Despre mine

Fotografia mea
Romania
Acum, sunt bine asa cum sunt. Si cum spunea Nico, "nimic nu vine prea devreme sau prea tarziu". Ma iubesc si ma accept asa cum sunt.

miercuri, 31 august 2011

Exercitiul recunostintei

Sunt recunoscatoare mamei mele ,care mi-a daruit acest dar minunat;viata,care mi-a deschis orizontul cunoasterii,m-a invatat ce este frumosul,imi daruieste iubire neconditionata mie si fratelui meu.MAMA MEA E IZVOR DE IUBIRE.Sunt mandra de mama mea,ma bucur ca cei ce-i sunt elevi au parte de un dacal minunat.MAMA TRANSMITE NOTIUNILE CU IUBIRE,EDUCA CU INIMA.PROFESIA SI-O FACE DIN SUFLET SI REZULTATELE SE VAD.TE FELICIT ,MAMA, CA-N ACESTE VREMURI AI RAMAS  UN DASCAL DEVOTAT,UN OM  MINUNAT CARE LASA ZILNIC IUBIRE IN INIMILE COPILASILOR EI DE LA SCOALA.ELEVII SUNT TOT COPIII EI,ASA II CONSIDERA.TE IMBRATISEZ!UN AN SCOLAR PLIN DE  ABUNDENTA!

RUGACIUNE CATRE INGERI

AM RASFOIT O CARTE A AUTOAREI,DOREEN VIRTUE SI AM GASIT O RUGACIUNE,CUM NIMIC NU E INTAMPLATOR,V-O IMPARTASESC SI VOUA:"SE PARE CA MI-AMUITAT SCOPUL DIVIN AL VIETII SI VA CER VOUA,INGERILOR,AJUTORUL SA-MI POT REAMINTIMOTIVUL PENTRU CARE AM ALESSA VIN AICI IN ACEST MOMENT.DORESC SA IMI ELIMIN TOATE TEMERILE CARE MAIMPIEDICA SAIMI AMINTESC SCOPUL VIETII.STIU CA SUNT IN STARE SA IMI INDEPLINESC MISIUNEA SI VA CER SA MA INDRUMATI IN CONTINUARE SA STIU CE CALE MI-AR INCANTA INIMA.VA ROG,AJUTATI-MA SA CUNOSC DIFERENTA DINTRE BUCURIE SI TEAMA,PENTRU A PUTEA SA MA IMPLIC PROFUNDIN ACTIUNI IMPORTANTE CARE SA IMI ADUCA BUCURIE.VA MULTUMESC MULT!

PE ZI CE TRECE SUNT MAI APROAPE DE MINE

SUNT RECUNOSCATOARE.INCET ,INCET,MA APROPII DE MINE.AM INVATAT SA-MI ACCEPT STANGACIILE ,SA NU-MI MAI DORESC ACCEA PERFECTIUNE IN TOATE.DACA AS DA FOAIE CU FOAIE JOS,AS AJUN GE LA MINE.CE INSEAMNA FOILE?MASTILE,FOILE CEPII.DE CE MASTI ,FOI?PENTRU CA UNEORI AI VREA SA SPUI CEVA,DAR TE GANDESTI OARE NU SE SUPARA? SAU ALTADATA,AI VREA SA SPUI NU ,DAR SPUI DA  DESI,NU ASTA VREI.SI UITE ASA NE PURTAM INVELISUL.EU AM INCEPUT SA-MI DAU JOS CEAPA,SA AJUNG LA MIEZ,LA CINE SUNT.STIU,PROVOC  FREAMAT IN JUR,SUNT CIUDATA PTR CEI DE LANGA MINE ,POATE.SI UITE ASA ZILNIC DAU JOS CATE O FOAIE SI AJUNG LA CEA CARE SUNT CU ADEVARAT,LA CEA CARE ARE NEVOIE DE ASA PUTIN SPRE A FI IMPLINITA.E CAM DIFICIL,UNEORI FUGI DE CE ITI ZICE INIMA,FUGI DE TINE.PRIN PERSEVERENTA MA APROPII DE MINE SI MA BUCUR.

CITATE DRAGI MIE

"PENTRU CA LUMEA SA SE SCHIMBE,NU E NEVOIE SA SCHIMBI LUMEA.E SUFICIENT SA TE SCHIMBI TU."  '  POTI EXACT CE CREZI CA POTI,NIMIC MAI MULT SAU MAI PUTIN."
SURSA ACESTOR CITATE ESTE NICOLETA SVARLEFUS.CITATELE NU-MI APARTIN,SUNT ALE EI.MULTUMESC!

MANANCA MODERAT!

DACA DORESTI SA ITI RIDICI FRECVENTA DE VIBRATIE,RENUNTA LA ALIMENTELE CARE NU AU NIMIC DE-A FACE CU IUBIREA SI CU VIATA.IN ACEASTA CATEGORIE INTRA CONSERVELE,ALIMENTELE CONGELATE,CELE RANCEDE.SCOPUL ESTE SA II OFERI CORPULUI TAU UN COMBUSTIBIL ADECVAT.DESI,SUNTEM CU TOTII FIINTE SPIRITUALE,NOI CALATORIM IN ACEASTA LUME INTR-UN VEHICUL FIZIC.DE ACEEA,AVEM NEVOIE DE UN COMBUSTIBIL CU O CIFRA OCTANICA RIDICATA PTR.A NE PUTEA RIDICALA INALTIMILE CATRE CARE ASPIRAM.

Iubirea, glas de vioara

Sa ne deschidem inimile,asa cum florile isi deschid petalele spre  lumina!Sa ascultam glasul inimii,sa ne cufundam in el,sa auzim vocea divina dinauntrul nostru!
HAI,sa ne prindem intr-o hora a iubirii,a recunostintei,a gratitudinii,a acceptarii! Acum, simt lucrurile altfel. Am renuntat la "trebuie" si l-am invitat in viata mea pe "simte". Mereu avem nevoie de acel ceva, uitand sa ne bucuram de ce avem in prezent! Te iubesc!


Glasul inimii

Daruieste tot ce ai!

Fa complimente!

O zi intreaga, fa complimente sincere, tuturor oamenilor care iti ies in cale. Fii original! Nu spune minciuni! Poti spune tuturor: Ce zambet frumos ai! fapt care le va schimba imediat starea de spirit.

Dictionar

Legea Atractiei: fundamentul acestei lumi, a Universului si a tot ceea ce este; lucrurile de aceeasi vibratie se atrag.


marți, 30 august 2011

Teama

Dupa cum spuneam si in Vocea Inimii, teama blocheaza, limiteaza, ne indeparteaza de ceea ce suntem. Da, toti avem fricile noastre. E normal.
In urma participarii la seminarul Traieste viata pentru care ai fost creat! al Nicoletei Svarlefus, am inteles ca frica e necesar sa mi-o accept, sa nu o neg, sa merg sa o caut pana la sursa, sa o inlocuiesc cu iubire. Frica e lipsa iubirii de sine "Daca pui frica, vei avea si mai multa frica. Daca pui iubire, vei avea mai multa iubire".(Nico) Teama e un obstacol in evolutia multor oameni. De regula, cand teama se instaleaza confortabil in fiinta noastra pun stapanire pe noi, intrebari de genul: Daca raman singur?
                                                            Daca nu pot plati facturile?
                                                            Daca ma imbolnavesc?
                                                            Daca lumea nu ma place?
                                                            Daca nu voi lua carnetul?
                                                            Daca sunt prea grasa, prea slaba?
Ia-o incet! Inlocuieste teama cu iubirea. Bine, bine veti spune; vorbeste de iubire cand eu nu am cu ce sa-mi achit facturile. Crezi ca, daca te sperii, te chinui, te victimizezi iti e mai bine? Nu, nu faci decat sa amplifici teama, s-o mentii. Va spun acestea din propria experienta. Nu sunt rupta de realitate, dar incerc sa-mi schimb atitudinea fata de viata.
Asa ca, in legatura cu factura incearca sa procedezi astfel: accept-o (tu ai ales-o), asuma-ti responsabilitatea, primeste-o cu drag, o platesti cand poti( iti faci ordine in prioritatile din viata ta).
Nu uita, daca ai de platit banca, tu esti responsabil! E si cazul meu, deoarece ma infuriam dar am inteles sa-mi asum faptele. Sa ne primim facturile cu drag! Noi le-am atras. Din toate acestea invatam pe viitor, cu fiecare experienta evoluam.
Ii multumesc Nicoletei, care m-a invatat ca singura responsabila pentru cum arata viata mea in prezent sunt eu prin alegerile pe care le fac.  

Tehnica HO"OPONOPO

Ideea principala a acestei tehnici e ca fiecare dintre noi e responsabil de ce se intampla in viata lui si ca singura metoda care poate aranja lucrurile in viata sa, este iubirea de sine.
Metoda consta in repetarea urmatoarelor enunturi: Te iubesc, imi pare rau, te rog sa ma ierti!, iti multumesc. Doctor Joe Vitale spunea "am practicat aceasta tehnica multi ani la rand si recunosc ca e unul din cele mai 

Calatoria cu viteza iubirii

Ne aflam intr-o mare aventura.
Alatura-te si tu
Ne aflam intr-o mare aventura,
Aceea de a zbura cat mai sus
Poate iti faci griji ca e prea tarziu,
Dar nu te teme.
Lasa-ti inima sa se deschida larg,
A sosit timpul, a sosit
Aprinde lumina din inima ta
Renunta la lupta nesfarsita
Nu fii rezervat si nu ramane in urma.
Elibereaza-ti inima si mintea.
Paseste curajos si urca la bord!
Indiferent ce stii iubirea este singurul mod de a calatori
Ne aflam cu totii intr-o mare aventura.
Traieste-ti viata, privind-o de sus!
(Sonia Choquette)








Glasul inimii

Teama stopeaza, limiteaza, dar iubirea da aripi, iti da nemarginire!

luni, 29 august 2011

NUMARA PANA LA ZECE!

CAND RABDAREA ITI ESTE PUSA LA INCERCARE,RESPIRA PROFUND SI INCEARCA SA ITI AMINTESTI CA SITUATIA ESTE CEA CARE ESTE.O EXPLOZIE DIN PARTEA TA NU VA ADUCE NIMIC.CEL MAI PROBABIL O VA INAUTATI.DE ACEEA,NUMARA PANA LA 10 SI  RESPIRA PROFUND INTREFIECARE DOUA NUMERE!PANA VEI AJUNGE LA 10, CRIZA VA TRECE.SUCCES!

SOAPTA INIMII

A iubi inseamna a fi in comuniune cu celalat si a descoperi in el scanteia lui Dumnezeu. (Paulo Coelho)

Citate dragi mie!

" - Ce inseamna a imblanzi?
  - Nu esti de prin partile locului, zise vulpea. Ce cauti pe aici?
  - Caut oameni, zise Micul Print.
  - Oamneii zise vulpea au pusti si vaneaza. Mai cresc si gaini. Cauti gaini?
  - Nu zise Micul Print caut prieteni. Ce inseamna a imblanzi?
  - Daca tu m-ai imblanzi vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi pentru mine fara seaman in lume, eu voi fi pentru tine fara seaman in lume.
   Nu cunoastem decat ceeea ce imblanzim, zise vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Cumpa lucruri de-a gata de la negustori. Cum, insa  nu exista negustori de prieteni, oamenii nu au prieteni.
   Limpede nu vezi decat cu inima. Ochii nu pot sa patrunda in miezul lucrurilor" (Antoine de Saint-Exupery)
Nu am scris intamplator acest pasaj din Micul Print, ci l-am scris in dorinta de a trage un semnal de alarma, dat fiind faptul ca multi dintre noi uitam chiar de noi insine, ne indepartam de ideea de prietenie.
Haideti, azi, sa acordam putin din timpul nostru prietenilor! Haideti, sa le fim recunoscatori ca sunt in viata noastra!  








duminică, 28 august 2011

La multi ani, Andreea !

Pe Andreea, am cunoscut-o acum 24 de ani, in fata blocului. Era o mogaldeata sprintena cu o scufita colorata. Tare simpaticuta! Ne-am imprietenit repede( ca in Micul Print, in capitolul XXI). Am aflat ca amandoua mergeam in clasa I la aceeasi scoala. Mai mult de atat, am nimerit in aceeasi clasa, ba chiar in aceeasi banca. Cei patru ani i-am petrecut impreuna bucurandu-ne de copilarie. 
In clasa a V, ne-am dus la scoli diferite, dar asta nu ne-a impiedicat sa fim ca inaite. A urmat liceul (fiecare in alta parte), apoi facultatea. Andreea a plecat la Brasov, eu am ramas la Ploiesti. E adevarat ne vedeam mai rar, dar legatura era la fel de puternica. Ne vedeam cand venea ea. Fiecare si-a urmat cursul vietii. Andreea l-a intalnit pe Dorin,(sotul ei) el fiind din Satu Mare, iar eu pe Dani din Constanta. Ce interesant, daca va uitati pe harta din Ploiesti pleaca doua sageti una spre NW, alta spre SE. Anii au trecut si Andreea s-a casatorit, la un an hop si eu. Ce credeti? Andreea acum imi este si nasa. Rolul ei in viata mea s-a dublat. In viata Andreei a aparut un miracol, Amalia, fetita ei. Ce fericita am fost cand am aflat ca e insarcinata si cand a nascut! Emotiile m-au cuprins pana la lacrimi. 
Deci, Andreea e o persoana deosebita, o prietena devotata, o mama si o sotie minunata. Apreciez, de asemenea, corectitudinea si perseverenta ei. 
De ce am ales sa vorbesc de Andreea? Deoarece, azi este ziua ei, si-i doresc LA MULTI ANI CU IUBIRE! SI II SUNT RECUNASCATOARE CA ESTE PRIETENA MEA. TE IMBRATISEZ!
Dar muzical: La multi ani! Directia 5

Cocktail de duminica

Haideti, sa amestecam cateva ingrediente si sa obtinem un cocktail pentru suflet:
Fa-ti un obicei in exprimarea recunostintei!
Spune permanent multumesc!
Ofera zilnic ceva in semn de recunostinta, fata de Univers! ( nu trebuie sa scrii un cec, e suficient sa ajuti o batrana, sa oferi un zambet, etc)! 
Multumeste pentru frumusetea naturii, fa-ti timp pentru a te bucura de o activitate care-ti place! (dans, aerobic, lectura, plimbare)!
Sunt recunascatoare pentru aceasta duminica petrecuta cu Dani. Azi, am dansat cu valurile, am ascultat muzica marii, am ras din toata inima. M-au ametit valurile, dar a fost superb. Imi era teama cand le vedeam ca vin, dar teama se transforma in bucurie.
Un cocktail pe cinste, am savurat azi. Multumesc!

Glasul inimii

Detaseaza-te si ai incredere!

sâmbătă, 27 august 2011

Sa practicam iertarea!

Acum, scrieti pe o foaie numele persoanelor carora ati vrea sa le cereti iertare. E de ajuns sa o faceti in gand sau printr-un mesaj. Va veti simti eliberati, va veti face voua un bine. Daca vreti va puteti cere iertare printr-o scrisoare. Incercati, practicati, si rezultatele vor sosi.
Imi cer iertare: elevilor pe care i-am lasat, mamei, deoarece, uneori, iau totul personal, lui Bogdan, lui Dani, mie ca deseori, ma invinovatesc. Succes!

Indrazneste sa fii fericit

"O buna prietena m-a invitat la gratar. Deoarece nu cunosteam pe nimeni am ascultat mai intai conversatiile lor inainte de a ma alatura. Cand unul dintre oaspeti isi impartasea problemele toti ceilalti reactionau cu simpatie. De pilda femeile discutau despre cat de greu e sa cresti copiii, despre boli, despre impozitul casei, despre probleme de cuplu. In timp ce-i ascultam pe ei am simtit si eu nevoia de a "compatimi" alaturi de ei. Din fericire am ajuns la concluzia ca e mai bine sa adopti o aatitudine pozitiva si senina, in ciuda problemelor cu care te confrunti, asa ca m-am opus tentatiei. Cu sau fara probleme, spiritul meu prefera sa fie fericit, asa ca am preferat sa discut despre lucruri pozitive.
Cand le-am descris celorlati starea mea senina si impacata, toate discutiile s-au oprit. S-a creat o atmosfera stanjenitoare, iar in jurul meu s-a facut un gol, lumea indepartandu-se. Am fost nevoita sa recunosc ca buna dispozitie nu e populara in epoca in care traim. Reactiile pe care le-am obtinut au fost zambete fortate si replici de genul: "CE NOROC PE TINE! SAU CUM AI AJUNS SA FII ATAT DE SPECIALA?" 
Nu ti-am povestit aceasta istorie pentru a-ti trezi simpatia, ci pentru a sublinia un aspect important: optiunea de a fi fericit nu te va conduce la castigarea popularitatii mai ales daca te afli intr-un loc in care lumea "face schimb de suferinta" , oamenii fiind de-a dreptul dependenti de suferinta. Daca nu rezonezi cu egourile celor din jur, acestea devin iritate si fac tot ce le sta in putere pentru a te sili sa iei parte la nefericirea lor colectiva.
Nu te lasa intimidat de cei din jur si nu intra in corul lamentarilor pentru a aobtine simpatia lor. Sa nu fi stanjenit daca te simti bine in propria ta piele. Continua sa te iubesti pe tine insuti, cu ceilalti nu-ti pierde rabdarea.Atunci cand alegi iubirea de sine, risti sa ramai singur o vreme. Provocarile, incercarile nu vor lipsi din viata ta. Nu lua in nume de rau rezistenta pe care o opun ceilalti. Considera ca reprezinta cel mai bun indiciu, ca te eliberezi de cercul vicios al autodeprecierii egoului. Criticile aduse celor din jur sunt o boala a sufletului. De aceea manifesta-ti compasiunea fata de ei, dar in limitele bunului simt. Nu uita ca aceste vibratii negative sunt contagioase si te pot imbolnavii cu usurinta.
Gandeste-te ca acesti oameni nu sunt sanatosi din punct de vedere spiritual si iarta-i. Bucura-te cu orice pret de viata, indiferent de evenimente si de opiniile  CELORLALTI".  (SONIA CHOQUETTE)



SOAPTA INIMII

TRAIESTE LA UNISON CU SPIRITUL TAU!IUBESTE-TE PE TINE INSUTI!

Sfantul Fanurie

Crestinii ortodocsi il sarbatoresc azi, pe Sfantul Fanurie. Sarbatoare este insotita de un ritual al turtitelor. In locul unde se ruga Sfantul intra cel mult trei persoane. Biserica e joasa, cu icoane aproape sterse. In dreptul icoanei FACATOARE DE MINUNI arde permanent o lumina. Poate aceasta e lumina pe care localnicii o vad printre copaci, poate e semnul ceresc ca sunt iubiti si ca rugaciunile sunt ascultate.

Ritualul turtitelor
 Cei care au nevoie de ajutor pot sa i-L ceara. Ritualul dureaza 10 zile. Se coc turtite sau cornulete noua zile la rand. Turtitele se impart la 3 persoane care spun "bogdaproste", iar cel care imparte spune: SA FIE PENTRU MAMA SFANTULUI FANURIE. 
Dupa ajutorul primit de la Sfant, se face o placinta cu oua si branza, se imparte la 3 persoane si se spune: MULTUMESC SFANTULUI FANURIE PENTRU AJUTOR. (sursa internet)
Marturisesc, ca nu stiam de existenta acestui Sfant. Dar simt ca nu intamplator mi-a fost dat sa aflu, sa vad cum se pregatesc oamenii bisericii spre a-L intampina pe Sfantul Fanurie. Am gustat si eu din turtite, m-am rugat, iar acum va sugerez sa aprindeti o candela si sa va rugati pentru voi, pentru cei de langa voi!

Intalnire de suflet la malul marii

Ieri, am avut o zi super si sunt recunascatoare pentru aceasta. M-am intalnit cu o persoana draga sufletului meu, o fiinta cu chip angelic, care mereu ma reconecteaza la sursa divina, ma face sa fiu eu insami.
Am petrecut o seara minunata la malul marii hranindu-ne parca cu sunetul valurilor, sorbind din priviri, magia marii. A  fost o seara a veseliei, a emotiei, a credintei, a recunostintei. Multumesc, IZA, ca faci parte din familia mea de suflet. Ai adus lumina in locurile umbrite ale inimii mele. Te imbratisez!

vineri, 26 august 2011

Zbor catre interior

Metoda pe care o aplicam astazi se numeste SCOATE AFARA RAUL DIN TINE PRIN SCRIS ( SONIA CHOQUETTE)
Pentru a practica Respiratia Oceanului, inspira pe nari, iar apoi expira pe gura scotand sunetul "ah". Dupa cateva astfel de respiratii, calmeaza-ti mintea si focalizeaza-ti atentia asupra motivelor care ti-au adus turbulentele in care ai intrat. Ia o foaie si noteaza ce-ti trece prin minte. Repeta respiratia Oceanului, imaginandu-ti ca elimini turbulentele. Daca opun rezistenta, intreba-te care este scopul lor si ce anume asteapta ele de la tine. Oare o schimbare de comportament? Stabilirea unor hotare ferme? Rostirea adevarului? Iertarea cuiva? Respira si asculta. Noteaza inspiratiile pe care le primesti. Chiar daca nu se va transforma pe loc, energia care te deranjeaza o va face in curand. 
Ai incredere si relaxeaza-te!  

Jocul recunostintei

Aleg sa fiu recunascatoare, acum urmatoarelor persoane: Tata, mama, voua, Universului, doamnei Irimescu, Alinei, Oanei, Deliei- minunea prezentului. Va imbratisez!
Sunt recunascatoare ca respir, ca vad, ca aud, ca simt, ca merg. Sunt recunascatoare ca iert si ca iubesc. Sunt recunascatoare marii, valurilor, copacilor care-mi ofera atat de mult, neasteptand nimic in schimb.

Un gand catre tine, tata, izvor de iubire!

Azi, 26 august, aleg sa fiu iubire, lumina, rugaciune, recunostinta pentru tata.
Te iubesc, si-ti multumesc, ca sunt copila ta!

Vocea inimii

Cuvintele ca si gandurile sunt forme de energie. Daca sunt rostite din frica pot rani, pot distruge, imbolnavi.
Daca sunt rostite din iubire nu mai sunt simple cuvinte, ci devin energia care binecuvinteaza, vindeca, lumineaza.
Tu ce cuvinte alegi sa rostesti astazi? (Nico Svarlefus)

joi, 25 august 2011

Dani, iti multumesc!

Cine-i Dani? Dani este sotul meu. Un om adevarat, un om al sufletului meu. Este glasul inimii mele, glas ce m-a chemat acum 10 ani, pe 13 iulie. Si s-a intamplat miracolul. Doua vieti s-au impletit, doua inimi s-au contopit prin iubire. Ii sunt recunascatoare pentru ca este prezent in viata mea, in activitatile mele, pentru ca ma iubeste neconditionat, fara a-mi pune bariere, pentru ca e Semaforul meu sufletesc. E  unul din oamenii care simte intensitatea trairilor mele, care imi pune verde sau rosu in ceea ce fac.
E un om minunat, un om puternic, un om al marii, un om al adevarului. Indiferent de circumstante el alege sinceritatea. Ii multumesc pentru calmul sau, pentru cuvintele frumoase, dar si pentru criticile aduse. Multumesc pentru incurajari, pentru sustinerea sufleteasca si materiala a activitatilor mele, pentru acest blog, pentru fiecare experienta traita care m-a ajutat sa evoluez! 
Te iubesc!

Puterea recunostintei

In acest moment, alegeti-va 5 persoane carora le sunteti recunoscatori! Este un exercitiu care va face bine tuturor.
Eu am inceput: mama, Bogdan, Dani,  Nico Svârlefus, Isa Cosneanu. 
De asemenea, va sunt recunascatoare voua, celor ce-m citesc gandurile; recunostinta este drumul cel mai scurt catre cei dragi.  Si cum spunea Nico, sa fii recunascator, inseamna sa te bucuri ca esti! 
Fii recunascator si vei aduce schimbari in viata ta! Bucura-te de ce ai acum in viata ta! Practica recunostinta! Asta incerc si eu sa fac si da roade. Multumesc!


Zbor catre interior

M-am gandit sa va propun zilnic cateva minute de relaxare, minute in care sa va intoarceti catre voi insiva, sa va redescoperiti. Cum ? Va voi relata metode de relaxare experimentate de mine, de altii, metode luate din diverse carti.
Spre exemplu,  astazi, vom practica metoda TIPA SI ALUNGA-TI TEAMA! (SONIA CHOQUETTE). Mentionez, ca am aplicat aceasta metoda in dimineata aceasta pe plaja, in apa. Mi-a trebuit putin curaj, dar a fost super! 
Pentru a scapa de tensiuni, de turbulente psihice: tipa sub dus, tipa in apa marii, a oceanului, loveste o perna cu pumnii, scrie pe o foaie problema ta, rupe-o si arunc-o!
Aplica aceasta metoda pana cand in organismul tau nu mai simti nicio tensiune. Astfel, putem scapa de tensiuni pe cale naturala, nu tipand la cei din jur, care nu au nicio vina. Bafta!



Indemn

Renunta la mintea care gandeste  in filosofie,
Cauta alta forma de minte, care gandeste poetic!
Lasa-ti deoparte, priceperea  in filosofie,
Cantecul,zambetul,sa-ti fie viata
TRECI DE LA INTELECT,LA INIMA!
PENTRU CA INIMA ITI DESCHIDE  DRUMUL SPRE MIRACOLE!

VA MULTUMESC!

Glasul inimii:

Cand vorbesti din inima, nu e nevoie de limbaj. Cand vorbesti din cap numai limbajul poate spune ceva. (Osho)

Lectia de iubire!

La ce duce lipsa iubirii, a recunostintei, a iertarii in timp! Ajungi la batranete gol, cu o inima ce tanjeste dupa lumina, dupa iubire, o inima saraca care-si cere parca drepturile. Dar ce sa primeasca, cand permanent a trait in frica, alaturi de TREBUIE, alaturi de critica, "alaturi de eu le stiu pe toate"? Te-ai astepta ca la o anumita varsta inima omului sa vibreze de iubire, sa radieze, sa raspandeasca lumina intelepciunii in exterior, dar din pacate multe suflete ajung sa raspandeasca gelozie, frica, cer atentie, neconstientizand ca, defapt, cauta iubirea de sine, respectul de sine.
Si, ajungand aici, n-ai pe cine sa dai vina. Singurul responsabil pentru ce esti, esti tu insuti. Tu ai facut alegerea.
Le sunt recunascatoare batranilor cu inima tanara, care uneori, imi dau lectii de viata, care si-au urmat inima pe tot parcursul vietii, iar celorlalti cu inimi batrane si morocanoase le doresc sa-si deschida inima spre a primi lumina si le cer iertare ca, uneori, am avut tendinta sa-i judec.
Ii sunt recunascatoare bunicii mele, Lili, a carei inima calda ma insoteste si astazi de pe un colt de stea! Multumesc, de asemenea, bunicilor mei de la care am invatat ca un zambet, o vorba buna fac minuni.
O zi minunata si nu-i lasati pe cei de langa voi cu inimi intunecate! Raspanditi iubire, fiti iubire pentru cei din jurul vostru!