Si vei simti in fiecare fibra din tine ceea ce nu ai mai simtit niciodata.
Permite-ti sa fii fericit si constientizeaza ca esti
Pretuieste fiecare moment, pentru ca nu se va mai intoarce niciodata
Timpul trece repede pentru indragostiti
Si gestul simplu de azi este amintirea nepretuita de maine
Daruieste si primeste liber
Aminteste-ti ca esti binecuvantat sa fii iubit
Si dublu binecuvantat atunci cand intorci iubirea.”ROMA DOWNEY

Sunetul inimii

Iti este prieten cel langa care poti fi tu insuti. (Nico Svârlefus)

joi, 17 noiembrie 2011

POATE,"GANDUL NOPTII"(E O IDEE)

   SA APLICAM LEGEA ATRACTIEI  IN VIATA NOASTRA!PE BUNE FUNCTIONEAZA!TOTUL E SA AI GRIJA  LA CE GANDURI DAI DRUMUL SI SA SIMTI CU TOATA INIMA TA   BUCURIA  DORINTEI  TALE.CAM INCURCAT,SA VA EXPLIC:E BINE SA FII INTR-O STARE DE BUCURIE,DAR MAI VIN SI GANDURI :DE ALT SOI"-ATUNCI,SCHIMBATI-LE GANDITI-VA LA CEVA CE VA FACE PLACERE!SE INTAMPLA SA TE LUPTI O ZI INTREAGA CU ASTFEL DE GANDURI,DAR REUSESTI SA LE INDEPARTEZI.(VA SPUN DIN EXPERIENTA).SPRE EXEMPLU ITI DORESTI MULT   O CASA-BUCURA-TE CA SI CAND AI AVEA-O(TOATE VAICARELILE,ITI STOPEAZA INDEPLINIREA,TOATE ACESTE EMOTII NEGATIVE NE FAC RAU.)SINCER,VA SPUN CAND ITI DORESTI CEVA DIN SUFLET ,SI VIZUALIZEZI IMPLINIREA,SIMTI BUCURIA TOTUL VINE   .POATE NU IMEDIAT CAND VREI TU,DAR VINE.AM EXEMPLE CLARE IN VIATA MEA.INCEPAND DE LA(IMI DOREAM MULT O CARTE,O BLUZA CAND AJUNGEAM ACASA LE PRIMEAM IN DAR,VROIAM SA PL UNDEVA,IMEDIAT SUNA O PRIETENA ZICAND:CE AI ZICE SA.....,MA GANDEAM SA FAC CUIVA O SURPRIZA IMEDIAT SOTUL MEU   MA SUSTINEA SAU AM ZIS CA EU VREAU SA AJUNG IN 2002 IARNA LA MARE,DAR IMI DOREAM NESPUS-ASA A FOST  SAU SA AJUNG LA UN CURS NEAVAND SUMA DE BANI NECESARA-AM PRIMIT A DOUA ZI   ETC.VA SPUN, FUNCTIONEAZA!NU REUSESC MEREU,DAR IMI IMPUN SI E MINUNAT SA PRIMESTI CE VREIE    NEVOIE SA CREZI CU TOATA INIMA SI   INCA CEVA(EU VROIAM TOTUL PE LOC SA SE INTAMPLE;NU E ASA:'' NIMIC NU VINE PREA TARZIU SAU PREA DEVREME"(NICO)AM INVATAT SA-MI CULTIV RABDAREA SI MULTUMESC.AM INVATAT CA DUMNEZEU NU PEDEPSESTE PE NIMENI,AM INVATAT CA SINGURA RESPONSABILA DE FERICIREA MEA SUNT EU..

Sunetul inimii

   BUCURATI-VA!

miercuri, 16 noiembrie 2011

Recunostinta

   E  NOAPTE,A MAI TRECUT O ZI.TE-AI INTREBAT,CE AI FACUT TU AZI SPRE"A-TI ONORA FIINTA"(NICO)?O SA RASPUND EU MAI INTAI:.AZI,MI-AM ONORAT FIINTA CUMPARANDU-MI REVISTA PREFERATA,CITIND SI RECITIND UN MAIL DE LA  NICO,.STAND CU MAMA MEA,PRIMIND VESTI DE LA SOTUL MEU,CUVINTE DIN INIMA.
     ACUM,HAIDETI SA VEDEM PENTRU CE SUNTEM RECUNOSCATORI AZI:SUNT RECUNOSCATOARE CA SUNT SANATOASA,SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU IUBIREA NECONDITIONATA A SOTULUI MEU,SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU   FAMILIA MINUNATA,PENTRU UN TELEFON CE L-AM PRIMIT,PENTRU CA IUBESC,IERT,MA BUCUR DE CE AM.VOI,PENTRU CE SUNTETI RECUNOSCATORI?PRACTICATI RECUNOSTINTA,VETI VEDEA CE SCHIMBARI ADUCETI IN VIATA VOASTRA!VA SUNT RECUNOSCATOARE,VOUA!

AVALANSA DE GANDURI


     ABSOLUT TOT CE ARE LOC IN VIATA TA,ARE CA SCOP TREZIREA TA.TI ITI DORESTI SA EVOLUEZI.DESCOPERA-TI DARURILE.DIN DUREREA ,TRISTETEA TA VA RASARI LINISTEA.FII TU ASA CUM ESTI TU.FII CEL ADEVARAT!DACA ESTI TRIST FII TRIST,DACA  VREI SA ZICI CEVA ,FA-O!SA LASAM MASTILE!DACA VREI SA-TI CERI IERTARE , FA-O!DACA NU VREI SI ITI DORESTI SA TRAIESTI IN  NEFERICIRE PERMANENT E  ALEGEREA TA!ASUMA-TI ALEGERILE," MASTILE"!INCEARCA SA  FII TU!

Sunetul inimii

MULTUMESC!

luni, 14 noiembrie 2011

SPUNE CE VREI

     CAND STII CE VREI,CERE!CERE DIRECT,FARA OCOLISURI.SPUNE  CELORLALTI CE VREI POLITICOS,INTR-O MANIERA ELEGANTA.APOI,ACORDA-LE SPATIUL.LIBERTATEA  PENTRU A-TI RASPUNDE CINSTIT.NU FORTA,LASA-I PE EI SA ALEAGA CE VOR FACE.NU ITI REPRIMA DORINTELE,FIINDU-TI TEAMA DE MODUL IN CARE CINEVA REACTIONEAZA LA DORINTA TA,LA CEREREA TA.NU SPUNE DA CAND SIMTI NU.NU-TI FIE JENA SA CERI.SPUNE CE TI-AI DORI,DEOARECE  OAMENII NU POT GHICI DORINTA TA.ASUMA-TI RASPUNSUL  PE CARE-L VEI PRIMI.EU EXERSEZ IN A SPUNE NU (ATUNCI CAND NU POT ).INAINTE ZICEAM DA TUTUROR,SA NU SE SUPERE CAREVA.IAR EU ERAM FRANTA,FRANTA.DAR AM INVATAT SA SPUN SI NU CAND EFECTIV NU POT.

JE T'AIMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

TUTUROR

ACCEPTA-TE TU PE TINE !

NU   POTI SA TE IUBESTI PE TINE CU FORTA,ASA CUM NU POTI SA-I IUBESTI NICI PE ALTII CU FORTA.IUBIREA  INCEPE PRIN ACCEPTARE  CU TINE.CAND TE CRITICI,TE INVINOVATESTI APLICA ACCEPTAREA!NU TE AUTOPEDEPSI,ACCEPTA CE SE INTAMPLA,FII PREZENT",IMBRATISEAZA-TI EXPERIENTA CU AFECTIUNE".CAND OBERV CA SUNT CRITICA CU MINE,CU CEI DIN JUR E CLAR CA MI-E TEAMA DE CEVA.E IMPORTANT SA TE ACCEPTI TU PE TINE IN FIECARE MOMENT.E NEVOIE DE PRACTICA,DAR NU IMPOSIBIL.APLICA ACCEPTAREA  IN VIATA TA!

Sunetul inimii

   Practica acceptarea!

duminică, 13 noiembrie 2011

IUBESTE-TE!

   DACA TU NU TE ANGAJEZI FATA DE TINE SA TE IUBESTI,CEILALTI ITI  VOR DA AMANARI,OCLOURI.TIMPUL TRECE,TOTUL E NESCHIMBAT.DUREREA PERSISTA,NU TRECE,
     ASA CA,DRAGII MEI:IUBITI-VA VOI PE VOI SI TOTUL VINEEEEEEEEEE

Sunetul inimii

CAND FRICA ITI INVADEAZA SPATIUL,DA-I DRUMUL SI INLOCUIESTE-O CU IUBIRE.!

joi, 10 noiembrie 2011

O VOCE FORMIDABILA

 AM DESCOPERIT  CAUTAND ALTCEVA  O VOCE CUTREMURATOARE.STIAM DE DIDA DRAGAN,DAR IN SEARA ACEASTA   VOCEA EI  M-A   MARCAT PROFUND.PARCA   E CA O CASCADA,CARE VINE SI CURATA,SAU CA O RAZA DE SOARE. EU ,PERSONAL ASA O PERCEP.SUPER!

INVATATURILE LUI ARSENIE BOCA

Iata cateva din invataturile parintelui Arsenie Boca in legatura cu dragostea, acest sentiment general uman, dar atat de diferit ca traire si manifestari, in fiecare dintre oameni. “Dumnezeu este iubire”, stă scris in Biblie. De regula, asociem raiul cu iubirea si comuniunea cu toti, iar prin contrast, asociem iadul cu incapacitatea de a iubi.
Cu toate acestea, dragostea nu apare intotdeauna ca un sentiment inaltator, cum am putea crede la o privire superficiala.  Cel mai nefiresc lucru este sa doresti sa fii in inima cuiva pe primul loc, sau sa iubesti pe cineva mai presus de Dumnezeu.
Cea dintai iubire se cuvine Creatorului, e legea firii. Cand ridici o persoana pe un piedestal, in locul cuvenit lui Dumnezeu, si ajungi sa o divinizezi, mai devreme sau mai tarziu te va dezamagi. Doar iubirea pentru Dumnezeu nu te va dezamagi niciodata.
“Nu dori să fii stimat şi iubit de oameni cu deosebire, că aceasta se cuvine numai lui Dumnezeu care n-are Lui şi asemănare. Nu dori a avea întâiul loc în inima cuiva, că aceasta se cuvine să fie închinată numai lui Dumnezeu; nici altul să cuprindă în inima ta locul acesta, ci Hristos să-l cuprindă în tine şi-n tot omul bun.” (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)
Necazurile si supararile au ca sursa propriile noastre greseli. Nu Dumnezeu ne pedepseste, El doar a creat legile Universului pe care noi le incalcam cu sau fara buna stiinta. Aceste legi actioneaza implacabil si – la orice actiune a noastra – suferim efectele. De aceea, revolta nu are nici un sens.
Cand greutatile ne incearca, e foarte important sa nu ne lasam cuprinsi de teama ca nu vom birui, ci sa infruntam totul cu curaj. Chiar daca pe moment nu intelegem ce ni se intampla, sa nu cadem in apatie, lasandu-ne coplesiti de situatie.
Parintele Arsenie Boca obisnuia sa spuna: “Omul se roaga de Dumnezeu sa-l scape de necazuri si Dumnezeu se roaga de om sa-si schimbe purtarile. Socotiti acum, care de cine sa asculte mai intai?”
Credinta noastra ne face puternici si ne ajuta sa trecem mai usor peste necaz.  Dar – mai ales- cand viata ne incearca, sa nu ne lasam cuprinsi de deznadejde. Talharul mantuit de Isus pe cruce sta marturie a faptului ca nu exista greseala omeneasca atat de mare incat sa depaseasca iubirea infinita a Tatalui Ceresc.
Parintele Arsenie Boca mai avea o vorba: “Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos e mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu.”
De aceea, sa ne punem toata speranta in El…  speranta noastra dă masura credintei ce-o purtăm in suflet. Mai tarziu, cand lucrurile se vor aseza pe un făgas normal, ne vom lumina. Vom intelege ca ca nimanui nu-i este dat mai mult decat poate sa duca. “Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – spunea parintele.
Dupa un necaz ne regasim intotdeauna transformati, renascuti, intariti psihic si sufleteste. Daca necazul nu ne biruie, ne face mai puternici si mai intelepti.
“În vremea ispitelor să nu părăseşti mănăstirea ta, ci suferă cu vitejie valurile gândurilor şi mai ales pe cele ale deznădejdii şi ale moleşelii. Căci aşa fiind probat cu bun rost prin necazuri, vei dobândi o nădejde şi mai întărită în Dumnezeu. Iar de-o vei părăsi, te vei afla neprobat, lipsit de bărbăţie şi nestatornic.” (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)
Nu poti pretinde ca iubesti pe Dumnezeu daca nu iubesti si creatia Sa, din care fac parte si oamenii. Iubirea pentru oameni exclude manifestarile de  violenta, cearta, barfa, dusmania, lipsa de respect, banuiala. Toate aceste manifestari ne tulbura, ne strica armonia interioara, acea pace launtrica de care vorbeste Isus.
Si chiar daca am gresit certandu-ne cu cineva sa invatam sa cerem iertare si sa acordam iertare la randul nostru. Dar iertarea deplina nu e posibila daca nu iubim omenirea in ansamblul ei, daca nu vedem in fiecare om un frate de-al nostru.
“De vrei să nu cazi din dragostea cea după Dumnezeu, să nu laşi nici pe fratele tău să se culce întristat împotriva ta, nici tu să nu te culci scârbit împotriva lui, ci “mergi şi te împacă cu fratele tău” şi venind adu lui Hristos, cunoştinţă curată prin rugăciune stăruitoare, darul dragostei.
Nu da urechea ta limbii celui ce defaimă, nici limba ta urechii iubitorului de ponegrire, ascultând sau grăind cu plăcere cele rele împotriva aproapelui, ca să nu cazi din dragostea dumnezeiesca şi să te afli străin de viaţa veşnică. 
Nu primi bârfa împotrivă părintelui tău, nici nu-l încuraja pe cel ce-l necinsteşte pe el ca să nu se mânie Domnul pentru faptele tale şi să te stârpească din pământul celor vii.
Închide-i gura celui ce bârfeşte la urechile tale, ca să nu săvârşeşti păcat îndoit împreună cu acela: pe tine obişnuindu-te cu patimă pierzătoare iar pe acela neoprindu-l de a flecări împotriva aproapelui.
Să nu loveşti vreodată pe vreunul din fraţi, mai ales fără pricină şi fără judecată, ca nu cumva, nerabdand jignirea, să plece şi să nu mai scapi niciodată de mustrarea conştiintei, aducându-ţi (aminte) pururea întristarea în vremea rugăciunii şi rapindu-ţi mintea de la dumnezeiasca îndrăznire. 
Să nu suferi bănuieli, sau măcar oameni care îţi aduc sminteli împotriva altuia. Căci cei ce primesc smintelile în orice chip, faţă de cele ce se întâmplă cu voie sau fără de voie, nu cunosc calea păcii, care duce prin dragoste la cunoştinţa lui Dumnezeu pe cei ce o iubesc pe ea. 
Încă nu are dragoste desăvârşită cel ce se mai ia încă după părerile oamenilor. De pildă pe unul iubindu-l şi pe altul urandu-l pentru pricina această sau aceea; sau pe acelaşi odată iubindu-l, altădată urandu-l, pentru aceleaşi pricini.” (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)
Iubirea fata de toti oamenii, fara deosebire, inseamna a iubi fara a-i percepe pe unii prieteni si pe altii ca dusmani, ci a-i considera pe toti frati. Aceasta este cea mai inalta forma de iubire, pentru ca e asemeni iubirii divine.
Cati oameni pot spune ca sunt capabili de o astfel de iubire, neintinata de invidie si eliberata de orice judecati de valoare?
Tot iubire este cea fata de copii, parinti si frati, dar nu atat de inalta, pentru ca ea e naturala, instinctuala.  Dar si aici unii oameni intampina dificultati. Copii nu-si asculta si nu-si respecta parintii; parintii se folosesc de copii pentru a-si hrani orgoliile, a-si intari  imaginea de sine sau pentru a scapa de obsesia propriilor neimpliniri; fratii concureaza intre ei pentru a castiga iubirea parintilor, in loc sa se sustina reciproc.
In afara de aceste doua forme de iubire, toate celelalte forme de iubire sunt patimase sau ipocrite, intrucat urmaresc un interes anume (satisfacerea orgoliului, asigurarea bunastarii, obtinerea de placeri).
“Oamenii se iubesc unii pe alţii, fie în chip vrednic de laudă, fie în chip vrednic de ocară, pentru cinci pricini: sau pentru Dumnezeu, cum iubeşte cel virtuos pe toţi, atât pe cel virtuos cât şi pe cel ce încă nu este virtuos; sau pentru fire, cum iubesc părinţii pe copii şi invers; sau pentru slava deşartă, cum iubeşte cel slăvit pe cel ce-l slăveşte; sau pentru iubirea de argint, cum iubeşte cineva pe cel bogat pentru a primi banii; sau pentru plăcere, ca cel ce-şi slujeşte stomacul şi cele de sub stomac. Dragostea cea dintâi este vrednică de laudă, a doua este mijlocie, celelalte sunt pătimaşe.”(Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)
Din pacate, tocmai aceste feluri de a iubi, care aduc mai mult cu viciul sau  pasiunea decat cu iubirea, sunt cele mai raspandite printre oameni.
După spusele apostolului Ioan, “tot ce este în lume este poftă trupească, pofta ochilor şi trufia vieţii. Această dragoste necurată nu linişteşte, ci aţâţă; nu zideşte, ci dărâmă. Din pricina acestei iubiri se prăbuşeşte liniştea şi fericirea familiilor şi câteodată curg şiroaie de sânge omenesc. Acest soi de dragoste este mai rea şi decât ura lumească, căci ura te face să fii atent şi să te fereşti de cursele duşmanilor, pe când dragostea lumească te face să te arunci singur în cursă.”
Dragostea partinică este departe de dragostea desavarsita, pentru ca este personala, deci limitata la un numar finit de oameni. In schimb, adevarata dragoste presupune comuniune cu toti, fara deosebire:
“Dacă pe unii îi urăşti, pe alţii nici nu-i iubeşti, nici nu-i urăşti, pe alţii iarăşi îi iubeşti dar potrivit, şi în sfârşit pe alţii îi iubeşti foarte tare, din această neegalitate cunoaşte că eşti departe de dragostea desăvârşită care cere să iubeşti pe tot omul la fel deopotrivă.”  (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)
Cum putem accede la aceasta dragoste inaltatoare, despre care parintele Arsenie Boca spune ca reprezinta cararea spre Imparatia cerurilor?  Tot parintele ne da raspunsul: prin “lepadarea de sine si de toate lucrurile”, altfel spus, prin non-ataşament şi detaşare.
Ataşament = Teama
Orice forma de ataşament creeaza dependenta, iar aceasta din urma genereaza teama de a pierde lucrul sau persoana de care ne-am ataşat. Chiar atunci cand ne ataşam de un ideal, de o reusita, apare instant in noi si teama de eşec.
Ataşament = Restrangerea libertatii
Sentimentul de teama duce automat o restrangere a libertatii individului, pentru ca ce este teama altceva decat rezultatul unei conditionari psihologice? Frica si nelinistea ne fac sa ne conditionam astfel incat sa traim intr-o lume linistita. Dar conditionare inseamna constrangere, adica limitarea libertatii.
Ataşament = Suferinta
Ataşamentul este si cauza suferintei, pentru ca vine din dorinta de a poseda un lucru sau – mai grav – o persoana, ori asta nu are a face cu dragostea.
Pentru multi, iubirea fara ataşament este de neconceput, pentru ca ei dau cuvantului un sens emotional, in care simti nevoia sa posezi. Dar adevarata dragoste (care nu e patimasa) e o stare de comuniune cu noi insine, cu ceilalti, cu intreg Universul si cu Creatorul sau. In acest context, verbe ca “ a distinge”, “ a diviza”, “a avea”, “a poseda”, isi pierd sensul.
“Dragostea ne face sa iubim pe Dumnezeu deasupra tuturor lucrurilor, şi aceasta nu se poate decat numai prin lepadarea de sine şi de toate.” (Arsenie Boca – Cararea Imparatiei)
Dragostea inseamna tandrete, iertare si solicitudine. Ea presupune integrare si armonie in toate partile fiintei care aduce o stare de pace interioara, libertate si seninatate, fara divizari ( eu – tu, al meu – al tau) si fara conflicte. Cand ai dobandit aceasta stare, tandretea si bunatatea sunt calitati care apar in mod spontan.
Sursa citate din lucrarea Cararea Imparatiei de Arsenie Boca: www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/cararea-imparatiei/
Iubire si spiritualitate
de dedragoste
Categorie: Iubire si spiritualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *
*

*
Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
Daca, atunci cand postati un comentariu, apare mesajul de eroare: "Could not read CAPTCH token file", intorceti-va cu sageata inapoi, salvati comentariul, dati un refresh la pagina si incercati din nou.
Publicitate, reclama ta aici
Copyright De Dragoste © 2007 - 2011 web design

DORUL ,IN VIZIUNEA MEA

   CAND DORUL TE INVALUIE,IES  LA IVEALA SENTIMENTE MINUNATE.  E BIZAR NU?DORUL VINDECA,DORUL   ZBOARA SPRE    INIMI,DORUL" ZBOARA IN ZARI,ZBOARA PESTE NOI."DA,SI DOARE,DAR DOARE FRUMOS DOARE CU IUBIRE.E MINUNAT!ASTA CAND EXISTA IUBIRE NECONDITIONATA,CAND IUBESTI  AUTENTIC,CAND IUBIREA PENTRU CELALALT ATINGE"STRATURI CAT MAI INALTATOARE",CAND IUBESTI FARA A ASTEPTA CEVA,CAND IUBESTI  FARA MOTIV.,CAND SIMTI(IN CIUDA ABSENTEI FIZICE A CELUILALT) CA DOUA INIMI  BAT LA UNISON.TE IMPRIETENESTI USOR CU DORUL CAND INVETI SA TE IUBESTI PE TINE,CAND IUBESTI PE CEL DE LANGA TINE FIINDCA ASTA SIMTI:SA-L IUBESTI.,SA-L IUBESTI.CUM VALURILE MANGAIE TARMUL MARII,LA FEL IUBIREA MEA MANGAIE INIMA" OMULUI   SUFLETULUI MEU".DORUL TESE,TESE TRAIRI MINUNATE,LEGENDE PERSONALE.V-ATI GANDIT VREODATA    CAT BINE POATE ADUCE DOORUL IN VIATA NOASTRA?DORUL  ESTE CEL CE PERMANENT   SPUNE ADEVARUL.
     DORUL IL SIMTI, PUNE STAPANIRE PE INTREAGA TA FIINTAUMBLA HOINAR,DAR AJUNGE LA DESTINATIE SI-TI UMPLE SUFLETUL CU IUBIRE..

DARUIESTE SPATIU CELORLATI,NU,"SEMAFOARE DE DIRECTIE"!

     CAND  PARTENERUL    DE VIATA,CINEVA DRAG ESTE TRIST SAU MANIOS,E BINE SA STII CA ACELE SENTIMENTE II APARTIN,ISI ASUMA RESPONSABILITATEA PENTRU ELE,NU E RESPONSABILITATEA TA.NU ESTI RESPONSABIL PENTRU  STAREA PE CARE O AU CEILALTI,NU TREBUIE SA TE SIMTI  VINOVAT. SA NU SE INTELEAGA GRESIT-SI ANUME,CA NU-TI PASA.NU, CU SIGURANTA CA ITI PASA,DAR FARA A -TI ASUMA TU RESPONSABILITATEA.ESTI LANGA ACEA PERSOANA,II OFERI AFECTIUNEA TA.O POTI ASCULTA,FARA SA INTERVII TU CU"SEMAFOARE DE DIRECTIE".ACEST LUCRU (S-O ASCULTI,SA-I OFERI AFECTIUNE )NU AR FI POSIBIL   DACA TU AI FI IN POSTURA DE VINOVAT.II POTI   DARUI SPATIUL DE CARE ARE NEVOIE SPRE A SE IMPRIETENI CU STAREA SA.
    SPRIJINA PERSOANA,NU O CRITICA,NU  DA SFATURI.   SPRIJININD-O, II FACI UN MARE BINE.EA SE SIMTE ACCEPTATA(FARA CONDITII,INDIFERENT IN CE STARE E)-  ASTFEL,"PRIETENIA CAPATA O BAZA SOLIDA",O BAZA AUTENTICA.ASTFEL,RELATIILE INFLORESC.EVOLUEAZA,SUNT REALE.

Sunetul inimii

   "DACA NU VEZI,NU INSEAMNA CA NU EXISTA."(NICO SVARLEFUS)

miercuri, 9 noiembrie 2011

DARURI

    AZI,AM TRAIT  MOMENTE   MINUNATE ALATURI DE DELIA.CATA  IUBIRE,CATA NATURALETE,GINGASIE, POATE DARUI UN COPIL.GLASUL UNUI COPIL E CA UN CLOPOTEL CARE TE INVITA SA  CAUTI COPILUL DIN TINE.CE BINE AR FI SA NE AMINTIM MAI DES DE COPILUL DIN INTERIORUL NOSTRU,SA-I SPUNEM CA-L IUBIM, CA NU L-AM UITAT.
     DELIUCA,ITI MULTUMESC PENTRU    TOT CE MI-AI DARUIT AZI,ESTI O MINUNE!AM MAI PRIMIT UN DAR AZI DIN PARTEA UNOR FOSTI ELEVI,II PORT IN SUFLET.SUNT CONSTIENTA CA SI-AU LUAT ZBORUL(CUM E NORMAL),DAR  MI-AU TRIMIS UN MESAJ CARE PENTRU MINE REPREZINTA  FOARTE,FOARTE MULT.ALATURI DE EI AM INVATAT MULTE,M-AU INVATAT CE INSEAMNA RECUNOSTINTA SI PENTRU ASTA LE MULTUMESC.VA IMBRATISEZ ,DRAGI COPII!
      MA BUCUR   CAND PRIVESC IN URMA MEA SI VAD CA  AM LASAT CEVA PE UNDE AM TRECUT.MA BUCUR SA STIU   CA IN INIMILE ACESTOR COPILASI AM SADIT CEVA.

PRIMESTE-TI TEAMA CU COMPASIUNE!

      CAND IMI E FRICA,INCERC S-O ADMIT,S-O ACCEPT SI SA TREC PRIN EA.IATA CATIVA PASI CARE M-AU AJUTAT SI POATE ITI SUNT DE FOLOS:RECUNOASTE-TI TEAMA!(OBSERVA SEMNELE-NELINISTE,MANIE,NERVOZITATE);RECUNOASTE CA SOLUTIA DATA DE EGO-UL TAU ESTE MOTIVATA DE FRICA,NU-TI ADUCE LINISTEA;IMBRATISEAZA FRICA-FII BLAND CU TINE SI INCEARCA SA INTELEGI DE CE TI-E TEAMA;AI INCREDERE IN TINE.
          SUNT MOMENTE CAND FRICA NE COPLESESTE,DAR TOATE ACESTE MOMENTE TREC.CUM?CU MULT EXERCITIU.NU REZOLVI NIMIC  NEGAND TEAMA.ACCEPT-O, VEZI CARE-I SURSA EI.POATE NEINCREDEREA,POATE TII PPREA MULT CONT DE PAREREA CELOR DIN JUR,POATE  PERMANENT ITI GASESTI O VINA,POATE VREI SA FII  OMUL PERFECT.CINE STIE?PARTIAL AM SCAPAT DE"TREBUIE SA",DE  "DAR CE CREDE X?"".,VREAU SA FIU PERFECTA."E MINUNATA VIATA MEA FARA ACESTE INGREDIENTE.SUNT RECUNOSCATOARE CELOR CARE M-AU TREZIT SI MI-AU ZIS:ESTI PERFECTA ASA CUM ESTI,NOI TE IUBIM MULT,ESTI MINUNATA.SI EU VA IUBESC SI VA MULTUMESC!

Sunetul inimii

  Cuvintele au puterea pe care noi le-o dam.

marți, 8 noiembrie 2011

DARUL

     POTI DA NUMAI CEE SI POTI PRIMI NUMAI CE CREZI CA MERITI.DACA INCERCI SA DAI CEVA CE NU CREZI CA AI,CEI DIN JUR VOR SIMTI CA DARUL TAU NU E SINCER  SI NU-L VOR ACCEPTA.DACA  INCERCI SA PRIMESTI CEVA CE NU CREZI CA MERITI,VEI CONDITIONA ACEL DAR,INCAT CELORLALTI LE VA FI GREU SA TI-L DEA.ASTFEL DE INCERCARI ESUATE DE A DA SI A PRIMI TE POT EPUIZA EMOTIONAL,ITI POT SLABI INCREDEREA IN TINE,.IA-O INCET.DACA  NU CREZI CA AI DARUL,NU INCERCA SA-L DAI.DACA NU CREZI CA MERITI DARUL,NU INCERCA SA-L PRIMESTI.ASTEAPTA PANA CAND POTI DARUI SI PRIMI.

MULTUMESC,DANI!~

MIRACOLE ,DE NICO SVARLEFUS

Miracole zi de zi. Ziua 49.

   Posted by: Nico   in Miracole zi de zi!
Fie ca miracolele sa inlocuiasca resentimentele.
Fiecare decizie pe care o iei este o decizie intre un resentiment si un miracol. Fiecare resentiment sta ca un paravan in fata miracolului, ascunzandu-l. Cu toate acestea, miracolul te asteapta in lumina, insa tu vezi doar resentimentele.
Astazi, trecem dincolo de resentimente, sa vedem miracolul.  Vom alege o persoana pe care ai ales-o ca tinta a resentimentelor tale, vom lepada resentimentele si o vom privi. Cineva de care ti-e frica, poate, cineva pe care esti suparat desi iti e prieten si pe care il vezi deseori dificil, pretentios, pretentios, infidel, etc.
In intervalele practice de astazi, incearca sa ai in minte aceasta persoana exact asa cum o vezi acum. Trece-i in revista lipsurile, durerea pe care ti-a provocat-o, neglijenta, jignirile sau orice te-a suparat. Priveste-i trupul cu defectele lui si cu partile mai putin bune, gandeste-te la greselile lui.
Acum da la o parte aceasta imagine si incearca sa vezi lumina iertarii in spatele ei. Spune-ti:
Vreau sa-l vad pe Dumnezeu in aceasta fiinta, vreau sa las lumina iertarii sa iasa la iveala.
In intervalele practice mai scurte de astazi, spune-ti cat mai des:
Fie ca miracolele sa inlocuiasca resentimentele.
(Curs de miracole)

Sunetul inimii

   LA MULTI ANI ,CU IUBIRE!

luni, 7 noiembrie 2011

SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU NUMELE CE-L PORT!

     ARHANGHELUL MIHAIL  -NUMELE SAU INSEAMNA:CEL  CARE ESTE ASEMENEA LUI  DUMNEZEU.SFANTUL MIHAIL ESTE APARATORUL  LUMINII,AL VIRTUTILOR.RUGATI-VA LUI SI CHEMATI-L ORI DE CATE ORI SIMTITI INFLUENTE NEGATIVE.DE CATE ORI  VA SIMTITI IMPOVARATI RUGATI-L PE ARHANGHEL  SA VA LIMPEZEASCA MINTEA,SUFLETUL.GANDITI-VA CA ARHANGHELUL MIHAIL  ESTE PROTECTORUL  BUCURIEI.NU UITATI SA FITI RECUNOSCATORI!
    MULTUMESC PARINTILOR,NASILOR ,PENTRU NUMELE SFANT CE-L PORT.

PENTRU TINEEEEEEE!

FA ALTORA CE TI-AR PLACEA SA TI SE FACA TIE!

   DA.IMBRATISEAZA-I PE ALTII,IARTA-I,DARUIESTE-LE!DAR CE FACEM CAND EXISTA O PERSOANA PE CARE  NE E GREU S-O ACCEPTAM,S-O IUBIM,S-O IERTAM? IN URMA LECTURII,SEMINARIILOR  LA CARE IAU PARTE,IN URMA TRAIRIILOR MELE  AM INTELES CA PERSISTA LUCRURILE CARORA LE OPUNEM REZISTENTA.SI TE INTREBI  CARE E SOLUTIA.SOLUTIA E   DRAGOSTEA.NU EXISTA SITUATIE PE CARE DRAGOSTEA SA N-O POATA REZOLVA.NU E PERSOANA  PE CARE DRAGOSTEA     SA NU O  VINDECE.
       DECI,DRAGII MEI, OFERITI ALTORA CEEA CE VA DORITI VOI!

MIRACOLE ZI DE ZI (NICO SVARLEFUS)

   Posted by: Nico
Miracolele se vad in lumina.
Miracolele si viziunea merg mana in mana. Lucrul acesta trebuie repetat cat de des. Miracolul este mereu prezent. Il vei vedea in lumina. Asadar, lumina este cruciala. Cat timp esti in intuneric, miracolele sunt de nevazut iar tu esti convins ca nu exista.
Suna a curata nebunie sa ti se spuna ca un lucru pe care nu il vezi este de fapt prezent. E foarte greu sa fii convins ca nu vezi ce e si ca vezi ce nu e. Tu nu te indoiesti ca ochii trupului pot sa vada. Nu pui la indoiala ca imaginile pe care ti le arata sunt realitatea. Ti-ai pus credinta in intuneric si nu in lumina.
Eforturile tale, oricat de mici, au un sprijin puternic. Daca ti-ai da seama cat de mare este puterea aceasta, indoielile tale s-ar risipi. Astazi vei incerca sa simti puterea aceasta.
Astazi e nevoie de 3 intervale practice a cate 10 minute, in care sa-ti lasi in spate slabiciunea. Asta se realizeaza foarte simplu pe masura ce realizezi ca nu esti trup. Vointa ta are toata puterea necesara. Te poti desprinde de trup daca vrei. Poti simti puterea in tine.
Incepe-ti intervalele cu enuntarea unor relatii cauzale adevarate:SUNT TARE,SUNT FOARTE PUTERNICA,SUNT NELIMITATA,POT SA VAD NUMAI IN LUMINA,MIRACOLELE SE VAD IN LUMINA.

"Tu esti important,inima ta vibreaza pentru un scop inalt" (NICO SVARLEFUS)(

IUBESTE AUTENTIC!

   CE INSEAMNA SA IUBESTI AUTENTIC?INSEAMNA SA IUBESTI FARA CONDITII,SA IUBESTI SI ATAT.SA-TI SIMTI INIMA UMPLANDU-SE DE MAGIA IUBIRII PE CARE O PRIMESTI.A IUBI AUTENTIC INSEAMNA   SA IUBESTI IN"STRATURI CAT MAI  PROFUNDE SI INALTATOARE",INSEAMNA SA IUBESTI  PENTRU A OFERI IUBIREA.E UN SENTIMENT MINUNAT SA PRIMESTI VALURI,VALURI DE IUBIRE.ACESTE VALURI   ITI MANGAIE SUFLETUL .
        SUFLET MINUNAT,TE IUBESC DIN CE IN CE MAI M ULT,NU PENTRU CA ASTEPT CEVA,CI TE IUBERSC PENTRU CE ESTI, SI PENTRU CA"ALEG" SA TE IUBESC  NECCONDITIONAT,FARA MOTIV\  FARA A ASTEPTA  .ITI MULTUMESC  PENTRU TOATE MOMENTELE  NOASTRE,ITI MULTUMESC CA  MA ACCEPTI SI-MI ESTI ALATURI IN TOATE ALEGERILE PE CARE LE FAC,DANI!    ESTI UN OM MINUNAT ,IAR EU SUNT PROFUND RECUNOSCATOARE CA ESTI   IN VIATA MEA.MULTUMESC,TE IUBESC!

Sunetul inimii

   IUBIREA TE SUSTINE  IN ORICE MOMENT,IUBIREA  ITI DA FORTA!

vineri, 4 noiembrie 2011

       NU LUA TU HOTARARI PENTRU ALTII.  LUCRUL ACESTA TE ABATE DE LA DRUMUL VIETII TALE.LAS-I PE CEI DIN JUR SA-SI GASEASCA CALEA LOR.SUSTINE-I.INCURAJEAZA-I!SA NU AI IMPRESIA CA TU STII CE E BINE PENTRU EI.IA DECIZII PENTRU TINE,ATAT.ASCULTA-TI INIMA,ACTIONEAZA SUB IMPULSUL EI.
       IN MOMENTUL IN CARE ITI ASUMI RESPONSABILITATEA IN LOCUL ALTORA  ITI PIERZI DIN FORTA SI NU ASTA E MENIREA TA.TREABA TA,E CU VIATA TA.OFERA-LE CELORLALTI  INTELEGERE,IUBIRE,SPRIJIN.NU UITA:DECIZIILE LE APARTIN!

SUNETUL INIMII

     AZI,ALEGE  SA-TI ONOREZI FIINTA,ALEGE SA IERTI,ALEGE SA FII IN SPATIU DE IUBIRE!

joi, 3 noiembrie 2011

TE IUBESC,VALE A PRAHOVEI!



IUBIREA NU-TI CUMPARA MAI MULTE JUCARII

     SA NU CREZI  CA DACA  ALEGI IUBIREA,RECUNOSTINTA,IN ACEASTA CLIPA,VEI OBTINE MAINE UN MERCEDES,O VILA SAU ETC.ALEGEREA IUBIRII,A RECUNOSTINTEI SUNT ALEGERI PROFUNDE .DACA VEI DA CREZARE"FALSILOR INVATATI,INVATATILOR CU STRALUCIRI DE INGERI"(SA IMI FIE SCUZATA  IRONIA),DA, ATUNCI VEI BATE DIN PICIOR SI ........,PRECUM DOROTHY  TE DUCI DIRECT ACASA .DAR DACA NU FOLOSESTE VEI VEDEA CA DOROTHY ARE O CALATORIE DE  FACUT .IN ACEASTA  CALATORIE,DOROTHY  VA  INFRUNTA INTUNERICUL SPRE A DA DE LUMINA.EA VA  TREBUI SA STEA FATA-N FATA CU ASPECTELE SALE SI ALE ALTORA-ASPECTE CARE-I DISPLAC:ACEASTA E  O CALATORIE CATRE INTREGIRE.ACEASTA NU E O IUBIRE DE"VATA DIN ZAHAR",NU ESTE O ABORDARE COMERCIALA.ACESTA  E TIPUL DE IUBIRE CU CARE TE HRANESTI O VIATA PENTRU A INVATA SA DAI SI SA PRIMESTI.

PRACTICAM

       NOTEAZA LUCRURILE DE CARE TE-AI TEMUT IN TRECUT SI NU  S-AU INTAMPLAT.NOTEAZA  LANGA ELE CATA ENERGIE TI-AU MANCAT DIN VIATA.DUPA CE AI TERMINAT,ADUNA PERIOADELE DE TIMP PE CARE LE-AI PIERDUT DE FRICA SI CARE REPREZINTA COSTUL PE CARE L-AI PLATIT.AMINTESTE-TI COSTUL CAND SIMTI CA IAR TI-E FRICA.INCET,INCET  SCAPI DE FRICA.

AMAZONIT

SUNETUL INIMII!

   NU TE COMPARA CU ALTII!

CELE PATRU ANOTIMPURI IN CULTURA CHINEZA

”Viata urca. Urcam odata cu ea. Viata coboara. Coboram odata cu ea. Viata se ridica de unde a picat. Ne ridicam iar. Viata misca. Ne miscam odata cu ea.

Viata este energie. Viata este unicitate. Viata nu te judeca. Nu o judeca la randul tau.
Viata este o continua miscare si un ciclu continuu de energie, spun inteleptii chinezi. Ea cere implicare. Iti impune sa nu stai la marginea ei, ci sa te prinzi in jocul ei.
Viata cere sa fie vazuta asa cum este ea, cu urcusurile si coborasurile ei. Viata este toate acestea laolalta. Si iti cere pur si simplu sa te lasi purtat de fluxul ei.
Chinezii percep viata intr-un mod special.
In interiorul fiecaruia dintre noi se desfasoara chiar acum un anotimp. Fiecare isi traieste propriul anotimp interior. Unii dintre noi se afla in primavara. Altii in vara. Altii in toamna. Altii in iarna.
Miscarile de energie au loc in viata fiecaruia dintre noi chiar acum, chiar in acest moment, in timp ce privim pe fereasta, in timp ce ne facem planuri de viata.
Viata este un ciclu perpetuu, iar daca te uiti atent in interiorul tau poti observa cand s-a incheiat un anotimp si cand a inceput un altul. In unele anotimpuri suntem mai radianti si mai luminosi, in altele nu ne simtim atat de confortabil si am dori sa se termine cat mai repede.
Se poate intampla sa experimentam anotimpuri diferite de ale celor din jurul nostru. Nu este nimic gresit in acest lucru. Trebuie insa sa nu ramanem aici pentru prea mult timp, sa ramanem prinsi intr-un singur anotimp sau sa ne inchidem fata de o persoana doar pentru ca se afla intr-un anotimp diferit de al nostru.
Trebuie sa traim fiecare etapa a vietii firesc, din toata inima, pentru ca sa permitem venirea altuia.
Daca ne agatam de un anotimp trecut riscam sa ramanem in umbra lui si riscam sa-l ignoram pe cel prezent.
“Trebuie sa primim aceste daruri fara sa judecam. Pentru ca intotdeauna ne miscam, ca oricine altcineva din acest univers, intr-un dans intre nastere si moarte”.
De ce sa nu ne bucuram atunci de anotimpul de astazi stiind ca maine poate ne vom misca in altul, iar apoi in altul si ulterior in altul si tot asa?
Nu intelegem natura si miscarea ei si nici nu ne trece prin cap ca aceleasi schimbari si transformari care au loc in ea au loc si in interiorul nostru. Ne impotrivim anotimpurilor naturii si opunem rezistenta uneori si in fata celor umane.
“Avem tendinta de a rezista naturii si chiar de a lupta impotriva ciclurilor naturii. Vara ne este prea cald si ne dorim sa fie toamna. Iarna ne este prea frig si ne dorim sa fie primavara. Aceasta neliniste reprezinta un nivel mai profund de disconfort. Pentru ca fiecare sezon, fiecare ciclu, aduce la lumina aspecte ale naturii noastre umane. Iar atunci cand opunem rezistenta curgerii, devenim bolnavi, iar lumea noastra devine bolnavicioasa”

                                                           IARNA INTERIOARA

Iarna este asociata in medicina chinezeasca a trupului si a spiritului cu elementul apa, dar si cu rinichii. Anotimpul iernii reprezinta in viata noastra etapa apei, o etapa in care germinam spiritual si ideatic, o etapa in care chiar daca ne-am dori sa actionam, suntem mai mult setati asupra ideilor.
In iarna interioara, miscarea energiei este descendenta. Iarna, mai mult decat in orice anotimp interior, ideile prin contur, planurile se traseaza, ne pregatim prin liniste si intelepctiune pentru a actiona in anotimpul urmator, in primavara, cu zgomot si aplomb.
In iarna interioara, te asculti, te intelegi, iti reincarci puterea.
Cand vine iarna interioara, este important sa inveti sa iti asculti anotimpul interior, sa incerci sa te conectezi la el, sa iti permiti sa te afli in iarna pentru o perioada de timp fara sa te arunci grabit inspre altul.
Oricat de mult ai fi atras de energie, este important sa iti permiti aceasta relaxare a mintii si a trupului pe care o permite doar iarna, rezumandu-ti doar potentialul si perspectivele viitoare de actionare.
Daca incerci sa rezisti acestei etape si esti gata sa actionezi intr-o perioada in care nu esti pregatit sa actionezi, vei actiona cu frica si de multe ori fara succes.
Probabil insa ca te intrebi cand este momentul potrivit sa treci de la iarna la primavara sau cand este momentul sa treci in etapa urmatoare. Nu este greu deloc. Vor fi semne peste tot in jurul tau. Lumea exterioara va sustine ideile tale. La un moment dat, tocmai aceasta non-miscare va genera miscarea.

                                                    PRIMAVARA INTERIOARA

Primavara este pusa in legatura cu elementul lemn, iar lemnul la randul sau guverneaza ficatul si vezica. Atunci cand primavara interioara are loc, este bine sa fii pregatit. Acum ideile tale incep sa iasa la suprafata si sa prinda un contur concret. Esti pregatit sa-ti faci ordine in viata, sa-ti organizezi prioritatile, sa inveti, sa creezi.
Ai avut timp sa cugeti asupra ideilor si acum este timpul sa actionezi, sa-i permiti energiei sa se manifeste.
Cand vine primavara interiora, capeti din nou speranta realizarii planurilor tale, esti vesel, ocupat, efervescent, ai speranta.
Cand vine primavara interioara, te angajezi optimist in parteneriate, faci schimbari profesionale, investesti in tine si in planurile tale, revii la viata pe plan emotional si personal.
Cand vine primavara, simti ca este momentul potrivit pentru a recupera timpul pe care l-ai petrecut iarna in nonmiscare. Esti pregatit pentru energia maxima pe care o aduce vara.

                                                          VARA INTERIOARA

Daca ai plantat rasaduri primavara, vei primi si roadele vara. Vara reprezinta punctul culminant al anotimpurilor si este asociata cu elementul foc, focul guvernand inima, sistemul endocrin si intestinele mici.
Cand vara iti bate la suflet, esti pregatit sa atingi maximum de succes si implinire.
Vara ne face sa actionam, sa acumulam, sa protejam ceea ce am acumulat, sa pastram lucrurile in care am investit.
In vara interioara, atingi limita superioara de efervescenta si productivitate emotionala, culegand roadele recompenselor tale.

                                                      TOAMNA INTERIOARA

Toamna este asociata elementului metal, iar acest metal este pus in legatura cu plamanii si colonul.
Toamna interioara este prilejul excelent pentru a-ti asuma responsabilitatile a ceea ce ai simtit, spus, actionat sau gandit in sezoanele anterioare.
Este momentul in care poti spune ca ai invatat lectiile anotimpurilor anterioare, ca ai invatat din greselile, esecurile si succesele anterioare.
In toamna devenim mai preocupati de modalitatea in care tinem unii la altii si daca aceasta modalitate ne permite sa fim noi insine.
Toamna este momentul in care te apropii mai mult de tine si cauti in interiorul tau adevarul, cunoasterea si idealurile, iar nu in exterior.
In toamna vietii, renunti la ceea ce ai in mod palpabil si incepi sa te gandesti si la ceea ce ai putea sa faci pentru ca lumea sa devina un loc mai bun.
Atunci cand ne aflam in toamna, acceptam viata asa cum este ea si o contemplam, devenind mai conectati la tot ceea ce inseamna pamant, teluric, actiune, practic.”
   
      


!

         

marți, 1 noiembrie 2011

VA AMINTTITI?

VA IMBRATISEZ SI VA MULTUMESC!

   FARA VOI,CEI CARE-MI VIZITATI BLOGUL,MUNCA MEA NU AR AVEA VALOAREA,PE CARE VOI,I-O ACORDATI CITIND SCRIERILE,POSTARILE MELE .SUNTETI IMPORTANTI PENTRU MINE,VA MULTUMESC!SUNT  BUCUROASA CAND VAD CA POT ADUCE   IN SUFLETELE VOASTRE ALTCEVA,ATAT CAT POT EU !

FRUMOS

HARTA VIETII

SACRIFICIUL ITI PUNE PIEDICI,TE TINE IN LOC

           MEREU DINTR-UN LUCRU BUN ,PRIMESTI MAI MULT,MAI MULT.DACA IUBIREA TE FACE SA TE SIMTI SUPER VA FI MAI MULTA IUBIRE.DACA BANII TE FAC SA TE SIMTI BINE,VEI ATRAGE MAI MULTI.DACA  LECTURA ITI PLACE,VEI AVEA MAI MULT TIMP PENTRU EA.DACA TOATA ACESTEA NU-TI PLAC,  VEI PRIMI PUTIN DIN ELE.   LUCRURILE DE CARE NU TE BUCURI,NU PROSPERA,STAGNEAZA.DACA FACI  DIN SPIRIT DE SACRIFICIU,DIN VINOVATIE ATUNCI,TOTUL DEVINE DIFICIL.UNIVERSUL ,IN ACESTE CONDITII,NU SPRIJINA(POTI FACE MII DE AFIRMATII,DEGEABA).
      FA TOTUL CU BUCURIE,FA CE-TI PLACE,FA CA SIMTI!

SUNETUL INIMII!

   ADEVARATA DETASARE PROVINE DIN APROPIEREA FATA DE CEILALTI,NU DIN INSTRAINARE.